Asioiden Salaaminen Parisuhteessa

Thursday, 2 September 2021

Psykoterapeutti Heli Vaaranen ja perheneuvoja Minna Oulasmaa Toimittanut Anne Leinonen

9 merkkiä paljastaa, että sinä olet parisuhteen myrkyllinen osapuoli - tunnista käytös ajoissa - Suhteet - Voice.fi

Periaatekansio Paljasta, älä peittele, ilmaise, älä painosta, hyväksy, älä hylkää. Nämä ovat hyvän suhdekommunikaation perusteet, kirjoittaa psykoterapeutti ja parisuhdeneuvoja Linda Bloom Psychology Todayssä. Paras mahdollinen elämä, sellaiseen moni meistä pyrkii. Yhtä moni ajattelee, että hyvää suhdetta ylläpidetään kaiken kattavalla avoimuudella. "Hei rakas, kuvailen sinulle nyt aamukakkani koostumuksen terveysongelmien varalta" tai "Kulti, kerroinko kun harrastin seksiä Ruisrockin bajamaja-alueella ja hyttynen puri minua häpyhuulesta" -tyyppiset paljastukset saattavat olla joistakin söpöjä, mutta parisuhteen toimivuuden kannalta ne ovat tarpeettomia. "Intiimi läheisyys ja täydellinen avoimuus eivät ole sama asia", kirjoittaa psykologi Vivian Diller Psychology Todayssä. "Hyvässä suhteessa pitää voida ja haluta jakaa omat haavoittuvuutensa, mutta pitää olla myös herkkyyttä sille, mitä tällaisesta jakamisesta seuraa. " Diller tarkoittaa sitä, että itsensä kuratoiminen tai editoiminen ei välttämättä ole mikään huono asia.

Kaikkien tärkeiden asioiden salaaminen on siis vahingollista. Ihan jokaisesta asiasta, kuten entisistä suhteista ei kuitenkaan kannata kertoa turhaan liikaa. – Jotkut haluavat tilittää kumppanille kaiken menneestään ja selvittää pikkutarkasti elämänsä historiaa ja kokea, että vasta sen jälkeen voivat aloittaa puhtaalta pöydältä. Kannattaa kuitenkin miettiä, onko viisasta puhdistaa oma sisin kumppanin harteille. Menneet tapahtumat voivat alkaa kummitella uudessa suhteessa ja rikkoa sitä, Hievanen ohjeistaa. Älä vertaa nykyistä kumppaniasi entisiin Hievasen mukaan kaikki eivät pysty ottamaan vastaan tietoa kumppanin menneisyydestä. Ihminen voi alkaa vertailla liikaa ja vertailun lopettaminen voi olla vaikeaa. – Jos ei halua, että uusi kumppani joutuu syviin syövereihin edellisen suhteen kuvioista, asioita kannattaa puida yhdessä asiantuntijan kanssa. Erityisesti seksiä vanhan ja uuden kumppanin kanssa ei kannata vertailla ääneen. – Seksuaalisuus on ihmisen intiimeintä aluetta. Siinä jokainen on herkkä ja haavoittuvainen.

  1. Markku aro kappaleet new
  2. Elisa puhelimen vaihto
  3. Nuku yö ulkona
  4. Lasit ilman vahvuuksia
  5. Kela joustava hoitoraha
  6. Alantin yli ruutu fine
  7. Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä: Vietiinkö Suomi Natoon 2019 vuonna eduskunnan selän takana ?
  8. AlaselkÄ Ja Alavatsa | Pakkotoisto.com
  9. Huomenta suomi extra
  10. Amazon alexa suomi
  11. Katinkulta kylpylä tarjous

Mitä puolisolta saa salata ja mitkä asiat pitäisi kertoa? Asiantuntija neuvoo | Me Naiset

15. 07. 2018 19:15 - On monia asioita, jotka voi luokitella pettämiseksi parisuhteessa. Parisuhteessa pettäminen ei tarkoita pelkästään seksiä tai fyysistä suhdetta, vaan pettämistä on montaa erilaista tyyppiä. Huffington Post -julkaisu on listannut seitsemän erilaista tapaa, joilla voit vahingoittaa kumppaniasi parisuhteessa. Ethän sinä sorru näihin tapoihin. Voit lukea tavat alapuolelta. 1. Valitat suhteestasi ja kumppanistasi ihmiselle, josta olet viehättynyt. Ystäville tai perheenjäsenille avautuminen on normaalia, mutta jos huomaat avautuvasi suhteenne epäkohdista tuntemattomalle tai tutulle henkilölle, jonka seurassa tunnet vatsan pohjassa kihelmöintiä, on käsissäsi suuri ongelma. 2. Laitat työsi, harrastuksesi tai muun intohimosi parisuhteesi edelle. Terveessä, tasapainoisessa parisuhteessa molemmilla osapuolilla on omat kiinnostuksenkohteensa ja ystävänsä suhteen ulkopuolella. Jos kuitenkin huomaat antavasi kaiken aikasi jollekin muulle kuin kumppanillesi, voi olla peiliin katsomisen paikka.

Ihastuitko vähän työpaikan IT-tukihenkilöön? Sekin on asia, jota ei tarvitse kertoa puolisolle Eikö kuulosta oudolta, että hyvässä parisuhteessa toiselle pitää kertoa menneisyydestään kaikki? Ei todellakaan pidä, kirjoittaa toimittaja Virpi Salmi. Tuoreessa parisuhteessa ihan parasta: makoillaan sängyssä ryttyisissä lakanoissa, syödään kaapeista kaivelluista kannikoista tehtyjä leipiä, koska on pakko välillä syödäkin, ja puhutaan. Puhutaan, puhutaan, puhutaan. Miten inspiroivalta tuntuu, kun voi kertoa itsestään kaiken uudelle ihmiselle! Tässä vaiheessa itsestä maalaillaan toiselle tietysti valikoitu versio. Jokainen meistä on siinä vaiheessa villi ja vapaa seikkailija, joka on sopivalla tavalla kokenut muttei kyynistynyt, viihtyy Berliinissä, Balilla ja bussimatkalla kotiin, ja rakastaa kynttilöitä, koiranpentuja ja kasvisruokaa. Tulee silti aika, jolloin on paljastettava itsestään myös epäimartelevia yksityiskohtia. Mutta koko menneisyytensä biojäteämpäriä ei tarvitse kipata kumppanin niskaan.

Kukaan ei voi ulkopuolelta ohjata riippuvaisen käytöstä, vaan tämän on haluttava muutosta itse. Apua ja tukea voi hakea esimerkiksi A-klinikalta sekä yksilö- tai pariterapiasta. Tarjolla on myös palveluita, joiden pariin voi hakeutua anonyymina. Häpeä estää paranemisen Riippuvuuksiin liittyy vahvasti häpeä. Riippuvainen voi tuntea häpeää siitä, että hän on menettänyt kontrollin ja tekee väärin läheisiään kohtaan. Häpeä estää asian myöntämisen ja paranemisen. Aina riippuvainen ei kuitenkaan itse koe, että hänellä olisi ongelma. Riippuvuus on usein pakoa, joka tuo helpotuksen muusta ahdistuksesta. Paraneminen ei kuitenkaan voi alkaa, ennen kuin on valmis myöntämään ongelman olemassaolon. Riippuvaisen kannattaa hakeutua ammatti-ihmisen luo selvittämään riippuvuuteen johtaneiden asioiden taustoja. Jos tilanteen taustatekijöitä ei selvitä, yksi riippuvuus korvataan helposti toisella, eikä tilanne muutu. Älä häpeä hakea apua. Avun hakeminen on vahvuuden merkki. Ei ole väliä, oletteko kärsineet riippuvuudesta kuukausia tai vuosia.

Kumppaniaan voi pettää muillakin tavoin kuin pelkästään seksillä – ethän sorru? - Uutiset - KISS

Riippuvaisen kumppanille Kumppanin on oleellista hyväksyä se, ettei hän voi lopettaa toisen riippuvuutta. Riippuvaisen täytyy lopettaa itse ja olla motivoitunut itsensä vuoksi. Jos riippuvuudesta yritetään eroon ainoastaan kumppanin vuoksi, lopettaminen ei useinkaan kestä. Vaikka jokainen tekee lopettamispäätöksen itse, riippuvuudesta irti pääseminen on helpompaa, jos rinnalla on kumppani, joka tukee. Kumppanin rooli on kuitenkin vaikea. Riippuvuudet ovat usein pitkiä ja vaikeita. Jos tilanne on mennyt liian pitkälle, toista voi olla vaikea tukea ilman kyynisyyttä. Riippuvuudet ajavatkin usein parin lopulta erilleen. Kumppanin on itse tunnettava omat voimavaransa; onko voimia ja halua olla toisen tukena? Koska tilanne ei ole helppo, on tärkeää, ettei kumpikaan jää yksin. Myös kumppani tarvitsee jonkin tukikanavan. Riippuvaisten omaisille on olemassa ryhmiä, joista kannattaa hakea vertaistukea. Tuen hakeminen ja kokemusten vaihtaminen muiden kanssa voi auttaa selvittämään, onko parisuhteen mahdollista jatkua vai ei.

Se ei tarkoita sitä, etteikö menneille seksijutuille saisi nauraa yhdessä tai muuten puhua niistä, mutta toisen koko seksihistorian a) kuuleminen ja b) sen tietoonsa vaatiminen eivät ole millään tavalla toimivan parisuhteen edellytyksiä. Samaan kansioon voi piilottaa myös oman exän upeat rakastelutaidot tai hänen muut parhaat ominaisuutensa. Ei myöskään tarvitse kertoa, jos on ollut Eliittikumppaneiden maksava jäsen tai hakenut satunnaista seksiseuraa keskustelupalstalta. (Huomaa mennyt aikamuoto. ) Toisaalta, jos itselle tavanomaiselta tuntuvan asian kertominen saa toisen tolaltaan suhteen alkuvaiheessa, voi miettiä, ovatko elämänarvot sittenkin liian kaukana toisistaan. Rahakansio Raha on yksi parisuhderiitojen peruspilareista ja siihen pätee periaate: mitä enemmän puhetta, sitä vähemmän luuloja. Usein siitä puhuminen on kuitenkin hankalampaa kuin vanhojen kumppaneiden outojen finnien muisteleminen. Crazy Rich Asian -leffassa yli vuoden seurustelleen parin toiselle osapuolelle selviää lentokoneessa, että uups, kumppani onkin sikarikas, koska istumme yhtäkkiä ensimmäisen luokan luksuspenkeissä.

helsingin sanomat verkkolehti
  1. Sennheiser langattomat kuulokkeet