Liikaa Öljyä Moottorissa

Saturday, 28 August 2021
  1. Liikaa öljyä? | Overdrive.fi
  2. Liikaa öljyä auton moottorissa
  3. Jos öljyä on liikaa tai liian vähän, auton moottori rasittuu ja lopulta se voi mennä rikki – Näin vältät tyypillisimmät mokat auton öljyhuollossa - Auto | HS.fi

Älä ikinä täytä moottoriin liikaa öljyä – katso ikävä video! | Auto Bild Suomi7

Liikaa öljyä? | Overdrive.fi

Liiallisesta öljymäärästä ei ole haittaa niin kauna, kuin öljyn pinta ei yllä kampiakseliin. Jos sen kammet tai vastapainot alkavat roiskia öljyä, silloin sitä joutuu liikaa sylintereihin mäntien alapuolelle, ja männänrenkaat eivät pysty kaapimaan kaikkea pois. Tällöin öljyä joutuu palotiloihin, ja tästä aiheutuu karstoittumista. Tuo puolitoista senttiä on niin vähän, että se on vain hyvää reserviä, jos vaikka öljyä sattuisi kulumaan.

Vaihdatin autoni (Jetta -87, 1. 3l) moottoriöljyt naapurillani joku aika sitten. Naapuri sanoi vaihdon jälkeen että moottoriin saattoi mennä hieman liikaa öljyä (4 l, ohjekirja suosittelee 2, 5-3 l), mutta siitä ei ole mitään haittaa. Mittatikusta näki että öljynpinta oli reilusti yli max-rajan. Aluksi moottori toimi ihan hyvin, mutta rupesi pikkuhiljaa vuotamaan öljyä, ja nyt moottori näyttää ulkoisesti olevan aivan öljyinen. Lisäksi moottori rupesi käymään epätasaisesti ja nykimään kiihdyttäessä. Käytin autoa huollossa ja sanoivat että, moottorin epätasainen käynti ja nykiminen johtuu venttiilissä olevasta viasta ja korjaaminen tulee maksamaan 400-1000 euroa(Eipä taida kannattaa). Kysyisin että voiko tämä öljynvuoto ja venttiili vika johtua tuosta liiasta öljystä moottorissa? Ennen öljyn vaihtoa moottorissa ei ollut mitään vikaa. Mittatikun mukaan öljymäärä on vähentynyt, mutta edelleenkin hieman max-viivan yläpuolella.

Oman auton oikeaoppisen öljymäärän tarkastustavan voi katsoa auton käyttöohjekirjasta. Hyvin tavallisesti mittatikussa ala- ja ylärajan väli on noin litra. Öljyn lisäys askarruttaa monia Usein voiteluaineneuvonnastamme kysytään lisäysöljyn valintaan liittyviä asioita. "Voinko käyttää Teboil-öljyä lisäykseen, kun auton huollossa on käytetty toisen öljyvalmistajan öljyä? " tai "Voiko autoon tulla vikaa, jos käytän eri merkkistä öljyä kuin mitä auton valmistaja suosittaa? " Auton toiminnan kannalta on oleellista, että öljy vastaa autovalmistajan sille asettamia teknisiä vaatimuksia. Öljyä lisättäessä ei ole välttämätöntä tietää, että mitä öljyä autoon on edellisessä öljynvaihdossa laitettu, sillä eri öljyvalmistajien tekemät moottoriöljyt ovat keskenään sekoituskelpoisia. Hämmennystä voi aiheuttaa, että monilla autovalmistajilla on yhteistyötä jonkin öljy-yhtiön kanssa ja tämän yhtiön tuotemerkki voi esiintyä esimerkiksi auton ohjekirjassa, moottoritilassa tai takalasin tarrassa. Riippumatta siitä, mikä tuotemerkki autossa on mainittu tai minkä merkkistä öljyä auton huollossa on käytetty, moottorissa voi käyttää myös muiden yhtiöiden tuotteita.

Erilaisiin luokitusjärjestelmiin ei välttämättä ole itse pakko perehtyä, sillä oman auton voiteluainesuositukset on mahdollista löytää pelkän rekisteritunnuksen perusteella osoitteessa. Tarvittaessa voit soittaa myös voiteluaineasiantuntijoillemme, jotka palvelevat arkisin klo 8–16 numerossa 020 470 0916. Oikea öljy on hyvä selvittää etukäteen ja litran lisäysöljypullon voi kätevästi hankkia matkaan mukaan esimeriksi Teboil-huoltoasemalta tankkauksen yhteydessä. Lisäystarpeita varten on hyvä hankkia valmiiksi saataville litran pullo autoon sopivaa öljyä. Jos öljyn merkkivalo syttyy, toimi näin Joskus voi käydä niin, että autossa syttyy ajon aikana liian alhaisesta öljynpaineesta tai öljymäärästä ilmoittava merkkivalo. Tällöin moottori ei saa kunnollista voitelua ja moottorivaurion riski kasvaa. Auto on syytä pysäyttää lähimpään turvalliseen paikkaan ja selvittää syy merkkivalon palamiseen. Useimmiten merkkivalon palaminen johtuu siitä, että öljymäärä on päässyt hiljalleen laskemaan luonnollisen öljynkulutuksen tai pienen vuodon seurauksena.

Liikaa öljyä auton moottorissa

Ylimääräinen rupeaa vaahtoamaan jos öljypinta "ottaa kiinni" kampikoneistoon ja saattaa ruveta ajamaan sitä ylös huohotusjärjestelmän eltä se taas päätyy moottorin imupuolelle, edelleen imusarjan kautta palotilaan jos kyseessä suljettujärjestelmä. Muistuu mieleen eräs Olds 88 diesel johon oli vahingossa täytetty tuplamäärä öljyä sillä seurauksella, että moottori rupesi käymään ÖLJYLLÄ hallitsemattomasti ja konerikko oli lähellä kun ei meinannut suostua sammumaan millään kun ilmansaanti tukittiin suostui sammumaan. Siitä öljymäärästä vielä: Minua on valistettu, että myyntipakkauksissa on enemmän (! ) tavaraa kuin purkin kyljessä lukee. Tämä lienee sellainen kuluttajansuojaseikka, eli vähempää ei saa myydä, mutta enemmän kyllä. Oliko epäselvää? Tarkoitan sitä, että kun ostatte sen 5 litran pänikän sitä hienoa moottoriöljyä ja kaadatte koneeseen, niin pitää siitä tikusta seurata öljyntasoa, vaikka koneen öljytilavuus olisikin 5 litraa. Jos kaadat vaan koko purkillisen, niin liikaahan sitä tuli.

6 kommenttia Aloittanut 11. 05. 2006 21:39 Autoni moottorissa on liikaa öljyä ja ajattelin kysyä mitä tämä voi aiheuttaa? Öljyä on liikaa ehkä noin senttimetri öljytikusta mitaten. Moottori huohottaa öljyä suoraan palotilaan imusarjan kautta, aiheuttaa valkoista tai sinistä savua pakoputkesta, katalysaattori ei myös tykkää pidemmän päälle mikäli Bensakone. Mitään katastrofaalista tuskin tapahtuu mutta täykaasukiidytyksessä kone saattaa tukehtua totaalisesti huonon seoksen takia mikä voi pahassa paikassa olla vaarallista jos täytyy päästä liukkaasti liikkeelle. Lainaus: 09. 2006 klo 21:42 alarjak kirjoitti Moottori huohottaa öljyä suoraan palotilaan imusarjan kautta Nyt en siis ala väittämään vastaan, vaan kysyn mielenkiinnosta kun ei ainakaan heti tule mieleen, että miksi moottori huohottaisi enemmän, jos öljyä on vähän liikaa? Lainaus: 10. 2006 klo 15:58 Opelixi kirjoitti Lainaus: 09. 2006 klo 21:42 alarjak kirjoitti Moottori huohottaa öljyä suoraan palotilaan imusarjan kautta Nyt en siis ala väittämään vastaan, vaan kysyn mielenkiinnosta kun ei ainakaan heti tule mieleen, että miksi moottori huohottaisi enemmän, jos öljyä on vähän liikaa?

Liikaa öljyä? | Voisitteko tietäväiset vihjata, onko mahdollisesti jotakin erityistä haittaa siitä, jos koneessa on liikaa moottoriöljyä? (Esim pari senttiä yli mittatikun ylärajan... ) En tunnustaudu kyllä juurikaan "tietäväksi" mutta jotain yritän silti vastata. Käsittääkseni jos moottorissa on liikaa öljyä, öljynpaineet voivat kasvaa liian suuriksi ja esim. tiivisteet voivat kärsiä. Pari senttiä yli öljyn mittatikun yläraja viivan on mielestäni jo aivan liikaa. 2cm on jo aika paljon, pieni ylimäärä ei haittaa, kyllä se kone polttaa ylimääräiset pois. joo kyllä se haittaa se rupee vahtoamaan ja voi hajottaa koneen Ja tehoakin hukkuu kun veivit loiskuttaa koko ajan öljyyn.

Jos öljyä on liikaa tai liian vähän, auton moottori rasittuu ja lopulta se voi mennä rikki – Näin vältät tyypillisimmät mokat auton öljyhuollossa - Auto | HS.fi

  • Herkutteluloma Kylpylässä | Hotelli Haikon Kartano & Spa
  • Kestävän kehityksen tavoitteet
  • Älä päästä merkkivaloa syttymään – tarkasta öljy säännöllisesti | Teboil Moottoriöljyt
  • Masennuslääkkeiden pysyvät haittavaikutukset
  • Yhteishaku 2020 | Ekami
  • Liikaa öljyä auton moottorissa
  • Xbox 360 ohjain pc free
  • Hassisen kone palaa esiintymislavoille ensi kesänä - Uutiset - Tiketti
  • Liikaa öljyä moottorissa diesel
  • Metallinen maku suussa oire

Usein kuulee myös sanottavan, että mineraaliöljyn sekaan ei saa lisätä uudenaikaista synteettistä öljyä. Tämäkään väite ei pidä paikkaansa. Uudenaikaiset synteettiset öljyt ovat yhteensopivia vanhempaa teknologiaa edustavien mineraaliöljyjen kanssa. Huomioi kuitenkin automallikohtaiset suorituskyky- ja viskositeettivaatimukset. Apua oikean öljyn etsimiseen Moottoriöljyjen luokituksia on hyvin paljon erilaisia ja oikean öljylaadun löytäminen voi joskus tuntua hankalalta. Autovalmistajat määrittävät yhä tarkemmin erilaisia painotuksia öljyltä haluamilleen ominaisuuksille ja nämä ominaisuudet voivat vielä automerkin sisällä vaihdella moottorityypeittäin. Yhteen moottorityyppiin halutaan öljyltä erityisesti polttoainetta säästäviä ominaisuuksia, toisessa tavoitellaan pitkää öljynvaihtoväliä ja kolmannessa halutaan maksimoida pakokaasuja puhdistavien järjestelmien kestoikä. Eri moottorityyppeihin haluttuja ominaisuuksia ei välttämättä ole mahdollista yhdistää yhteen ja samaan öljyyn ja tämän vuoksi erilaisten moottoriöljylaatujen määrä kasvaa jatkuvasti.

liikaa öljyä moottorissa lyrics

Esimerkki: dodgen 318 öljytilavuus on 4, 8 l. Kun kaataa 4 litran pänikällisen gulffia sinne, niin jo on öljytaso mittatikun ala- ja ylärajan puolivälin yläpuolella. Ja ooppelin 3, 5 litran öljytilavuuden saa kolmella litran pennzoilpurkilla ylärajaan. Varsinkin vaihteistojen kohdalla tämä on huomioitava. Mittatikusta siis se öljytaso katsotaan, ei purkin kyljestä, hanasta tai huoltolaskusta.