Uusi Audi A4

Sunday, 29 August 2021

Audi exclusive -värivalikoima tarjoaa vielä tätäkin enemmän vaihtoehtoja, kuten Java-vihreän.

Koeajossa uudistunut Audi A4 Avant 40 TDI quattro – vain vähän valitettavaa - Teknavi

Ajoneuvot | Uutinen | 17. 5. 2019 Uutta ilmettä, teknologiaa ja S4 siirtyy dieseliin: Audi A4 -malliston facelift on kaikkea tätä. Viime vuonna kevyesti viilattu Audi A4 -perhe saa nyt merkittävämmän faceliftin. Led-ajovalot ovat nyt vakiona, keulamaski on saanut leveämmän ja litteämmän ilmeen ja auton leveyttä on korostettu edestä ja takaa. Uutena värivaihtoehtona on mielikuvituksellinen terra gray -harmaasävy. A4 allroad quattro ja S4 tuovat mallistoon omat versionsa ulkonäöstä. A4 allroad quattro jäljittelee isompia Q-malleja keulamaskissaan. Audi A4:n tuttua sisustaa on viilattu leveämmän näköiseksi. Ulkonäön tavoin matkustamoa voi muovata mieleisekseen vaikkapa S line -varusteilla. MMI-tietoviihdejärjestelmän keskinäyttö on joko 8, 8- tai 10, 1-tuumainen ja järjestelmä on saanut taakseen seuraavan sukupolven (MIB 3) keskusyksikön. Audin tuttu virtuaalimittaristo on 12, 3-tuumainen. A4 tukee myös Car-to-X-palveluita, kuten joissain Euroopan kaupungeissa saatavaa lisätietoa siitä, milloin punainen valo vaihtuu vihreäksi.

Tekniikan Maailma

Uusi audi a4 engine

Uusi A4 Avant > A4 > Audi Finland Urheilullinen ja erittäin käytännöllinen. Audi A4 Avant. Audi A4 Avant huokuu urheilullisuutta, laatua, digitaalisuutta ja monipuolisuutta. Päällisin puolin uusi muotokieli erottaa auton selvästi edeltävästä mallista. Upeissa sisätiloissa käytetään kehittynyttä tekniikkaa, joka sulautuu hyvin osaksi digitaalista elämää. Runsas tavaratila antaa joustavuutta kuljetuksiin. Aloita suunnittelu Tekniset tiedot Vakiovarusteet Mitat Hinnat Esite Urheilullinen ulkokuori Audi A4 Avantin dynaaminen luonne näkyy joka suunnasta. Etuosassa vaikutuksen tekevät leveä yksiosainen jäähdyttimen säleikkö ja suurikokoiset ilmanottoaukot ja takana taas erottuva diffuusori, integroidut pakoputkenpäät ja yhtenäinen kromilista, joka liittää LED-valot yhteen. Yksi erityisominaisuuksista on modulaarinen varustelukonseptimme. Sen myötä erilaisia varustepaketteja on mahdollista yhdistellä entistä joustavammin monipuolisiksi kokonaisuuksiksi. Ulkopuolella A4 S line -varustetaso antaa erityisen urheilullisen ilmeen.

Lisävarusteista sähkökäyttöisen lasisen kattoluukun saa vain sedan-malliin ja kaksiosaisen panoraamakaton vain Avantiin. Kun kattoluukku maksaa verollisena 1 632–1 892 euroa, panoraamakaton hintahaitari on 2 200–2 550 euroa. Vastinetta rahalle: Audi A4 on aiemminkin ollut niin hieno ajettava, että parantaminen ei ole helppoa. Onneksi valmistaja ei ole mennyt pilaamaan autoa vaan tarjoaa sitä todella monenlaisilla vaihtoehdoilla, kuten säädettävissä olevalla dynaamisella ohjauksella, urheilujousituksella ja säätyvällä iskunvaimennuksella, jonka saa sekä normaaliin että sport-alustaan. Huonon tien alustakin on saatavissa. Moottorivaihtoehtoja on kolme TFSI-bensiini- ja kolme TDI-dieselmoottoria – kaikki nelisylinterisiä, ainoa V6-kone on S4:ssä. Useimmat versiot voi valita joko etu- tai nelivetoisena. Kun hinnat lähtevät 150-hevosvoimaisen bensiinikäyttöisen 35 TFSI:n 38 530 eurosta ja kun Audi on myös lähtökohtaisesti hyvin varusteltu, A4 tarjoaa hyvän vastineen rahalle.

Uusi audi a4 2013

Nelivetoisenkin valitsee itselleen lähes joka toinen, mutta bensiinimalli on jo syrjäyttänyt dieselin myydyimpänä voimanlähteenä. Ensi alkuun Audi A4 tarjoillaan kolmella bensiinivaihtoehdolla ja kahdella dieselvaihtoehdolla. Nyt julkaistut dieselmoottorit ovat teholtaan 140 kW (190 hv) sekä 170 kW (231 hv) ja bensiinimoottorit asettuvat 110 kW (150 hv) ja 180 kW (245 hv) välille. Mallistoon tulee tosin vielä myöhemmin syksyllä dieselhinnaston alapäähän etuvetoinen 100 kW (136 hv) dieselmalli. Näistä kahta poikkeusta lukuun ottamatta kaikki on varustettu aina 7-vaihteisella S tronic -kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla. Tehokkain dieselmalli on V6-moottorilla varustettu ja sen kyljessä on perinteinen momentinmuuntimella toteutettu 8-vaihteinen tiptronic-nimellä kulkeva automaatti kuten Audi S4:n tapauksessakin. Toinen poikkeus on edullisin bensiinimoottori 35 TFSI, joka tulee myöhemmin saataville myös manuaalivaihteistolla. Bensiinimoottorit on varustettu 12 voltin kevythybridijärjestelmällä, joka hyödyntää jarrutusenergian talteenottoa apulaitteiden energiatarpeiden täyttämiseen.

Vakiovarustukseen kuuluu esimerkiksi sähkötoiminen takaluukku ja takaistuinten etävapautus. Lisävarusteena on tarjolla vieläkin monipuolisempia käyttömahdollisuuksia: kahdella tavaratilan kiskoihin asennetulla teleskooppitangolla kuorma on mahdollista kiinnittää tukevammin paikalleen. Lisävarusteena saatavan liiketunnistimen avulla voit avata tavaratilan helposti jalan heilautuksella, jos kätesi ovat varatut kuormaustilanteessa. Lisävarusteena saatavan Advanced key -avaimen avulla koko ajoneuvo voidaan lukita ja avata ovenkahvoissa olevilla antureilla. Avainta tarvitsee vain kantaa mukana. Teknologista edelläkävijyyttä Audi A4 Avant on intuitiivisten kosketus- ja puhetoimintojen myötä erinomaisen helppokäyttöinen. Infotainment-lisävarusteisiin kuuluu Audi virtuaalinen mittaristo. Kuljettajan eteen sijoitetulla tarkalla 12, 3-tuumaisella näytöllä esitetään selvästi kaikki toiminnot, kuten nopeus ja kierrosluku. Muun muassa Audi connect key-¹ ja Audi phone box¹ -lisävarusteilla älypuhelin on mahdollista integroida ajoneuvoon.

Uusi audi a4 2016

  • Uusi audi a1 sportback
  • Uusi audi a4 allroad
  • Finnair plus pisteet jälkikäteen lyrics
  • Uusi audi a5
  • E-laskun tilaaminen ja muita uutuuksia mobiilipankkiin | nordea.com
  • Tuomiokirkkoseurakunta - Kirkko Espoossa

Uusi A4 Sedan > A4 > Audi Finland Aitoa urheilullisuutta. Audi A4 Sedan. Uusi muotokieli ja lähes täysin uudistunut kori tuovat Audi A4 Sedanin sporttisen luonteen entistä paremmin esille: dynaaminen ja voimakas auto on samalla upean näyttävä. Se tarjoaa korkealaatuiset ja toiminnallisuutta ajatellen suunnitellut sisätilat sekä innovatiiviset digitaaliset teknologiat, infotainment-ominaisuudet ja kuljettajaa avustavat järjestelmät. Kokonaisuuden kruunaavat tehokkaat moottorivaihtoehdot. Aloita suunnittelu Tekniset tiedot Vakiovarusteet Mitat Hinnat Esite Urheilullinen joka kulmasta Audi A4 Sedan huokuu sporttisuutta, tunteita ja arvokkuutta. Sen muotoilu korostaa dynaamisia quattro-elementtejä ja tasapainoisia mittasuhteita. Auton takana yhtenäinen kromilista liittää LED-valot toisiinsa korostaen vaakasuuntaista muotoilua. Diffuusorin porrastus ja integroitujen pakoputkenpäiden muotoilu saa aikaan urheilullisen ilmeen. Sivulta katsottuna Audi A4 Sedanin sporttisia linjoja jatkavat leveät lokasuojat ja erottuvat kynnyslistat.

Uusi audi a4 2017

Lisää kaipaava kiinnostunee houkuttelevasti hinnoitelluista varustepaketeista, jotka säästävät pitkän pennin verrattuna yksittäin rastittaviin varusteisiin. Kaasun annostelu aiheuttaa hankaluuksia heti ensimetreistä lähtien. Kaasupolkimen painallusta seuraava viive on harmittavan pitkä, joten risteyksistä lähteminen vaatii pientä totuttelua ja ennakointia. Valitettavasti viive ei myöskään tunnu täysin johdonmukaiselta ja toisinaan kaasua painaa ajattelematta lisää, kunnes A4 lopulta singahtaa liikkeelle melkoisella vauhdilla. Ryppy on pieni muuten kauniisti toimivan voimalinjan osalta. Kaksoiskytkinvaihteistolla varustettu diesel-Audi lähtee liikkeelle pehmeästi täysin nykäyksettä. Vaihdotkin tapahtuvat pehmeästi ja nopeasti. Moottorivaihtoehtona 40 TDI toimii asiallisesti, kuten perheauton moottorin tapauksessa onkin toivottavaa. Ohjaus ja ajettavuus edustavat hyvää Audin osaamista, mutta tällä kertaa sen parina on suorastaan kehuttava mukavuus ainakin lisävarustelistalta valittuna. Erilaisia alustavaihtoehtoja on peräti neljä kappaletta perusvaihtoehto mukaan laskettuna.

S4:n nopeuden mukaan säätyvä Dynamic Steering -ohjaus on erittäin nopea. Urheilullisesta autosta pitävälle se on mainio ajettava mutta voi olla kokemattomalle kuljettajalle liian äkkinäisesti käyttäytyvä, vaikka ohjaus säätyy jonkun verran valitun ajotilan mukaan. S4:n alustalla ja rengastuksella sivuttaispito on huikea ja 347 hevosvoiman dieselmoottorilla suorituskyky on erinomainen. Mahtavalla 700 newtonmetrin väännöllä kone sinkoaa Audin eteenpäin, lähtipä sitä kiihdyttämään mistä vauhdista tahansa. Nollasta sataan taittuu 4, 8 sekunnissa. Italian pohjoisosassa sijaitsevan Bolzanon ympäristön näkyvyydeltään rajoitetuilla ja pääosin aika ruuhkaisilla teillä S4:n voimavarat tuntuivat turhauttavilta. S4:llä pitää päästä radalle – muuten sen huimassa tehokkuudessa ja nopean ajon alustassa ei ole oikein mitään järkeä. S4:n Euroopan versio kulkee V6-dieselillä, muilla markkinoilla S4:n koneena on kolmelitrainen 354 hevosvoiman V6-bensakone. Uusista dieselkoneisista A4 Audeista S4 TDI on ainoa kevythybridi ja siinä on vesijäähdytteinen hihnalla kampiakseliin kytketty 48 voltin starttigeneraattori A6 TDI:n tapaan.