Harkintaan Perustuva Valinta / Harkintaan Perustava Valinta - Ylä-Savon Ammattiopisto

Sunday, 29 August 2021
  1. HARKINTAAN PERUSTUVA VALINTA - lomakkeen täyttöohjeet - PDF Free Download
  2. Harkintaan perustuva valinta - Raseko
  3. Harkintaan perustuva valinta - Koulutuskeskus Salpaus

Kun perusteena on todistusten vertailuvaikeudet, hakemukseen tulee liittää todistuskopiot sekä lisäksi virallisen kielenkääntäjän todistama suomenkielinen käännös. Jos ulkomaiselta hakijalta todistukset puuttuvat kokonaan, hakemukseen tulee liittää suomalaisen viranomaisen allekirjoittama lausunto. 3. Lähetä liitteet osoitteeseen: Gradia Hakupalvelut, PL 472, 40100 Jyväskylä. Kirjoita kuoren vasempaan yläkulmaan merkintä "Harkintaan perustuva valinta". Voit myös tuoda liitteet suoraan Hakupalveluihin osoitteeseen Sepänkatu 3, 40720 Jyväskylä (tila HA. A4. 131). Liitteiden tulee olla perillä Hakupalveluissa viimeistään 10. 3. 2020 klo 15. 00. Harkintaan perustuvan valinnan asiakirjoja käsitellään oppilaitoksessamme luottamuksellisesti. Hakijan toimittamia asiakirjoja käsittelevät vain ne henkilöt, jotka ovat mukana opiskelijavalinnassa. Asiakirjoja käytetään ainoastaan opiskelijavalinnan perusteena ja säilytysajan jälkeen asiakirjat hävitetään. Tämä harkintaan perustuvan valinnan ohjeistus koskee yhteishakua 2020.

HARKINTAAN PERUSTUVA VALINTA - lomakkeen täyttöohjeet - PDF Free Download

Oppimisvalmiuskoe järjestetään 22. 4. 2020. Kokeeseen kutsutaan kirjeitse. Oppimisvalmiuskoetta ei järjestetä koronavirustilanteen vuoksi. (25. 3. 2020) Hakijoille lähetetään tieto asiasta. Harkinnanvaraisen valinnan perusteena käytetään hakijoiden toimittamia asiakirjoja. Lisätietoja Opinto-ohjaaja Leena-Marja Jäspi 040 0956 831

TOIMI NÄIN, MIKÄLI SINULLA ON PERUSTE HAKEA HARKINTAAN PERUSTUVASSA VALINNASSA 1. Varmista esimerkiksi nykyisen koulusi opinto-ohjaajalta tai erityisopettajalta, että sinulla on peruste hakea harkintaan pe­rustuvassa valinnassa. 2. Hanki ajantasaiset todistukset käyttämästäsi perusteesta, esim. lääkärintodistus, erityisopettajan tai muun asiantuntijan lau­sunto. 3. Täytä hakemus -palvelussa. Merkitse yhteishaun hakulomakkeella, jos haet harkinnanvaraisesti ammatilliseen koulutukseen. Täytä myös peruskoulun arvosanat, jos olet suorittanut peruskoulun aikaisemmin kuin hakuvuonna. Arvosano­ja tarvitaan, jos sinut valitaan normaalin pistevalinnan kautta koulutukseen. 4. Tulosta täytetty hakemus. 5. Perustele kirjallisesti ja lyhyesti miksi haet harkintaan perustuvassa valinnassa. 6. Lähetä tulostamasi hakemus, tekemäsi perustelu sekä hankkimasi todistukset ja muut hakemuksesi liitteet hakuaikana osoitteeseen: RIVERIA hakuneuvonta PL 70, 80101 Joensuu Käyntiosoite: Peltolankatu 4, E-talo, 2. krs.

Harkintaan perustuva valinta - Raseko

Varmista opinto-ohjaajan kanssa, että sinulla on erityinen syy/peruste hakea harkintaan perustuvassa haussa. Hanki todistus/todistuksia perusteestasi. Merkitse yhteishaun hakulomakkeeseen, jos haet harkinnanvaraisesti. Täytä myös peruskoulun arvosanat, jos olet suorittanut peruskoulun aikaisemmin kuin hakuvuonna. (Arvosanoja tarvitaan, jos sinut valitaan normaalin pistevalinnan kautta koulutukseen. ) Lähetä hakuaikana hakuperusteesi liitteet ja tuloste hakulomakkeestasi oppilaitokseen. Huom! Jos haet useampaan koulutukseen ja/tai eri oppilaitoksiin harkintaan perustuvalla haulla, muista lähettää liitteet ja tuloste hakulomakkeestasi jokaiseen hakutoiveeseen/oppilaitokseen.

Harkintaan perustuvan valinnan perusteita ovat Oppimisvaikeudet Tätä käytetään perusteena silloin, kun hakijalla on todettuja oppimisvaikeuksia. Oppimisvaikeudet perustellaan asiantuntijan (esim. lääkäri, psykologi, erityisopettaja) laatimalla lausunnolla. Lausunnosta tulee selvitä, miten oppimisvaikeus konkreettisesti on ilmennyt hakijan opinnoissa ja niissä selviytymisessä. Joissain tapauksissa myös HOJKS voi riittää lausunnoksi, mikäli siinä on selkeästi tuotu esiin hakijan oppimisvaikeuksia. Sosiaaliset syyt Tätä käytetään perusteena silloin, kun hakijalla on ollut perusopetuksen opintomenestykseen vaikuttaneita, henkilökohtaiseen tai perheen tilanteeseen liittyviä syitä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi lastensuojelun toimenpiteet, vaikean koulukiusaamisen kohteeksi joutuminen tai oppilaan oma tai lähipiirin vakava sairaus. Sosiaaliset syyt perustellaan asiantuntijan (esim. psykologi, koulukuraattori, sosiaalitoimen työntekijä) laatimalla lausunnolla. Lausunnossa tulee kuvata, miten perusteena käytetty syy on vaikuttanut hakijan opintoihin ja niistä selviytymiseen.

Harkintaan perustuva valinta - Koulutuskeskus Salpaus

  • Harkintaan perustuva valinta hyria
  • Toimintaa ohjaavia käsitteitä – Ammatillisen erityisopetuksen perusteet
  • Älli_ja_Tälli : definition of Älli_ja_Tälli and synonyms of Älli_ja_Tälli (Finnish)
  • Moreenitie 10 90620 oulu suomi tv
  • Kinkun kuorrutus seuraavana päivänä
  • Harkintaan perustuva valinta lausunto
  • Kiinteistömaailma vuokra-asunnot

Joensuu. Huom! Yhdet liitteet riittävät, vaikka olisitkin hakenut useampaan Riverian koulutukseen. Jos hakemuksen liitteitä ei toimiteta, hakemusta ei käsitellä harkintaan perustuvassa valinnassa. Harkintaan perustuva valinta tehdään valintapistemääristä riippumatta toimittamiesi liitteiden ja mahdollisen kielitestin pohjalta 7. Osallistu myös varsinaiseen pääsykokeeseen, jos saat kutsun siihen. Mahdolliset pääsykoetulokset vaikuttavat valintaan. Jos harkintaan perustuvan valintasi perusteena ovat oppimisvaikeudet tai sosiaaliset syyt, olet mukana myös varsinaisessa valinnassa, vaikka harkintaan perustuvan valinnan päätös olisi kielteinen. Voit siis tulla valituksi koulutukseen, vaikka harkintaan perustuvan valinnan päätös olisikin kielteinen.

  1. Trafi omistajan muutos
  2. Syntymäpäivä mimi naiselle
  3. Silmäluomen tulehdus milloin lääkäriin
  4. K-rauta naumanen joensuu tarjoukset
  5. Autokatsastus kinnunen hamina