Suvi-Anne Siimes

Thursday, 2 September 2021

Sini Maaria Suvi-Anne Siimes Suvi-Anne Siimes heinäkuussa 2009. Kulttuurimininisteri Lipponen I 4. 9. 1998 – 14. 4. 1999 Edeltäjä Claes Andersson Seuraaja Suvi Lindén 2. valtiovarainministeri, asuntoministeri, kehitysyhteistyöministeri (2002–2003) Lipponen II 15. 1999 – 16. 2003 Jouko Skinnari Ulla-Maj Wideroos Kansanedustaja 24. 03. 1999 – 20. 2007 Henkilötiedot Syntynyt 1. kesäkuuta 1963 (ikä 56) Helsinki Ammatti valtiotieteiden lisensiaatti Puoliso Kari Penkkilä Tiedot Puolue vasemmistoliitto (1992 [1] –2006 [2]) sitoutumaton 2006– Uskonto ortodoksi [ Muokkaa Wikidatassa] Sini Maaria Suvi-Anne Siimes (s. 1. kesäkuuta 1963 Helsinki) on entinen suomalainen poliitikko ja Työeläkevakuuttajat TELAn nykyinen toimitusjohtaja. Vuosina 2007–2011 hän toimi Lääketeollisuus -yhdistyksen toimitusjohtajana. Siimes on toiminut vuosina 2011–2016 Veikkauksen hallituksen puheenjohtajana. [3] [4] Siimes toimi vasemmistoliiton kansanedustajana vuosina 1999–2007 ja puolueen puheenjohtajana vuosina 1998–2006.

Suvi-anne siimes lapset

  1. Suvi-Anne Siimes valittiin hoivajätti Attendon hallitukseen - Talous | HS.fi
  2. Suvi-anne siimes posti
  3. Doc martin näyttelijät
  4. Suvi anne siimes
  5. Auton vuokraus - autovuokraamo Tallinna, Viro | A+ Rent A Car
  6. Suvi-Anne Siimeksen ensimmäinen työ oli iltasiivooja – kaksi kohdetta jäi erityisesti mieleen - Oma raha - Ilta-Sanomat
  7. Tv-ohjelmat tänään - telsu.fi

Muistelen lämmöllä Lauttasaaren muinaista jakohuonetta ja siihen liittynyttä yhteisöllisyyden pilkahdusta, Siimes sanoo. Oli jakelutyöstä muutakin hyötyä, sillä se opetti sopeutumaan epämukaviin työaikoihin. – Siinä vaadittiin jämptiyttä. Heräsin aikaisin, ja töihin pyöräillessä sain tietynlaisen työmoodin päälle. Niiden kesien aikana pysyin pienellä kuntoilulla aika hyvässä kunnossa, hän naurahtaa. Lue myös: Mika Anttonen arpoi kahden kesätyön välillä – ratkaisu ennakoi yhtä Suomen huikeimmista bisneksistä Lue myös: Paola Suhonen oppi markkinoinnin kikkoja rautatieaseman jätskikiskalla: "Skeittarikundeille pyöritettiin isommat jätskit" Lue myös: Peter Vesterbacka tyrmistyi – virkamies ehdotti: "Sun kannattaa ryhtyä työttömäksi"

"Avoimuutta ja vastuun kantamista on, että politiikassa toimivat ihmiset kertovat avoimesti omasta ajattelustansa ja siitä, miksi he ovat jonkin ratkaisun kannalla, ja miksi he kenties muuttavat joskus jostain asiasta mieltänsä. Myös oppiminen pitää sallia. " (Siimes, Suvi-Anne: Politiikan julkisivu. Otava 2007, s. 220-221) Asuntoministeri Suvi-Anne Siimestä haastatellaan YLE:n Silminnäkijä-ohjelmassa 9. 3. 2000 asunnottomuudesta kohdissa 03:55 ja 25:50.

Suvi-anne siimes attendo

suvi-anne siimes puoliso

Siimes sai kaksi vanhinta lastaan nuorena, yliopisto-opintojensa alkuvaiheessa. Hän keksikin keinon yhdistää opiskelun, työn ja perhe-elämän työskentelemällä kesäisin sanomalehtien varhaisjakelijana. Hän jakoi sanomalehtiä monena peräkkäisenä kesänä. – Työtä tehtiin aamuyön tunteina, joten minun oli mahdollista olla päivisin lasten kanssa, eikä heidänkään tarvinnut olla hoidossa. Tein niinä kesinä myös joitakin tenttejä. Se oli hyvä työ, olin iloinen että olin saanut sen, ja se sopi hyvin silloiseen rytmiini. Siimes jakoi aluksi sanomalehtiä Helsingin Lauttasaaressa. Pohjois-Helsinkiin muutettuaan jakoaluekin muuttui. Vaikka työtä tehtiin yksin – kuten siivoustyötäkin aiemmin – Siimes huomasi nauttivansa työyhteisöön kuulumisesta. – Lauttasaaressa oli meille varhaisjakelijoille tarkoitettu jakohuone, johon kaikki kokoontuivat hakemaan lehtensä. Joskus lehdet saattoivat olla myöhässä, ja siinä vaihdettiin muutama sana. Pohjois-Helsingissä jokainen haki lehtensä itse laatikosta, johon ne painosta tuotiin.

[10] Kunnallisvaalit menivät hyvin [10], ja Siimes toimikin ennen valintaansa eduskuntaan Pohjan kunnanvaltuuston ja -hallituksen jäsenenä vuosina 1993–1998. [5] Siimes sai puolueessaan huomiota ennen vuoden 1995 eduskuntavaaleja talouspuheillaan: hän puhui poikkeuksellisesti leikkauksien ja veronkorotuksien tarpeellisuudesta säästöjen vastustamisen sijaan. [10] Hänet valittiin ensin Vasemmistonaisten puheenjohtajistoon, ja hyvin menneen televisioidun vaalikeskustelun jälkeen hänet valittiin samana kesänä puolueen varapuheenjohtajaksi. [10] Siimes nousi vasemmistoliiton puheenjohtajaksi vuonna 1998 Claes Anderssonin jättäessä tehtävän. Hänestä tuli samalla Lipposen ensimmäisen hallituksen kulttuuriministeri. Siimes valittiin kansanedustajaksi ensimmäisen kerran vuoden 1999 vaaleissa hänen oltuaan vuoden kulttuuriministerinä ja puolueensa puheenjohtajana. Näiden vaalien jälkeen muodostetussa Lipposen toisessa hallituksessa hän oli toinen valtiovarainministeri ja asuntoministeri, loppuvaiheessa myös kehitysyhteistyöministeri.

Suvi-anne siimes linnan juhlat 2019

Vasemmistoliittoa lähes kahdeksan vuotta johtanut Sini Maaria Suvi-Anne Siimes erosi lopulta puolueesta ja jätti politiikan. Helsingissä kasvanut Suvi-Anne Siimes valmistui valtiotieteiden lisensiaatiksi 1993 pääaineenaan kansantaloustiede. Hän oli kuitenkin myöhemmän vaalilauseensa mukaisesti "erilainen ekonomisti", joka vietti aikaa vihreän liikkeen parissa ja aloitti opintonsa käytännöllisestä filosofiasta. Hän oli perustamassa Helsingin yliopistoon opiskelijajärjestö Sitoutumatonta vasemmistoa. Siimeksen poliittinen ura alkoi Pohjan kunnanhallituksesta vuonna 1993. Ennen kuin hän pääsi eduskuntaan, hänet oli jo valittu ensin Vasemmistonaisten ja sitten koko vasemmistoliiton johtoon. Siimes nousi edellisen puolueen puheenjohtajan Claes Anderssonin tilalle Lipposen I hallituksen kulttuuriministeriksi. Talousasioiden osaajaksi profiloituneen Siimeksen hallitusvastuu jatkui Lipposen II hallituksessa, jossa hän toimi toisena valtiovarainministerinä. Lisäksi hänellä oli tehtäviä ympäristö- ja ulkoasiainministeriöissä.

suvi-anne siimes

Pestien jälkeen Siimes pääsi varsinaiseen kansanedustajatyöhön ulkoasiainvaliokunnan sekä Pohjois-Atlantin liiton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan jäsenenä. Edustajakautensa jälkeen hän toimi vielä 2007–11 ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunnassa. Siimeksen ja puolueen taistolaissiiven erilaiset kannat muun muassa ulko- ja turvallisuuspolitiikassa aiheuttivat sisäisiä ristiriitoja. Niiden vuoksi Siimes jätti vasemmistoliiton puheenjohtajuuden maaliskuussa 2006 ja eduskunnan kauden loputtua. Lopulta hän erosi puolueesta kokonaan ja siirtyi lääketeollisuuden etujärjestön Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtajaksi. Vuodesta 2011 Siimes on työskennellyt työeläkevakuuttajien etujärjestö TELAn toimitusjohtajana. Vuodet 2011–16 Siimes toimi myös Veikkauksen hallituksen puheenjohtajana. Paljon kolumneja kirjoittanut Siimes on julkaissut viisi teosta, mukaan lukien poliittista uraa muistelevat Politiikan piilokuvat (2002) ja Politiikan julkisivu (2007) sekä ortodoksinunna Kristodulin kanssa kirjoitetun Taivas alkaa maasta (2006).

Suvi-anne siimes posti

suvi-anne siimes attendo

[22] Myös tässä työssä Siimeksen toimintaa on kritisoitu. [23] [24] Siimes valittiin huhtikuussa 2016 ajatuspaja Liberan taustalla olevan Libera-Säätiön hallitukseen, jonka muita jäseniä ovat muun muassa Elina Lepomäki ja Björn Wahlroos. [25] Ylen haastattelussa Siimes kertoi edelleen olevansa vasemmistolainen. Politiikkaan palaamista hän ei pitänyt realistisena näkemyksenä. [26] Mielipiteitä [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Paavo Arhinmäki on arvioinut, että merkittävin asiaero Siimeksen kantojen ja Vasemmistoliiton välillä on ollut suhtautuminen sotilasliittoihin ja liittoutumattomuuteen. Hänestä puolueväki on voimakkaasti liittoutumattomuuden kannalla sotilasliittoja vastaan, ja Siimes suhtautui sotilasliittoihin myönteisesti. [27] Siimes totesikin viimeisinä kansanedustaja-aikoinaan, että NATO-jäsenyys voisi olla Suomen turvallisuuspoliittinen tavoite. [21] Ydinvoimaan liittyen Siimes on Vasemmistoliiton puheenjohtaja-aikanaan todennut, että hän ei ole ehdolla sellaisen puolueen puheenjohtajaksi, joka sitä kannattaa.

Työeläkevakuuttajien etujärjestön Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes on valittu ruotsalaisen hoivayrityksen Attendon hallitukseen. Siimeksen valinta vahvistui Attendon yhtiökokouksessa viime viikolla. "Olen iloinen valinnastani. Tämä on merkityksellinen toimiala, jossa on paljon haasteita. On kansantalouden kannalta merkittävä kysymys, miten hoivan laadukas ja riittävän kustannustehokas järjestäminen onnistuu", Siimes sanoo HS:lle. Attendon kuusihenkistä hallitusta johtaa Ulf Lundahl. Aiemmin Siimes on toiminut valtionyhtiö Postin hallituksessa vuodesta 2013 lähtien. Hän jättää tehtävän Postin tulevassa yhtiökokouksessa. Attendo on yksi Pohjoismaiden suurimmista yksityistä hoivaketjuista. Suomessa yhtiöllä on noin 400 hoiva- ja palvelukotia. Attendo, Mehiläinen ja Esperi Care päätyivät viime vuonna Suomessa kohun keskelle, kun niiden hoivakotien toiminnan vakavat puutteet nousivat julkisuuteen. Päätyössään Telan toimitusjohtajana Siimes vastaa suomalaisen eläkejärjestelmän maineesta.