Milloin On Isänpäivä - Isänpäivä On Yhdessäolon Juhla – Vinkit Herkkuihin Ja Lahjoihin! Kotiliesi.Fi

Thursday, 2 September 2021
  • Metallica suomi 2019 live
  • Mega milloin
  • Alle 16 vuotiaan vammaistuki
  • Isien oma päivä - Yliopiston almanakkatoimisto

Kuva: Isä ja vauva, Kanerva Teuvo 1957–1961, Museovirasto Isänpäivä, isienpäivä vai isäinpäivä? "Miksi isänpäivä ei ole samassa muodossa kuin äitienpäivä? Siis mielestäni isäinpäivä olisi oikea muoto. Maailma muuttuu ja suhteet myös, miksi isät ovat paitsiossa? " Yliopiston almanakkatoimisto saa kansalaisilta usein palautetta siitä, että kalenterissa on epäloogisesti äitienpäivä (monikossa) mutta isänpäivä (yksikössä). Miksi meillä ei ole äitienpäivä ja isienpäivä tai isäinpäivä – tai vaihtoehtoisesti äidinpäivä ja isänpäivä? Tähän on syynä historiallinen kehitys. Näiden päivien nimityksistä on tehty päätökset toisistaan riippumatta, eikä kukaan ole miettinyt niiden yhteensopivuutta ennen kuin ne ovat esiintyneet yhtä aikaa almanakassa. Kun äitienpäivä säädettiin liputuspäiväksi vuonna 1947, sen nimi päätettiin silloin monikkomuotoon. Ensimmäisen kerran äitienpäivä merkittiin suomalaiseen almanakkaan vuonna 1950. Kun isänpäivä sitten ilmestyi ilman virallista päätöstä almanakkoihin 1970-luvulla, sen nimi oli jo yleisessä käytössä vakiintunut yksikkömuotoon.

Isänpäivää olivat alusta lähtien pitäneet esillä nimenomaan kauppiaat, ja tuon päivän mainonnassa se oli vakiintunut ilmaus jo ennen kuin päivä hyväksyttiin almanakkaan. Yliopiston almanakkatoimistolle on ehdotettu, että päivien nimitykset tulisi muuttaa yhteensopiviksi. Eroa ei ole kuitenkaan nähty niin merkittäväksi, että vakiintuneita nimityksiä olisi lähdetty muuttamaan. Nimitys isänpäivä on ilmauksena myös helpompi kuin isienpäivä tai isäinpäivä. Sana äitienpäivä on taas niin juurtunut suomalaiseen juhlakulttuuriin, ettei sen muuttaminen olisi mielekästä. Mistään miesten syrjimisestä ei tässä siis ole kysymys. Dekkareita, aamutohveleita ja keskustelua isyydestä Isänpäivää vietetään kodeissa usein samaan tapaan kuin äitienpäivääkin. Isää onnitellaan ehkä laululla, ja hänelle saatetaan viedä aamukahvi sänkyyn. Lahjaksi monet isät saavat lasten piirtämiä onnittelukortteja ja ehkä jonkin kovan tai pehmeän paketin. Tyypillisiä lahjoja ovat esimerkiksi dekkariuutuudet, sotakirjat, villapaidat, aamutohvelit ja miesten kosmetiikka, joita mainostetaan isänpäivän alla näyttävästi.

Isänpäivä hivutettiin kalenteriin ensin salaa

Teksti: Ari Stenius M arkus Heikkinen, 37, on viime aikoina kuullut pojiltaan innostuneen kysymyksen: "Milloin on isänpäivä? " Siinä voisi turhamainen isä vähän röyhistää rintaansa ja miettiä olevansa poikien idoli, kun niin inokkaasti kysellään. Markus todennäköisesti on poikiensa esikuva, mutta myöntää hymyillen kysymyksen juurien olevan toisaalla. – Varasin liput Robinin konserttiin kahdeksas marraskuuta, se on isänpäivä, naurahtaa "Mako" ja kertoo kolmen poikansa laskevan öitä. Viljam i, 7, Jesper i, 5, ja Akseli, 2, on vilkas trio, joka järjestää jalkapalloilijaisälleen joskus kotona enemmän kiirettä kuin vastustajat kentällä huippu-urheilijan työarjessa. Lyhyt hetki pari vuotta sitten on jäänyt mieleen. – Pari vuotta sitten oli kolmisen viikkoa vähän vetovastuussa ja myönnän: kovaa on. Vaimolle pitäisi antaa pokaali joka vuosi, hymyilee Suomessa ja Itävallassa jalkapallon mestaruusmaljat voittanut Mako. Markus lähti parikymppisenä Oulusta vuonna 1997 ja palasi nyt syksyllä Ouluun.

  1. Kirkasvalolamppu testivoittaja 2012 relatif
  2. Taksi hinta turku to helsinki
  3. Hannes hyvönen instagram
  4. Gigantti puhelin hyvitys numero