Suomen Yleisimmät Sukunimet

Monday, 30 August 2021

Kummallista Laitisen mielestä on kuitenkin se, ettei hänellä Kangasniemellä ole kuitenkaan lähisukulaisia. — Ainoastaan kaksi serkkua ja lukematon määrä pikkuserkkuja, joiden sukunimi ei ole suinkaan Laitinen vaan esimerkiksi Reinikainen tai Jalkanen, kertoo Laitinen. Hän on kiinnostunut sukunsa juurista, ja on tehnyt pienimuotoista sukututkimustakin. — Kovin pitkälle en ole edennyt, mutta kyllä Hankasalmen Laitisiin liittyy paljon ja monenlaisia mielenkiintoisia tarinoita. Koko Suomessa Laitisia on vajaa 13 000, ja valtakunnallisesti Laitiset yltävät sijalle 22.

Suomen historia

Suomen yleisimmät sukunimet 17. 1. 2011. Suurenna kuva klikkaamalla. Kuva: Väestörekisterikeskus / Screen cap Suomen yleisin sukunimi on vaihtunut, ilmenee Väestörekisterikeskuksen tänään päivitetyistä tiedoista. Ykköspaikkaa pitää nyt Korhonen. Korhosia on Suomessa kaikkiaan 23568 henkilöä. Kakkospaikalla olevia Virtasia on 23478, eli tilanne on erittäin tiukka. Korhosten ja Virtasten kisaa on seurattu jo vajaan parin vuoden ajan. Korhoset kiilasivat ykköseksi jo hetkellisesti vuonna 2009. Heinäkuussa 2010 Virtasia ja Korhosia oli täsmälleen saman verran. Virtanen on ollut maan yleisin nimi todennäköisesti jo 1900-luvun alusta lähtien. Väestörekisterikeskuksella on asiasta yllättävä tulkinta: Korhonen meni ykköseksi jo huhtikuun alussa 2010. Lue lisää tästä. OSALLISTU KESKUSTELUUN Piilota

Sukunimi-info Kerroimme aiemmin tänään suomalaisesta Sukunimi-info -verkkopalvelusta, joka on listannut kaikki suomalaiset sukunimet, joita on käyttänyt vähintään 20 suomalaista vuonna 2017. Yhteensä nimiä on listassa 23. 166 erilaista. Lisäksi mukana on paljon muuta nimiin liittyvää tietoa. Tuoreimmassa päivityksessä lokakuussa mukaan on tullut myös listaus nimien yleisyydestä ja suojatuista sukunimistä. Käyttäjä voi myös helposti tarkistaa palvelusta kuinka monta sukunimikaimaa hänellä on. Samalla listaus paljastaa Suomen yleisimmät sukunimet. Suosituin sukunimi on parhaillaan Korhonen, joka on 22. 619 suomalaisella. Toiseksi on jäänyt takavuosien ykkönen Virtanen, joka löytyy 22. 184 suomalaiselta. Kolmanneksi suosituin on Mäkinen 20. 315 suomalaisella ja viiden yleisimmän joukkoon mahtuvat lisäksi myös Nieminen 20. 179 suomalaisella ja Mäkelä 19. 049 suomalaisella. Kymmenen joukkoon kuuluvat järjestyksessä lisäksi Hämäläinen, Laine, Heikkinen, Koskinen ja Järvinen.

suomen suurlahetysto

Suomen kartta

suomen yleisimmät sukunimet peli

Näin sanoo mikkeliläinen Eeva Häkkinen, joka on perehtynyt paitsi oman sukunimensä myös laajemmin eteläsavolaiseen nimistöön. Hän on kirjoittanut aiheesta myös kirjan ja useita artikkeleja. — Eläinnimet ovat peräisin Karjalasta, Häkkinen kertoo. Erityisesti keskisessä Savossa ovat yleisiä nen-loppuiset eläinnimet kuten Kettunen, Karhunen, Kukkonen ja Härkönen, jonka synonyymi on Häkkinen. Mikko Kääriäinen Eeva Häkkinen on perehtynyt oman sukunsa juuriin sukututkimuksen kautta. — Monet sukunimet kuuluvat suvun aiempaan asuinpaikkaan, kuten Hämäläinen ja Pohjalainen. Nimien yleisyyteen on vaikuttanut myös sattuma. Laitisen sukuseuran sukututkimusvastaava Jouni Kakkosen mukaan Hokkaset ovat kautta aikojen olleet Kangasniemellä hyvin sikiävä suku. Hokkanen on Kangasniemellä toiseksi yleisin sukunimi. Kakkonen on perehtynyt Hokkanen-nimen alkujuuriin aina 1500-luvulle saakka. — Syystä tai toisesta sukuun syntyi runsaasti miespuolisia jälkeläisiä. 1600- ja 1700 luvuilla Hokan alueella oli jo 18 maakirjataloa, joita isännöi Hokkaset.

  • Suomen yleisin sukunimi 2020
  • Avoimet työpaikat - Ikea - Suur-Helsinki | Careerjet.fi
  • Poliisi tiedottaa itä-suomi
  • Suun kuivuminen lääkehaittana - PDF Ilmainen lataus
  • Suomen antiikki ja keräily
  • Dna kauppa kokkola in english
  • Tiesitkö, miten notkea Mira Luoti on? Taipuu hämmästyttävään asentoon, katso
  • Etelä-savon auto mikkeli
  • Abloy lukon sarjoitus
  • Suomen kartta

Suomen polkupyörätukku

Häkkinen toteaa, että Hämäläinen on heimonimi, ei sukunimi kuten useimmat itäsuomalaiset yleiset sukunimet. Häkkinen on onnistunut jäljittämään oman sukunsa juuria 1660-luvulle saakka, jolloin Lauri Hämäläinen tuli sukunimirajan takaa puusniekaksi eli kotivävyksi sukutilalle. — Suomi oli jakaantunut kahtia ja sukunimiraja oli veitsenterävänä Kangasniemeltä Hämeeseen ja Keski-Suomeen ulottuvalla alueella, kertoo Häkkinen. Itä-Suomessa tilat nimettiin isännän nimen mukaan. — Sukunimirajan takaa tulleet nimettiin lähtöpaikkansa mukaan ja näin syntyivät sellaiset sukunimet kuin Hämäläinen ja esimerkiksi Kyröläinen. Monenlaisia väärinkäsityksiä Palataan vielä Kangasniemelle. Laitinen-Spännärin pariskunnalle syntyi häistä tasan yhdeksän kuukautta myöhemmin tyttövauva. — Tyttären sukunimestä ei tarvinnut keskustella. Essi on ainakin toistaiseksi Laitinen, toteaa Hannu Laitinen. Samannimisyys on aiheuttanut vuosien varrella monenlaisia väärinkäsityksiä. — Postit ovat menneet sekaisin ja on tullut puheluita ja tiedusteluja, jotka eivät minuun ole mitenkään liittyneet.

Julkaistu 19. 03. 2013 15:26 (Päivitetty 21. 2013 15:09) Korhoset ja Virtaset taistelevat tiukasti Suomen yleisimmästä sukunimestä, mutta vuonna 2012 Korhoset veivät voiton ja omaavat siten Suomen yleisimmän sukunimen tittelin. 1. Korhonen: 23 304 2. Virtanen: 23 211 3. Mäkinen: 21 108 4. Nieminen: 21 102 5. Mäkelä: 19 442 6. Hämäläinen: 19 013 7. Laine: 18 707 8. Koskinen: 17 795 9. Heikkinen: 17 781 10. Järvinen: 16 921 Ruotsinkieliset top 10: 1. Johansson: 8 690 2. Nyman: 7 541 3. Lindholm: 7 417 4. Karlsson: 7 101 5. Andersson: 6 396 6. Lindström; 6 208 7. Eriksson 6 045 8. Lindqvist: 4 798 9. Lindroos: 4 780 10. Llindberg: 4 381 Lähde: Väestörekisterikeskus (MTV3) 06:31 Istumatyöläinen, puutuuko takapuolesi liiasta istumisesta? Kokeile näitä hierontaniksejä itse kotona!

Niemi-sukunimeä kantaa Ruotsissa 1 477 ihmistä. Yksi heistä on tiedottaja Maria Niemi, joka on ylpeä omasta sukunimestään. – Hauska kuulla! En tosin ole asiasta niinkään yllättynyt. Tiedän, että Ruotsissa on todella monta Niemi-nimistä, puhumattakaan Suomesta, Maria Niemi kertoo. – Monet täällä Tukholmassa uskovat että nimeni on ainutlaatuinen, mutta Maria Niemi -nimi on kyllä tavallinen täällä, Niemi naurahtaa. Tiedot perustuvat tietoihin Tilastolliselta keskustoimistolta (SCB) ja Väestörekisterkeskuksesta Suomesta. Nen-päätteiset Suomen kärjessä Märit Frändén on nimitutkija Kielten ja kansanperinteen laitoksella Uppsalassa. Hänen mukaansa sukunimien kärjessä näkyvät ennen kaikkea meänkieliset nimet. Suomen suosituimmat sukunimet ovat puolestaan kaikki nen-loppuisia: Korhonen, Virtanen, Mäkinen, Nieminen. – Ruotsissa on kahdentyyppisiä suomenkielisiä nimiä: Tornionlaaksolaiset nimet ja valtakunnalliset, suomenkieliset nimet, jotka tulivat suomalaisen työperäisen maahanmuuton mukana. Nimestä kiusattiin Maria Niemi kertoo, että suomalainen nimi antoi kiusaajille polttoainetta.

Suomen yleisimmät sukunimet wikipedia

Katso alla olevalta videolta, mikä on Suomessa yleisin miehen kokonimi (etunimi+sukunimi). Salste on harrastanut sukututkimusta ja innostui kolme vuotta sitten koodaamaan palvelun. Palvelu yhdistää koneellisesti julkisia listauksia, tilastoja ja nimitutkimusta. Se ei kuitenkaan ole sukututkimussivusto, vaan nimenomaan nimitutkimusta. – Olen ohjelmoija työltäni, ja sitä kautta kiinnostuin tekemään tuollaisen, Salste kertoo. Salste on tehnyt suuren työn yhdistäessään tietoihin myös ulkomaisia ja harvinaisempia nimiä. Palvelu sisältää 22 632 sukunimeä, jotka kattavat yli viiden miljoonan suomalaisen tiedot. Juttu on julkaistu aiemmin 22. 11. 2017.

Eläkkeellä oleva opettaja, kangasniemeläinen Hannu Laitinen tuntee puolenkymmentä täyskaimaa. Se ei ole ihme, sillä Laitinen on Kangasniemellä ehdottomasti yleisin sukunimi. Peräti 5, 46 prosenttia kangasniemeläisistä on sukunimeltään Laitinen. Samannimisyydestä Laitiselle on jäänyt elävästi mieleen vähän traumaattinenkin muisto nuoruudesta. — Tapasin viehättävän, vaalean naisen, joka tuntui olevan minusta hyvinkin kiinnostunut. Suhde ei ehtinyt kehittyä alkua pitemmälle, kun hän kuuli nimeni. Nainen kun oli juuri eronnut miehestä, joka oli sattumalta Hannu Laitinen nimeltään. Ilmeisesti hän ei halunnut ottaa toista riskiä. Nimensä vuoksi charmikas mies ei suinkaan sinkuksi jäänyt. Takana on 28 vuoden onnellinen avioliitto. Vaimo Irene Spännäri halusi säilyttää varsin harvinaisen tyttönimensä. — Tuolloin olisin aivan hyvin voinut ottaa vaimoni nimen, mutta oli niin helppoa pitää oma sukunimi, toteaa Laitinen. Savossa nen-loppuiset nimet ovat yleisiä Nimistöntutkijoiden mukaan savolaisnimistöissä on useita kerrostumia kuten muinaiset, mytologissävytteiset nimet kuten Arpiainen ja Himottu.

Mikä kukka on kyseessä? © Getty Kuvituskuva Harakankello Puna-apila Lupiini Alppivuokko Arovuokko Päivänkakkara Hanhentatar Hietaorvokki Imikkä Huopaohdake Karhunjuuri Karhunlaukka Siankärsämö Keltanarsissi Keltamatara Keltamo Kevätkaihonkukka Kevätsahrami Keto-orvokki Kevätleinikki Kultapiisku Voikukka Lettorikko Leskenlehti Lumileinikki Miehenkämmekkä Mustakaunokki Maitohorsma Mäkikuisma Niittyleinikki Närvänä Litutilli Pietaryrtti Peuranvirna Pikkutalvikki Pujo Piharatamo Koiranputki Idänkirveli Ulpukka Suomenlumme Isolumme Seuraava juttu VISA: Kuinka hyvin tunnet uskonnot ja niiden perinteet? Tee testi!

suomen kieltä