Uuden Guinean Liisa, Uuden Guinean Lisa's Blog

Thursday, 2 September 2021
  1. Uuden guinean liisa kukka
  2. Uuden Guinean Liisa 'Delias Improved' (With images) | Ruukkukasvit
  3. Uuden guinean liisa kasvupaikka

Käyttö Kun keittiön ikkunalla on muutama uudenguineanliisa, ilahdut aina laittaessasi ruokaa. Ne tuovat kotiisi ihanaa väriä ja pirteyttä. Se sopii hyvin viherkasvien, kuten kodinonnen ja lankaköynnöksen pariksi. Kesällä uudenguineanliisa on kaunis ulkona suurissa ruukuissa, joissa se kukkii runsaasti. Kasvi viihtyy parhaiten kesäkukkamullassa. Istuta useampia kasveja samaan ruukkuun muratin tai lankaköynnöksen kanssa. Tämä upea yhdistelmä viihtyy puolivarjoisessa tai varjoisessa paikassa. Kasvupaikan valitseminen Viihtyy parhaiten valoisassa paikassa, ei kuitenkaan suorassa auringonvalossa. Kastelu ja hoito Uudenguineanliisa pitää runsaasta kastelusta n. joka kolmas päivä. Kaada ylimääräinen vesi pois aluslautaselta. Anna ravinnetta kerran viikossa huhti-syyskuussa, jolloin kasvi voi hyvin ja kukkii pitkään. Poista kuihtuneet kukat, jotta nuput saavat enemmän energiaa. Lue lisää Uudenguineanliisa >> Plantagenin lannoitekoulu >>

Uuden guinean liisa kukka

Ahkeraliisa Tieteellinen luokittelu Domeeni: Aitotumaiset Eucarya Kunta: Kasvit Plantae Alakunta: Putkilokasvit Tracheobionta Kaari: Siemenkasvit Spermatophyta Alakaari: Koppisiemeniset Magnoliophytina Luokka: Kaksisirkkaiset Magnoliopsida Lahko: Ericales Heimo: Palsamikasvit Balsaminaceae Suku: Palsamit Impatiens Laji: walleriana Kaksiosainen nimi Impatiens walleriana Hook. f. Katso myös Ahkeraliisa Wikispeciesissä Ahkeraliisa Commonsissa Ahkeraliisa ( Impatiens walleriana) on Balsaminaceae -heimoon kuuluva, koristekasvina yleinen palsami- eli häpykannuslaji. Sen kantamuotojen luontaista kasvualuetta ovat Itä-Afrikan tropiikki ja etenkin Sansibarin saari Afrikan itärannikolla. Suomessa ahkeraliisaa on kasvatettu huonekasvina 1800-luvulta alkaen, nykyisin se on myös suosittu ulkoistutuskasvi. Tuntomerkit [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Lehdet ovat soikeita suippokärkisiä ja hammaslaitaisia. Terälehdet ovat ruusumaiset. Kukat ovat lajikkeesta riippuen valkoiset, erilaisten punaisten sävyiset tai violetit, joskus myös kaksivärisenä valkoisen kanssa.

  1. Yamaha perämoottori varaosat helsinki airport
  2. Jääkiekkomailan pituus? | Jatkoajan keskustelupalsta
  3. Uuden guinean liisa kasvupaikka
  4. Punainen risti veripalvelu
  5. Uuden guinean lisa's blog
  6. Miten tinder toimii girl
  7. Uuden guinean liisa amppeli
  8. Uuden guinean liisa sisällä
  9. Huittisten säästöpankki verkkopankki henkilöasiakas

Moni hankki päättäjäisviikonlopuksi kesäkukat puutarhaa kaunistamaan. Nyt Suomea lähestyy kesämyrsky, jonka uskotaan kaatavan puita edestään. Onko hennoilla kesäkukilla mitään mahdollisuutta myrskyä vastaan? Kyllä on, vakuuttavat puutarha-alan ammattilaiset. luonto 7. 6. 2016 klo 19. 30 päivitetty 8. 2016 klo 12. 56 Kati Latva-Teikari / Yle – Kesäkukat ovat sitkeitä ja niillä on yllättävän vahva uusiutumiskyky. Ne kasvattavat koko ajan uutta versoa toisin kuin monivuotiset kasvit, joilla uusiutuminen on paljon hitaampaa. Vaikka kuurosade piiskaisi lehdet reikäisiksi, tuuli murskaisi varret ja hakkaisi nuput, kasvin voi leikata ja se ehtii vielä kukkia uudestaan tänä kesänä, sanoo hortonomi Annikki Oikkonen Puutarhaliitosta Helsingistä – Ohutlehtiset, mehevät kasvit ovat niitä herkimpiä, ne kannattaa viedä suojaan tai yrittää suojata paikoilleen. Ainakin daaliat, Uuden Guinean liisat, ahkeraliisat ja basilikat, luettelee hortonomi Tiina Ritamäki Taimitaikureista Kokkolasta. Sade tekee helposti valkoisiin kukkiin ruskeita laikkuja.

Uuden Guinean Liisa 'Delias Improved' (With images) | Ruukkukasvit

uuden guinean liisa and logan

000, ruukkukrysanteemit ja erikat. Eri viherkasveja on omassa tuotannossa noin 20. 000 kappaletta. Liika kastelu pahasta - Mieluummin hieman liian vähän, kuin liian paljon vettä, sanoo Ruusutarhat Suutarin ruukkukasvituotannosta vastaava puutarhuri ja ruukkukasvimestari Seppo Vasara. Liika kastelu tekee mullan hapettomaksi ja juuret mätänevät. Amppeleita täytyy kastella joka päivä. - Markettaa, niin kuin lähes kaikkia kesäkukkia, pitää nyppiä. Kukista poistetaan lakastuneet kukat, jolloin kasvin ei tarvitse tuhlata voimiaan siemenien kasvatukseen ja se jaksaa kukkia paremmin. Valkoinen Marketta pitää aina pienen kukintapaussin, mutta kukkii tauon jälkeen jälleen runsaasti. keltainen Marketta kukkii koko kesän, tietää Seppo Vasara. Kesäkukkia pitää myös säännöllisesti lannoittaa koko kukintakauden ajan. - Mutta esimerkiksi pelargonioita ei saa lannoittaa liikaa. Muuten ne kasvattavat vain lehtiä! Puutarhan yleislannoite sopii miltei kaikille kukille. Mutta yhtä hyviä ovat esimerkiksi hevosen- tai kananlanta, sanoo Vasara.

Koti Viis takatalvesta, kohta pihalla ja parvekkeella kukkii – Kokenut puutarha­harrastaja Marja Lattunen kertoo, miten saat nämä 12 kesä­kukkaa menestymään Mitä olisi piha tai parveke ilman kukkia? Jotkut kesäkukista ovat niin kranttuja, että niitä pitää jopa maanitella kukkimaan. Aloittelijan kannattaa aloittaa helpoista. Kultapallo on aurinkoisen paikan korkea perenna. Tamperelaisen Marja Lattusen pihalla se kasvaa saunan lämpimässä päädyssä. Kuva: Esa Syväkuru / HS Julkaistu: 5. 5. 2019 2:00, Päivitetty 5. 2019 10:21 Jos on kasvattanut kesäkukkia ja -köynnöksiä liki kolme vuosikymmentä, voi sanoa olevansa kukkaihminen. Tamperelainen Marja Lattunen asuu keltaisessa omakotitalossa Vehmaisissa. Ison talon länteen avautuva aurinkoinen piha on kuin tehty kukkaihmiselle. Luetuimmat - Koti Valitse aikaväli Luetuimmat Valitse aikaväli

Uuden guinean liisa kasvupaikka

uuden guinean liisa

Kyllä se oli aivan sattuma, että lähdin opiskelemaan Otavaan puutarhuriksi! Ammatissa ei kyllä ole mitään vikaa. Viihdyn hyvin, Seppo Vasara myhäilee kahden 1000 m² kasvihuoneen välissä olevan työpöytänsä ääressä. Ala on mielenkiintoinen ja vaihteleva, Seppo kiteyttää. Ainoa haittapuoli on Seppo Vasaran mielestä se, että puutarha-alalla on kovin kiire juuri silloin, kun olisi myös mukavaa itse liikkua luonnossa. Kuvateksti: Uuden Guinean Liisat viihtyvät hyvin puolivarjossa ja kukkivat maltillisesti lannoitettuina koko kesän. Lisätietoja kesäkukista ja kukkien hoidosta:. Lisää kuvia kesäkukista:

Punaiset kukan sävyt antavat enemmän anteeksi, valkoisessa sateen vioitus näkyy heti. Hortonomi Tiia Ritamäki, Taimitaikurit Nokkakärryt, kottikärryt, saavit ja sangot avuksi Varman päälle pelaaja avittaa kesäkukkiaan suojaamalla ne etukäteen. – Nokkakärryt avuksi ja ruukut suojaan myrskyltä autotalliin tai terassille, neuvoo Oikkonen. – Amppelikukat ehdottomasti sisätiloihin, ettei tuuli pääse pyörittämään ja riepottelemaan, Ritamäki jatkaa. Esimerkiksi amppelipelargoni rapsahtaa rankkasateessa ja tuulessa helpommin poikki kuin joustavaversoisempi tavallinen pelargoni. – Väreistä valkoinen on herkin. Punaiset kukan sävyt antavat enemmän anteeksi, valkoisessa sateen vioitus näkyy heti, sanoo Ritamäki. Kati Latva-Tekari / Yle Jos kesäkukkaruukku on niin suuri, ettei sitä jaksa siirtää tai kukat istutettu kiinteään rakennelmaan, voi yrittää suojata niitä paikoilleen. – Kottikärryn voi esimerkiksi kumota matalan istutuksen päälle, sanoo Oikkonen. Istutuksia voi myös suojata kumolleen käännetyillä sangoilla ja saaveilla.

Ruusutarhat Suutari Oy. Tiedote 05. 06. 2008. Parhaillaan kesäkukat siirtyvät vilkkaasti puutarhoilta ja myymälöistä kotipihoille ja parvekkeille. Suosituimpia ovat edelleen pelargoniat, Marketat, lobeliat ja petuniat. Amppeleissa sekakasviamppelit ovat lyöneet itsensä läpi ja runkokasvit käyvät edelleen vilkkaasti kaupaksi. Ruusutarhat Suutari Oy:n kasvihuoneissa Valkealassa ensimmäinen kasvatuserä ruukkukasveja on jo lähtenyt maailmalle. Ruukkukasveja viljellään 4. 600 m² alalla ja seuraavat loppukesän taimet on jo suureksi osaksi istutettu. Ruusutarhoilta lähtee vuosittain myyntiin begoniaa, Markettaa, pelargoniaa, Uuden Guinean Liisaa ja erilaisia amppeleita yhteensä lähes 150 000 kpl. Syksyisemmistä ja talven ruukkukasveista suosituimpia ovat atsaleat, miniruusut ja joulutähdet, joiden kasvatusmäärät ovat kesäkukkien kanssa samaa suuruusluokkaa. Annansilmiä maailmalle ja syklaameja lähtee maailmalle peräti 25 000 kpl. Syyskesän suosikit ovat pallokrysanteemit, joita Ruusutarhat kasvattaa noin 10.

uuden guinean lisa edelstein
  1. Unelmahäät jaksot netissä