Miten Sijoitan Pörssiosakkeisiin

Sunday, 29 August 2021

Esimerkkeinä lyhyesti vaikkapa "älä hötkyile" ja "toimi ripeästi" tyyliset ohjeet. Pörssiä vahvasti vierastavalle, aloittelevalle sijoittajalle en iskisi tätä opusta suoraan kouraan. Pörssin perusteet, osakkeet, ETF:t ja rahastot voi käydä läpi paljon yksinkertaisemmin lähes mistä tahansa jo aiemmin suosittelemastani talousoppaasta. Etenkin sijoittamisesta kiinnostuneille naisille pehmeämmän laskun pörssimaailmaan ja sen termeihin tarjoaa vaikkapa Nainen ja sijoittamisen taito. Ensiteoksena innostus pörssimaailmaan saa olla todella vahva, että lukija pääsee 355-sivuisen teoksen loppuun asti. KUITENKIN, kun osakkeiden perusidea alkaa olla selvillä ja lähdetään etsimään sitä itselle sopivaa sijoitustyyliä, on tämän kirjan luku auttamatta edessä. Ensimmäistäkään osakeostoa en voi kenellekään suositella, ennen kuin kirjan on ainakin pintapuolisesti selaillut läpi. Paksusta sisällöstään huolimatta kirja todella osaa vastata kaikkiin aiheeseen liittyviin kysymyksiin - haastaviinkin! Jo pelkästään sivuja selailemalla kirjasta löytyy kymmeniä kiinnostuksen herättäviä otsikoita ja tietoa mieltä polttavista aiheista.

Miten sijoitan pörssiosakkeisiin e-kirja

Sijoitustoiminta Suomessa on jatkunut vasta suhteellisen lyhyen aikaa, mutta tuona aikanakin on tapahtunut jo paljon. Tästä syystä on ilo saada kirjasta taas päivitetty painos ja uusimmat käänteet on kuvattu vuodelta 2015. Kirjaan tarttumista en siksi venyttäisi kovin monella vuodella, että tiedon ehtii omaksua tuoreeltaan. Harmikseni tosin en löytänyt edelleenkään kirjasta yhtään mainintaa suosiotaan kasvattavasta Nordnetistä - tosin kirja keskittyy muutenkin vain kevyesti kaupankäynnin kustannuksiin ja osakevälittäjiin. Enemmänkin kirjaa olisi voinut päivittää, sillä vaikka kaikki taulukot ovatkin mukavasti ajantasaistettu, olisin itse kaivannut enemmän esimerkkejä, miten suuria rikkauksia pörssissä on saavutettu aivan viimevuosina. 80- ja 90-luvun kultakaudet tuntuvat olevan kovin kaukana, jos sijoittamisen aloittaa vuonna 2016. Kirjan ulkoasu on sisältä siistin sinivalkoinen ja kappaleet sopivan lyhyitä. En osaa sanoa, olisinko kaivannut kirjaan enemmän kuvia tai kanteen jotakin liituraitoja houkuttelevampaa.

Muutos voi kuitenkin tulla ja nousu alkaa. Tyypillistä on, että pörssikurssit liioittelevat. Kun mennään alas, mennään sinne liikaa. Kun mennään ylös, tuntuu, että vain taivas on rajana. 4. Osta, kun kurssi kohoaa uuteen ennätykseen – Silloin kun firman kurssi kohoaa kaikkien aikojen ennätykseen, kaikki firman omistajat ovat voitolla. Ennätyksen jälkeen myyjät loppuvat. On osoittautunut, että tällaisen yhtiön kurssinousu on hyvin voimakasta ja tappiovaara pieni. 5. Ota voitot hitaasti, tappiot nopeasti – Jokainen osakemarkkinoiden osallistuja kokee sekä voittoja että tappioita. Se kuitenkin pärjää hyvin, joka osaa ottaa tappiot nopeasti eli pieninä. Aina pitää myydä huonoimmasta päästä: se pitää salkun vahvana. Voitot sen sijaan pitää ottaa hitaasti eli istua niiden päällä pitkään. Muistan yhden leskirouvan, joka aina myi kaikki hyvät osakkeet pois, kun hän tarvitsi rahaa. Olisi pitänyt toimia juuri päinvastoin.

Karo Hämäläinen Kirjoittaja on kirjailija ja sijoittamiseen erikoistunut vapaa toimittaja. Mainituista yhtiöistä hän omistaa Berkshire Hathawayta, Nokiaa ja Outokumpua.

  • Miten sijoitan pörssiosakkeisiin
  • Miten sijoitan pörssiosakkeisiin saario
  • Miten sijoitan pörssiosakkeisiin seppo saario
  • Helsinki lontoo lennot train
  • Miten sijoitan pörssiosakkeisiin (Seppo Saario) | Kirjavinkit
  • Lapsen villasukka ohje
  • Miten sijoitan pörssiosakkeisiin 2020
  • Saario, Seppo : Miten sijoitan pörssiosakkeisiin

Niiden osingonjako nousee. Joka kevät saa aiempaa isomman osingon. Esimerkiksi tästä ajatusmallista käy akateemikko Eino Jutikkala. Hän oli opettaja, jolla ei ollut isoja palkkatuloja. Jutikkalalla oli miljoonan euron osingot, kun hän kuoli. Hän ei ollut ikinä myynyt mitään. 2. Osta kun sisäpiiri ostaa, myy kun sisäpiiri myy – Jos lukee lehdestä, että se ja se sisäpiiriläinen osti tai myi sitä ja tätä, kannattaa olla tarkkana. Sisäpiiriläisellä on parhaat tiedot siitä, miten firmalla menee. Jos omistaa jotain tiettyä osaketta ja lukee lehdestä, että sisäpiiriläinen myi sitä, täytyy myydä heti kaikki omat pois. Esimerkiksi viime elokuussa kerrottiin, että Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh oli myynyt pienen määrän johtamansa yhtiön osakkeita. Se oli kuitenkin merkki siitä, ettei hän uskonut osakekurssin nousuun. Eikä kurssi ole noussut sen jälkeen. 3. Älä aliarvioi mitään yhtiötä – Usein on niin, että firmaa, jota eniten haukutaan, kannattaa ostaa. Sen firman kurssihan on painettu oikein alas.

miten sijoitan pörssiosakkeisiin hinta

Sijoitusympäristö on muuttunut ja niin on muuttunut myös legendaarisen sijoittajan sijoitustyyli. Sijoituskirjailija, yritysjohtaja ja yksityissijoittaja Seppo Saario on yksi tunnetuimpia suomalaisia sijoittajia. on opettanut suomalaisia sijoittamaan 1970-luvulta lähtien. Saarion kirjoittamasta klassikkokirjasta Miten sijoitan pörssiosakkeisiin (Alma Talent, 2020) ilmestyi juuri uudistettu 17. painos. Saario teki pitkän uran teollisuuden parissa, jonka jälkeen hän on toiminut itsenäisenä sijoittajana ja yhtiöiden omistuksen ja pörssistrategian neuvonantajana. Viime vuoden hän on keskittynyt päivittämään menestysteostaan. Kirjansa uuden painoksen ansiosta Saario on tullut julkisuuteen kertomaan näkemyksiään sijoittamisesta. Hyvä niin, sillä kun Saario puhuu, sijoittava Suomi kuuntelee. Saario on tähän asti tullut tunnetuksi suoran osakesijoittamisen puolestapuhujana. Maailma on kuitenkin muuttunut ja yhä suurempi osa sijoituspääomista virtaa indeksirahastojen ja pörssinoteerattujen rahastojen eli ETF:in kautta.

5. Laskun keskivaihe Osakkeita myydään markkinoille suuria määriä, kun yhtiöiden tulokset ovat alkaneet heiketä. 6. Laskuvaiheen päättyminen Vahvojen yhtiöiden osakkeita myydään lähes mihin hintaan tahansa. Suuret institutionaaliset sijoittajat kertovat päättäneensä luopua pörssiosakkeista kokonaan. Missä vaiheessa pörssin kiertokulkua olemme mielestäsi tällä hetkellä, Seppo Saario? "Mielestäni tunnusmerkit viittaavat edelleen nousun keskivaiheeseen. Yritysten paranevat tulokset (alhaisen koron vauhdittamina) nostavat kursseja. Nousun päättymisvaiheen tunnusmerkkinä on 'kiihkeä keinottelujakso korkealla kurssitasolla'. Mielestäni emme ole siellä vielä, vaikka lähestymme. Nousuja on paljon, mutta niiden olennainen vaikutin on alhainen korkotaso. " Mukana myös laiskan sijoittajan indeksirahastot Saario on tullut tunnetuksi osakepoimijana. Hän etsii osakkeita, joiden kurssin uskoo nousevan tulevaisuudessa. Saarion edustama tapa on osakesijoittamisen ja ennen muuta osakesijoitusharrastuksen perinteisin muoto.

Seppo Saarion legendaarisesta kirjasta Miten sijoitan pörssiosakkeisiin ilmestyi tiistaina jo 12. uudistettu painos. Seppo Saario, 77, on opettanut suomalaisia sijoittamaan yli 40 vuoden ajan. Tiistaina sijoittajagurun legendaarisesta kirjasta Miten sijoitan pörssiosakkeisiin ilmestyi jo 12. Teos on Suomen kaikkien aikojen myydyin sijoitusopas. – Kun ensimmäinen versio ilmestyi vuonna 1972, en olisi uskonut, että vielä vuonna 2016 esittelisin tätä kirjaa, Saario kuvaili julkistamistilaisuudessa Helsingissä. Saario vannoo sijoitusfilosofiassaan oikeiden yhtiöiden valinnan nimeen. Hän paljasti, että olisi kuitenkin todennäköisesti pärjännyt paremmin, jos olisi pannut rahansa tiettyä indeksiä passiivisesti seuraaviin rahastoihin. – Mutta jos olisin ihan huonosti pärjännyt, en istuisi täällä. Taloussanomat kysyi Saariolta viisi sijoitusvinkkiä osakemarkkinoille, jotka ovat olleet levottomassa tilassa viime aikoina. 1. Osta, älä milloinkaan myy – Osakkeita pitää ostaa kunnon firmoista, jotka kasvavat ja kannattavat.

Kaikkien aikojen eniten myyty suomalainen sijoitusopas. Teos antaa lukijalle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla kokonaiskuvan sijoittamisesta pörssiosakkeisiin. 12., uudistettuun painokseen on päivitetty kaikki nimet, numerot ja taulukot, lisäyksiä myös lukuihin sata ikivihreää pörssivihjettä sekä Sijoitusstrategioita valtameren takaa.