Miss Farkku Suomi | Miss Farkku-Suomi – Elokuvan Arvostelu | Episodi.Fi

Monday, 30 August 2021

Lauleskelen hiljaa Lou Reedin Perfect Dayta ja ajattelen mitä Lou mahtaisi ajatella jos tietäisi, että täällä Perämeren rannoilla joku vittupää vetää valkkaria ja lauleskelee sen biisiä. Lähden seuraamaan viiden–kymmenen tyypin ryppäissä etenevää kulkuetta, joka on menossa Kuusisaareen. Siellä on pyöreä tanssipaviljonki ja se on Raatin urheilukentän vieressä. Siellä on paljon pusikoita, joissa raiskataan, ryöstetään ja mukiloidaan ihmisiä. Heti Merikosken sillalla tulee vastaani kymmenvuotias kovanaama tukka silmillä ja tupakka suussa. – Anna homo markka! Ohitan sen. Se yrittää osua karatepotkulla minua päähän. Onneksi sen jalka on liian lyhyt. Portilla notkuvat ne, jotka on megalomaanisen kännin tai normaalia väkivaltaisemman käytöksen takia jätetty ulkopuolelle. – Menneekö tuoki muka sisäle? – Hei mulkku, haluakko nä turpaan? – Hei hei hei...! Kauko Röyhkä Oulussa 2003. Kuva: Kaleva/Heikki Sarviaho.

Miss Farkku-Suomi – elokuvan arvostelu | Episodi.fi

Nordisk Film Distribution Description Download available on Android and iOS devices; all other devices are limited to content streaming. Välde haluaa rakastaa PIKEÄ, luokan kauneinta tyttöä. Kun muut tanssivat discossa, Välde nauttii rosoisesta musiikista, Lou Reedin sanoituksista, New York Dollsista ja David Bowiesta. Välde ystävystyy Sasun kanssa. He perustavat Torttu-bändin, kuuntelevat samaa musiikkia ja lukevat miten punk ja uusi aalto tekevät tuloaan maailmalla. Lehdissä puhutaan uusista bändeistä kuten Suicide, Clash ja The Sex Pistols. Mutta Oulun akustisen musiikin iltamissa hämyt laulavat vielä Bob Dylania, kritisoivat jenkkejä ja kaupallisuutta. Kaikki pukeutuvat farkkuihin. Sitten Pike voittaa Suosikin kauneuskilpailun, ja hänestä tulee Miss Farkku-Suomi. Lopulta kaikki ei menekään niin kuin Välde haluaisi... Elokuva on humoristinen ja herkkä kuvaus nuoren miehen kasvusta, musiikista ja rakkaudesta...

Tarinalla ei ehkä ollut syvempää "pointtia", mutta tämän tyyppiseen kirjaan sellaista ei välttämättä tarvitakaan. Kirjoittajan tyyli oli aiheeseen sopivan poukkoileva, vaikka välillä se häiritsikin lukukokemusta. Kaikkinensa ihan ok viihdekirja. Röyhkän oma persoona tuli aika voimakkaasti alter egon alta, varsinkin kun kirjassa oli suoria lainauksia hänen biiseistään. Ihan sympaattinen kirja, muistutus siitä, että mies on vain kerran 16-vuotias, mutta ei koskaan oikeastaan kasva siitä vanhemmaksi. Aug 07, 2018 Johanna really liked it Tykkään melkein aina Kaukon kerronnasta ja niin tälläkin kertaa, vaikka päähenkilö oli paikoin aika ärsyttävä. 13- ja 17-vuotiaan väliset seksikohtaukset kyllä nostivat karvat pystyyn, varsinkin kun nuorempi hahmo oli niin selvästi lapsi vielä. Apr 20, 2012 Jani My feelings about this book pretty much match my feelings about Kauko Röyhkä as an musical artist: I like some individual parts of his work, but as a whole it just leaves me kinda lukewarm. The novel had its sides as a story about youth and growing up, but it didn't really offer anything new to this oh so much explored genre; even the location in the Ultimathulis Oulu failed in its depiction of to Mikael Niemi's similar enviroment.

Miss Farkku-Suomi Oppimateriaalin teemoja: mainonta, vaikutteet, idolit, nuorisokulttuurit, lähihistoria, identiteetti, leimaaminen, ajankuva, 1970-luku, kuvauspaikat, farkut, Kauko Röyhkä, sanoitukset Ohjaus: Matti Kinnunen Käsikirjoitus: Matti Kinnunen Kauko Röyhkän samannimisen, omaelämäkerrallisen romaanin pohjalta Näyttelijät: Mikko Neuvonen, Sanni Kurkisuo, Elias Gould, Pirkko Hämäläinen, Olavi Uusivirta, Maria Ylipää, PK Keränen, Juha Kukkonen, Ville Myllyrinne Synopsis: Välde (17) haluaa päästä bändiin ja tulla kuuluisaksi, juoda ensikännin ja rakastaa Pikeä, luokan kauneinta tyttöä. Välde on isätön teinipoika, joka asuu äitinsä kanssa kerrostaloyksiössä. Välde nauttii rosoisesta musiikista, Lou Reedin sanoituksista, New York Dollsista ja David Bowiesta. Kun muut viettävät iltoja diskossa, Välde pyöräilee yksin laitakaupungilla ja taltioi mieleensä kuvia tehtaan piipuista, autioista rannoista ja ruosteisista roskatynnyreistä. Välde haluaa korjata maailman epäkohdat, mutta ensin täytyy korjata oman elämän puutteet.

Väldea näyttelevässä Mikko Neuvosessa on aavistus Cillian Murphya. Sujuvasti hän haihattelee. Harmi että Välden mystisyys haihtuu kun hän oppii ilmaisemaan itseään. Tämä jopa saattaa olla homman pointti tämä, että kun omasta aivo-oksennuksestaan nauttiva itsetietoinen outolintu sydämensä avaa, sieltä ei tulekaan muuta kuin "naiset... lal lal laa... tahtoisin naisen" ja "liiksa... la laa... tosi mälsää". Kenties sanoitukset asiansa ajavat, mutta se on koko musiikkipuoli, joka lässähtää. Laulujen pihtaaminen kunnes on konsertin aika ei ole se tapa kertoa tätä tarinaa, joka hioutui huippuunsa noin vuoden sisällä ensimmäisestä tällaisesta. Lootusasentoon liian kömpelösti laskelmoitu tämä on. Muutkin naamat ovat ihan kivoja. Välden äiti, lestadiolaiset pikkupojat ja mitkä lie amisviikset toimivat koomisina keventäjinä. Vaisunpuoleista farkkusuomea näyttelevä Sanni Kurkisuo - muiden muassa, niin sanotusti - näyttelee repliikeittäkin, koska tämä on vaikutelma, joka syntyy, kun elokuvataiteen perusasiat on tehty pikkaisen paremmin kuin Suomessa perinteisesti.

Info: Välde haluaa päästä bändiin ja tulla kuuluisaksi, juoda ensikännin ja rakastaa Pikeä, luokan kauneinta tyttöä. Näyttelijät: Mikko Neuvonen, Sanni Kurkisuo, Elias Gould Esittely: Vuosi 1977. Punk ja uusi aalto rantautuvat Suomeen ja pohjoisen kalpeaan pikkukaupunkiin Ouluun, jossa yhä luetaan Suosikkia ja kuunnellaan Nuorten Sävellahjaa, Abbaa ja Finnhitsejä. Kaikki pukeutuvat farkkuihin. Suosikki -lehden kauneuskilpailussa valitaan joka vuosi uusi Miss Farkku-Suomi. Välde (17) ei kuulu joukkoon. Hän kuuntelee Lou Reediä, New York Dollsia ja David Bowieta. Kun muut tanssivat diskossa, Välde pyöräilee yksin laitakaupungilla ja taltioi mieleensä kuvia tehtaan piipuista, autioista rannoista ja ruosteisista roskatynnyreistä. Rumuudessa on kauneutta. Välde haluaa perustaa bändin, haluaa tulla kuuluisaksi, juoda ensikännin ja rakastaa Pikeä, luokan kauneinta tyttöä. Kun Pike voittaa Suosikki-lehden Miss Farkku-Suomi kilpailun ja valitsee poikaystäväkseen porvari Henri Hakalan, kouluneuvoston vaalivoittajan, Välde päättää tehdä muodonmuutoksen.

Mihin tämä on menossa? Ainoa sana johon tartutaan on laulu. Välde ryhtyy laulemaan ja biisejä tekemään. Välden ikäisenä tuumin, että Pitkä kuuma kesä on kliseinen raina, mutta mukavasti siinä on suomalaista väriä. 13 vuotta myöhemmin tilanne on sillä tapaa erilainen, että jaa, olisikohan mielipiteenmuodostaja lihonut? Jos lähdemme etsimään taiteellista keinottelua, ja olemme valmiita laskemaan lyhyyden ja luonnostelmallisuuden sellaiseksi, saattaa tässä farkkusuomijutussa itsessään olla hieman ideaa. Väldella on nainen kiikarissa: Pike on blondi samalta luokalta. Lehtikisassa Pike valitaan Miss Farkku-Suomeksi. Nuorukaisten vuorovaikutus on vähäistä, eikä Pikellä ole montaa repliikkiä. Täten hänet voidaan nähdä symbolina satumaisesta naapurin tytöstä, jonka nuori mies muistaa ikuisesti, ja etäisestä lehden kaunottaresta, jolle nuori mies tekee seisaalta kunniaa. Elokuvassa ei liiemmälti ole käytännön romantiikkaa, mutta tietynlaista haikeaa fiilistelyä voidaan kutsua romantiikaksi myös ja semmoisia väreitä olin mittaavinani.

  • Sonisphere suomi
  • Fc honka pelaajat results
  • Miss farkku suomi 2015
  • Miss farkku suomi 2018
  • Idols suomi
  • Miss farkku suomi suomi
  • Miss farkku suomi.fi

1970-luvun Oulussa nuori mies nimeltä Jukka-Pekka Välimaa, Välde, aloitti uransa muusikkona ja kirjoittajana. Taide jäljittelee elämää Kauko Röyhkän samannimiseen kirjaan perustuvassa elokuvassa. Katja Oittinen / Yle Kun Välde ihastuu samalla luokalla olevaan Pikeen, tekee hän pitää -listan: pitää opetella soittamaan kitaraa, pitää laihduttaa ja lenkkeillä. Koska Välde on Kauko Röyhkän omakuva Miss Farkku-Suomi -elokuvassa, oli häneltä pakko kysyä, onko pitää-lista totta. - On se! Se oli juuri tuollainen kuin elokuvassa, Röyhkä hörähti nauruun. - Piti rakentaa rooli, erottua joukosta ja löytää se oma juttu, kasvaa pois koulupojan mallista. Piti olla kova ja näyttää, että minä pärjään omillani. Pike valitaan Miss Farkku-Suomeksi Suosikki-lehden järjestämässä kilpailussa, ja hänestä tulee julkkis. Pikeä elokuvassa näyttelevä Sanni Kurkisuo arvelee, että titteli nostaa Pikeä entisestään luokkansa arvoasteikolla. - Oli jännittävää näytellä 1970-lukua. Puvustamon ja maskeerauksen kautta kun kulki peilin eteen, oli vain, että okei, näillä mennään.

  1. Marja hintikka mies
  2. Maa ja kotitalousnaiset mp3
  3. Mokkapalat ilman kahvia
  4. Myytävät asunnot miehikkälä remix
  5. Suomalaisia tunnettuja taidemaalareita