Volvo V60 Hybrid Ongelmat

Wednesday, 1 September 2021

Tässä toisessa tapauksessa Ruotsista tuodun auton omistaja kirjoittaa somejulkaisussaan, että hänenkin autonsa akku pimeni ilmastoinnin kompressorin vaihdon yhteydessä, mutta hänen onnekseen paria päivää ennen takuun loppumista. "Kilometrejä tuossa on tällä hetkellä 160321 ja akustolla on takuu 8v/162tkm eli melkoinen joulu ja uusivuosi sattui kerralla kun tuo menee vielä akkutakuuseen", kirjoitti auton omistaja somejulkaisuunsa. Iltalehdelle Volvon omistaja toteaa, että akun vioittumisen syy ei ole hänelle selvinnyt.

Tuonti-Volvon hybridiakku kuoli

Ladattava hybridi suo kauppakeskusten pysäköintihalleissa myös sen edun, että latauspaikat ovat vaivattoman lähellä sisäänkäyntejä. Hybridiautojen lisääntyessä pysäköinnin ja julkisen latauksen vaivattomuus voi kadota: latauspaikat kun ovat jo varattuja.

6 TDI Bluemotion Volvo V60 D6 AWD Plug In Hybrid A Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Lyhyet välimatkat luontuvat sähkön voimin, joten esimerkiksi kaupungissa V60 T8:lla voi ajaa päästöttömästi. Jos lataa säännöllisesti ja ajaa pelkällä polttomoottorilla vain satunnaisesti, voi otollisissa olosuhteissa eli kesäkeleillä yltää alle kolmen litran yhdistelmäkulutukseen. Toisaalta akusto ja sähkömoottori nostavat V60:n painoa noin 160 kilolla – yli kaksitonnisen ja kookkaan auton liikuttelu syö energiaa. Haluttaessa maisema vaihtuu rivakasti, sillä yhteistehoa on peräti 390 hevosvoimaa, ja sähköisesti toteutettu neliveto hoitaa pitopuolen. Voimaa löytyy siis räväköihin liikkeellelähtöihin ja väkeviin ohituskiihdytyksiin. Voi hyvin olla, että tämän auton hankinnan takana ovat vähäkulutuksiset perustelut, mutta ne unohtuvat arkiajossa, kun raskas kaasujalka syö pihiyden. Hiljaa hiipien Kokeilimme V60 T8:n sähköistä toimintamatkaa myös käytännön elämässä. Volvon akuston kapasiteetti on 10, 4 kilowattituntia, ja sähkön voimin voi luvatusti ajaa noin 40 kilometrin verran. Yöksi piuhan päähän sidotun auton akusto on täyteen ladattu.

volvo v60 hybrid ongelmat 2014

Volvo v60 hybrid ongelmat 2014

Se vie lataustehosta (16A/10A) riippuen 3–4 tuntia. Kello käy aamukahdeksaa, ja keli on leuto: pakkasta on yksi aste. Tavoittelen mahdollisimman pitkää paikallisesti päästötöntä ajomatkaa, joten valitsen käyttöön pure-ajotilan. Sillä ajettaessa Volvo kulkee pelkällä sähköllä, ja samalla autosta tulee takavetoinen. Ajotietokone lupaa toimintamatkaksi sähköllä 44 kilometriä. Heti lähtöön havaitsen, että kaasupolkimen käytössä saa olla tarkkana – jottei tule painaneeksi poljinta niin syvään, että polttomoottori käy töihin. Etenen taajamassa ja moottoritiellä mahdollisimman rauhallisesti, liikennevirran mukana mutta alinopeuksia vältellen. Valtaosan koeajosta liikun nopeusrajoitusalueella 30–60 km/h. Sähköajokilometrit hupenevat aika samaa tahtia kuin matka etenee. Ajoelämys on erittäin miellyttävä, sillä autossa on hiljaista. Matkustamoon kantavat vain rengasäänet ja nekin vaimeina. Pääsen sähköllä lopulta 39 kilometriä, mikä on kelpo saavutus talvisaikaan. Missä näytön lippa? Voimalinjan yhteispeliä sähkön ja polttomoottorin kesken on koukuttavaa seurata ajon aikana.

Eli vika on ollut jo silloin, mutta näyttäisi siltä, että eristeviasta ei ole välitetty, vaan auton on saatettu ajokuntoon ja myyty Suomeen, kertoo Volvo Cars Finlandin tiedotuspäällikkö Mia Pelttari. – Tässä on ilmeisesti ohitettu korjauskehotus, eikä sitä ole ostajan tietoon saatettu. Maahantuoja ei ota vastuuta Pelttarin mukaan vastuu akusta ei ole Suomen maahantuojalla vaan myyjäliikkeellä, joka voisi selvittää tuontimaasta Hollannista sen, miksi korjauskehotusta ei oltu noudatettu. Mikä 210 000 kilometriä ajetun Volvon akuston alun perin oli rikkonut, siitä ei ole tietoa. – Usein kyseessä on jokin ulkoinen tekijä kuten auton kolarointi, mutta tämän auton akun rikkoontumisen syitä ei tiedetä, Miia Pelttari. – Ei voida sanoa varmuudella, että akku on osunut johonkin, mutta se on yksi mahdollisuus. Pelttarin mukaan kyseessä on toisaalta malliesimerkki siitä, miten vaikeaa tuontiauton historian selvittäminen voi olla. Volvon ensimmäisten lataushybridien kohdalla ei sinänsä ole todettu mitään ongelmaepidemiaa, mutta toinenkin mystinen kompressorin vaihtoon liittyvä akkuongelmatapaus nousi esiin.

  • Vähiten kaloreita alkoholi
  • Orwell-kuume ei tarttunut Suomeen – "Olemme uusintapainosvalmiudessa" - Kirjailijan päiväkirja
  • EU-vaalit 2019 ovat käynnissä - miksi minä äänestän? | Iina Hyttinen

Ajoneuvot | Koeajo | 7. 4. 2019 AWD Inscription aut Volvo V60 T8 AWD on ladattava hybridi, jonka hyviä puolia ovat hankintahinta ja kuljetuskyky. Arkiajossa pihiys tosin voi jäädä saavuttamatta, jos suorituskyvystä ryhtyy nauttimaan liiaksi. Hyvää: sähköajon mukavuus, voimalinjan yhteispeli, kulutus, yhteisteho, automaattivaihteisto. Huonoa: kulutus bensiinikäytössä, näytön heijastelu, hinta lisävarusteltuna. Volvo V60 T8 eli ruotsalaisvalmistajan tuorein ladattava hybridi on pätevä, väkevä ja viimeistelty. Farmariksi tämä pienempikin kartanomalli on varsin tyylikkäästi muotoiltu, ja talviajan haasteetkin selättyvät: istuin ja ratti lämpenevät rivakasti ja ikkunat kirkastuvat mallikkaasti. Koeajo sujuu siis jouhevasti ja auto käyttäytyy luvatusti, mutta silti ajokokemus jättää kaksijakoista pohdittavaa. Ladattava hybridi on toisille ekonominen, toisille ekologinen ratkaisu. Kummallakin on puolensa. Kaupungissa päästöttömästi Ladattavan hybridin luvattu keskikulutus on yksinomaan polttomoottorilla etenevää autoa alhaisempi, joka tuo päästöjä – ja auton hintaa – alaspäin.

Hän kertoo myös sen, että Volvon maahantuoja Suomessa ei ota autosta vastuuta. Niinpä auto pantiin Nettiautoon myyntiin ulosheittohintaan kymppitonnilla ja ilmoituksessa kerrotaan avoimesti, mikä autoa vaivaa. Pelottava viesti mittaristossa. KIM KUHMONEN/NETTIAUTO Ilmoituksessa kerrotaan myös, että "autossa on toimiva 2. 4 dieselkone, jota hybridijärjestelmänvian takia ei voi käynnistää". Volvo on siis mykkä kuin kivi. Somessa tämä kymppitonnin Volvo, joka ei lähde käyntiin, on jo saanut sankan seuraajajoukon, vaikka ostajaa ei ole löytynytkään. Kysyimme Volvolta - vika löytyi Kysyimme autosta Volvon maahantuonnista ja maahantuoja jäljitti auton historiaa. Vahvistui, että auto oli tosiaan tuotu Hollannista. Volvon Hollannin tietokannasta löytyi edelleen tieto siitä, että eristevika oli ollut tiedossa jo vuotta aiemmin ja siitä oli lähtenyt korjauskehotus omistajalle ( kuka se sitten silloin olikaan). – Kun selvitimme Hollannin huoltohistoriaa, niin sieltä näkyy, että eristevika on havaittu autossa jo vuotta aiemmin.

volvo v60 hybrid ongelmat 2015