Suussa Sulava Suklaakakku

Saturday, 28 August 2021

Löydät tämän kakun ja monia muita herkkuja myös Kasviksilla, kiitos -reseptikirjasta! Lue blogista myös: Avokado-raakasuklaakakku (M, G) 7 vinkkiä raakakakkujen leivontaan

Suussa sulava suklaakakku yhteishyvä

  1. Kuusi ihmistä kuoli Ison-Beltin sillan junaturmassa Tanskassa
  2. Suussa sulava suklaakakku martat
  3. Puna armeijan kuoro
mummo ankan suussa sulava suklaakakku

Kun herkkiin tuoksunystyröihin leijailee pähkinäinen tuoksu ja voin sävy muistuttaa meripihkaa, se on valmis käyttöön. Kakkupohjan sydämen muodostavat keksin makuiset pekaanipähkinät, joiden maku vain korostuu ruskistetun voin, erytritolitomun ja tuoreena rouhitun kardemumman rinnalla. Kakun toinen merkittävä maun räjäyttäjä on talvimausteita sisältävän piparimoussen lämmittäminen. Lämmön ansiosta kardemumman, kanelin, neilikan ja inkiväärin kaikki upeat nyanssit saadaan avautumaan ja maistumaan kakussa ihanalla tavalla. Moussen perustana toimii kookosmaidon paksu, kermainen osa (itse käytin Pirkan sinisessä tölkissä olevaa kookosmaitoa), voi, neitsytkookosöljy, erytritoli, piparkakkumauste ja tumma kaakaojauhe (käytin Green&Blacksin sokeritonta luomukaakaojauhetta – tässä on upean täyteläinen ja pehmeä maku). Kaakaojauheen voi myös halutessaan jättää kokonaan pois. Takaan teille kautta kiven ja kannon, ettei kakun mausta todellakaan tule mieleen sana terveellinen tai ketogeeninen – siispä ihania leivontahetkiä!

suklaakakku

Suklaakakku

suussa sulava suklaakakku

Maistele ja lisää makeutusta tai mausteita maun mukaan. Voit myös lisätä taikinaan aitoa vaniljaa. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (18 senttiä halkaisija) leivinpaperilla ja kaavi massa vuokaan. Laita kakku pakkaseen. Anna jähmettyä 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa kakun kuorrutus. Suklaakakun kuorrutus 0, 5 dl neitsytkookosöljyä (itse käytin vähemmän, ettei kakku ole liian "kookosöljyinen", noin 2 rkl riittänee) 0, 5 dl luomu raakakaakaojauhetta 4 rkl kotimaista juoksevaa luomu hunajaa Kakun kuorrutuksen valmistus Sulata kookosöljy vesihauteessa. Lisää raakakaakaojauhe ja hunaja öljyn sekaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada jähmettyneen kakkumassan päälle. Laita kakku pakastimeen jähmettymään noin neljäksi tunniksi. Olen lisännyt myös kirpeitä puolukoita kuorrutuksen päälle ennen pakastamista. Ne tuovat hyvää vastapainoa todella makealle raakakakulle. Kannattaa kokeilla! Raakasuklaakakku säilyy pakkasessa hyvin. Parhaimmalta se maistuu, kun otat sen huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoilua.