Suomen Osuus Maailman Hiilidioksidipäästöistä

Monday, 30 August 2021

Mitä tulee Suomen hiilinieluun, sitä meillä ei ole todellakaan tarpeeksi niin kauan kuin meillä poltetaan kivihiiltä ja käytetään turvetta puhumattakaan, että ettemme tekisi jotain ilmastomuutoksen suhteen. Olemmeko todella kansakunta tai sen osa, jotka eivät halua tehdä mitään ilmastomuutoksen suhteen? Oletko valmis altistamaan oman tulevien sukupolvien elämän laadun tuhoamisen itsekkyydesi takia? Minä en ole siihen valmis, vaan teen kaikkeni, että suomalaine yhteiskunta voi tulevissa sukupolvissa entistä paremmin! Vastuu on meidän 17. 2019 07:22 Suomen merkitys on vain 0, 15% tai jopa 0, 1% koko asiassa. Kiina 30%. Vihreet ei itsekkään usko ihmisenmerkitykseen asiassa, koska rajoituksilla ajavat tuotantoa KIINAAN, vastustavat vesi- ja ydinvoimaa yms. Meidän on otettava asioista selvää, sillä imastonhuijaus on vihervasemmiston ropakantaa. Siihen ei uskota Kiinassa, Venäjällä ja Usan johdossa. Myös Suomessa on tiedemiehiä, jotka uskovat, että ilmasto kylmenee en-jännää ja Kiinan lisäksi.

Suomen osuus maapallon CO2 päästöistä. | Uusi Suomi Puheenvuoro

Kun taas hiilidioksidin määrän kasvun vaikutuksen ilmakehään havaitsi ruotsalainen Svante Arrhenius vuonna 1896. 16. 2019 19:26 pian 200-vuotisjuhlat 16. 2019 14:29. Svante Arrhenius oli kuitenkin väärässä suuruusluokasta. 17. 2019 13:37 Ilmasto on lämmennyt Svante Arheniuksen ajoista noin 1 asteen ja CO2-pitoisuus on kasvanut noin 40%, joten Svante Arrhenius oli aika lähellä, sillä hänen laskelmiensa mukaan CO2-pitoisuuden kaksinkertaistuminen nostaisi maapallon pintalämpötilaa noin 5 astetta. Pitää muistaa, että hänen laskelmat olivat vain arvioita ja niissä ei ole huomioitu mm. merien lämpenemistä.

Niillä kuluu aikaa Suomen vuosittaisiin päästöihin ajallisesti suhteutettuna Kiinalla 43 tuntia Yhdysvalloilla 70 tuntia Intialla 8 päivää Venäjällä 11 päivää ja Saksalla 22 päivää. Jos Sipilän hallitus ajattelee Suomen kontribuutiota maailman pelastamiseksi mahdolliselta ilmastokatastrofilta, en em. lukujen perusteella suosittelisi neuvottelijoille kovin suurta kunnianhimoa. Ja lohdutan samalla Helsingin vihreitä Hanasaaren hiilikasoista: Niiden hävittämisellä ei ilmastoa pelasteta. Annoin bloggauksen alussa linkin BP:n mainioon energiastatistiikkaan. Käykääpä katsomassa sitä. Olen varma siitä, että lukijat löytävät sieltä muitakin mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Ilmastorealismia: Suomen osuus ilmaston lämpenemisestä vähintään 0,00 astetta

Selatessani blogistania lukaisin Carbon Counteria, jossa oli mielenkiintoinen juttu maailman suurimman energian kuluttajamaan, Kiinan, energian kulutuksesta. Tuon jutun juoni oli kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että huolimatta suhteellisesta kasvusta Kiinassa ei ole merkkejä sellaisesta uusiutuvan energian vallankumouksesta, josta satuhassit ja muut punavihreät kellokkaat aina välillä yrittävät todistaa. Viereisessä kuvassa on esitetty punaisella palkilla Kiinan primäärienergian kulutuksen keskimääräinen kasvu vuodessa viimeisen 10 vuoden aikana. Sinisellä palkilla on esitetty tuuli- ja aurinkovoiman osuus siitä viime vuoden aikana. Tuuli- ja aurinkovoiman ennätyskasvu riitti siis noin viiden prosentin osuuteen primäärienergian kulutuksen keskimääräisestä kasvusta. Markkinaehtoisesti kannattamattomien uusiutuvien energialähteiden vallankumousta ei taida puhjeta edes tuuli- ja aurinkovoimateollisuuden supervallassa? Carbon Counterin sivuilta eksyin jälleen kerran BP:n vuotuisen energiakatsauksen sivuille.

suomen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä cup

Suomen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä cup

Päijät-Häme 5. 12. 2018 21:25 East Anglian yliopiston tutkijoiden mukaan päästöjen kasvaessa nykyistä tahtia Pariisin ilmastosopimuksessa asetettuja tavoitteita päästöjen vähentämisestä ei saavuteta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Maailman hiilidioksidipäästöt kasvavat tänä vuonna 2, 7 prosenttia viime vuodesta, tutkijat kertovat. Viime vuonna hiilidioksidipäästöt kasvoivat toissa vuodesta 1, 6 prosenttia sen jälkeen, kun päästöjen määrä oli pysynyt samana kolmen vuoden ajan. Tiedot käyvät ilmi lähes 80 tutkijan kirjoittamasta raportista, joka on julkaistu Open Access Earth System Science Data -tiedelehdessä. Tutkijoiden mukaan päästöjen kasvaessa nykyistä tahtia Pariisin ilmastosopimuksessa asetettuja tavoitteita päästöjen vähentämisestä ei saavuteta. Kansainvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC on arvioinut, että hiilidioksidipäästöjen pitäisi laskea vuoteen 2030 mennessä puoleen ja vuoteen 2050 mennessä nollaan, jotta ilmasto ei lämpenisi yli 1, 5:tä astetta. – Uusiutuvan energian käyttö ei riitä.

Mikään länsimäinen kulutustaso ei voi näyttää hyvältä kun toisella puolella palloa lisäännytään holtittomasti köyhyydestä piittaamatta. Vaikka nyt kuristettaisiin vyötä globaalin keskiarvon tasalle niin se keskiarvo taas muuttuu ja oltaisiin taas niitä tuhlureita ja samalla asteikon toiseen päähän syntyy sata miljoonaa lisää köyhää. Valtioperusteinen on harhaa 20. 2019 09:54 Oletko kuullut sellaisesta valtioiden yhteenliittymästä kuin EU, jolla on tuotantoon ja kulutukseen liittyvää yhteistä lainsäädäntöä ja yhteisiä tavoitteita. Late vanahana 17. 2019 21:39 Monista lähteistä on paljastunut, että ilmasto uutoshuijauksesta on tullut poliitikkojen peliväline. Tiedemiehet ovat heikoilla tässä pelissä, sillä poliitikot hallitsevat tiedettä rahoituksen ja myös julksisupolitiikan yms. keinoin. Australiassa eräs professori, joka oli ilmastotutkimuksen huippuasiantuntijat virastaan, kundi tuottanut poliitikkojen tarvitsemia ilmastopelottelusta, vaanjulkaisi tosiasioita. Hän voitti oikeudessa poliitikot, sillä yhtään tieteellistä virhettä ei' löydetty.

7. 9. 2018 9:15 päivitetty 7. 2018 9:15 Kaikesta vouhutuksesta voisi helposti päätellä että meidän osuus olisi jotenkin merkittävä mutta tässäkin asiassa ollaan aika "kääpiö". Suomalaisten osuus ihmisperäisistä CO2 päästöistä on niinkin huima kuin 0. 07 PROMILLEA. Jos oletetaan että ihmisperäinen CO2 lisäys on nostanut globaalia lämpötilaa 0. 5° niin suomalaisten osuus on ~0, 0000347°. Meitä syyllistetään ihan jatkuvasti ja jopa verotetaan kun tupruttelemme tota kasvien ravintoa ilmaan. Jotkut jopa haaveilee että tästä maasta tehdään "hiilivapaa" maksaa se sitten mitä tahansa. Lähde on Kiitos! Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

0,0054% Suomen osuus maailman kokonais co2 kuormituksesta - Ilmastonmuutos - Suomi24 Keskustelut

Ilmaston muutos on 17. 2019 08:33 Rahasampo poliitikoille nostaa verotusta,, esim. Puoluetukiin ja kaikkeen muuhun kivaan Saharampo 17. 2019 09:24 Sinä kun tunnut olevan asiantuntija, niin kerroppa meille puoluetuen ja "kaiken muun kivan" osuus valtion budjetista. Oletko 17. 2019 09:56 Noin naivi,,, iloinen ilmastonmuutos veron maksaja,, Suomen osuus on ilmaston muutos asioissa kuin kärpäsen pas,, a valtameressä mutta valtiolle oiva verojenkerruu 19. 2019 15:31 Edelleen vastausta vailla.. Eihän ilmastonmuutos lisää verotusta, mutta veroja voidaan kohdentaa ilmastonmuutos huomioon ottaen. Eiväthän valtaa pitävät halua ehdoin tahdoin verorasitusta lisätä, kävisi suosion päälle. Ilmastonmuutos 16. 2019 22:22 Vaikka Suomen hiilidioksiidipäästöt olisivat alhaalla, emme pääse mihinkään siitä, että globaalisesti hiilipäästöt ovat todella seuuret. Emme voi suojella näistä kokonaispäästöistä Suomea, koska emme ole millään lailla umpiossa näistä päästöistä, vaan ilmavirrat ym, aiheuttavat sen, että maahammekin tulee päästöistä muista maista kuten meiltäkin muualle.

Sieltä ladatusta taulukosta selvisi taas muutamia mielenkiintoisia yksityiskohtia, joista muutaman jaan tässä lukijoille. Arvatkaapa, kuinka "hyvä" Suomi oli viime vuonna ns. uusien uusiutuvien energialähteiden hyödyntämisessä. Tarkoitan siis uusilla uusiutuvilla maalämpöä, biopolttoaineita, aurinkovoimaa ja tuulivoimaa. Vanhastaan käytetty vesivoima ei siis kuulu nyt joukkoon, vaikka se on mielestäni uusiutuvista selvästi paras. BP:n tilastojen mukaan Suomessa kulutetusta primäärienergiasta 11% tuotettiin noilla "uusilla uusiutuvilla", ja tuo prosenttiluku oli neljänneksi korkein maailmassa. Edelle pääsevät vain Tanska (24%), Portugali (15%) ja Espanja (12%). Energian suurkuluttajat Kiina (2%), Yhdysvallat (3%), Intia (2%) ja Venäjä (0%) jäävät kauas jälkeen. Ne luottavat energiahuollossaan lähinnä öljyyn, kivihiileen ja maakaasuun, eikä niillä muuta markkinaehtoisesti järkevää vaihtoehtoa olekaan pitkään aikaan, ellei jossainpäin keksitä sellaista uutta energialähdettä, joka syrjäyttäisi em. fossiiliset hinnalla ja olisi lähes välittömästi monistettavissa valtavaan tuotantoon.

  1. Alhainen ruumiinlämpö ja palelu
  2. Ilmastorealismia: Suomen osuus ilmaston lämpenemisestä vähintään 0,00 astetta
  3. Lapsi fyysinen kehitys
  4. Ravintola express joensuu
  5. Sähköinen allekirjoitus op
  6. Verkkovirrassa ei latauksessa
  7. Realia isännöinti kuopio in africa
  8. Suomi englanti sanakirja
  1. Katsastus kinnunen hamina
  2. Million ei tarvitse maksaa alv e