Piukat Paikat Elokuva – Piukat Paikat, Elokuvat, ...

Monday, 30 August 2021

Komediahelmen kruunaa elokuvahistorian hauskin loppurepliikki, jonka ­seksuaalipoliittinen sisältö on radikaali vielä ­2000-luvullakin. (Some Like It Hot, 1959/117 min) ★★★★★

Sunday Masterpiece: Piukat Paikat | Kulttuuritehdas Korjaamo

Haulla piukat paikat löytyy 113 aiemmin esitettyä tv-ohjelmaa. Katso kaikki päivän TV-ohjelmat – siirry TV-oppaan etusivulle tästä » Kaikkien aikojen komediaklassikko kertoo kahdesta muusikosta, jotka naamioituvat naisiksi paetessaan gangstereita. Pääosissa Marilyn Monroe, Jack Lemmon, Tony Curtis. Ohjaus Billy Wilder. (Some Like It Hot, USA 1959) HD Kaksi muusikkoa joutuvat sattumalta todistamaan gangsterimurhaa. Päästäkseen pakoon he pukeutuvat naisiksi ja lähtevät naisorkesterin matkaan kiertueelle. Matkan varrella molemmat rakastuvat orkesterin tähteen. Komedia, 1959. Ohjaus: Billy Wilder, 1959. Pääosissa: Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon, George Raft. Kaksi muusikkoa joutuvat sattumalta todistamaan gangsterimurhaa. Matkan varrella molemmat rakastuvat orkesterin tähteen. Ohjaus: Billy Wilder, 1959. Pääosissa: Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon, George Raft. Ohjaus: Billy Wilder, 1959. Katso kaikki päivän TV-ohjelmat – siirry TV-oppaan etusivulle tästä » Piukat paikat Kaikkien aikojen komediaklassikko kertoo kahdesta muusikosta, jotka naamioituvat naisiksi paetessaan gangstereita.

Haluatko pitkät, solakat lihakset ja tanssijan varman ryhdin? Sinulle voisi sopia pallojumppa. Pallojumppa on jo tuttua sekä kuntoilumuotona että eräänä fysioterapian menetelmänä. Tässä kirjassa siihen yhdistetään ensi kertaa keskivartalon tukilihasharjoitteet, muut kiinteyttävät liikkeet, aerobiset harjoitukset ja herkulliset ruokaohjeet sekä vinkit järkevän ruokavalion suunnittelemiseksi. Ohjeita noudattamalla voi sekä muokata vartaloaan että hallita painoaan - sekä kohottaa kuntoaan ja pitää hauskaa. Pallojumppa ehkäisee ja helpottaa selkävaivoja ja vääristä kehon asennoista johtuvia ongelmia, ja siksi sitä käyttävät työvälineenään myös terveys- ja liikunta-ammattilaiset. Se on liikunnan alalla yhtä perustava mullistus kuin jooga aikoinaan. Pallojumppa ei ainoastaan muotoile ja kiinteytä, vaan se myös parantaa ryhtiä ja keskittymiskykyä, jota tasapainon säilyttäminen vaatii. Oikea hengitystekniikka on sekin osa harjoitusta. 3. p. 2008, Tammi, 144 s. Pewhmytkantinen kirja kansineen on uudenveroinen Tori | 13.

  1. Avainsana: Piukat paikat-ehdottomasti paras elokuva minkä olen nähnyt. | Napsu
  2. Prima-rakentajat
  3. Billy Wilderin Piukat paikat on täysosuma joka toimii uusintanakin - Radio ja TV | HS.fi

Piukat paikat perjantaina 29. 11. 2019 klo 20. 00, Yle Teema & Fem. Maailman parhaiden komedioiden joukkoon usein ­valittu Piukat paikat muistetaan erityisesti Marilyn Monroen elokuvana, vaikka sen pääosissa loistavat Jack Lemmon ja Tony Curtis. Marilynin vetovoiman taika­piirissä kovimmatkin vastanäyttelijät jäävät varjoon. Billy Wilderin ohjaama klassikko kertoo kahdesta jazz­muusikosta (Lemmon ja Curtis), jotka pakenevat gangstereita kieltolain aikaisessa Chicagossa ja päätyvät naisiksi naamioituneina kiertueella olevan tyttöbändin kyytiin. Marilyn on bändin sulokas solisti. Ristiinpukeutumista on käytetty komedian polttoaineena ennen ja jälkeen Piukkojen paikkojen, mutta koskaan sen avulla ei ole luotu yhtä hulvattomia ja kutkuttavasti eroottisia kohtauksia. Wilderin elokuva loistaa kaikilla komedian osa-alueilla. Sen kekseliästä ja pikajunan vauhdilla kulkevaa tarinaa siivittävät säkenöivä dialogi, taiturimainen tilanne­komiikka ja hallittu kehonkieli. Viatonta ja pidäkkeetöntä seksiä tihkuva Marilyn on ­Piukoissa paikoissa parempi kuin koskaan.

Piukat paikat arvosana 4, 05 Pisteytyksiä: 577 Tarkka arvo: 4. 051 Arvosteluja: 4 Kommentteja: 97 Alkuperäinen nimi: Some Like It Hot Tarinassa kaksikko Joe (Tony Curtis) ja Jerry (Jack Lemmon) ovat joutuneet vuonna 1929 Chicagossa mafiosojen tekemän joukkomurhan silminnäkijöiksi. Rahattomat muusikot yrittävät paeta mafiosoilta, ja hätäratkaisuna kaksikko pukeutuu naisiksi ja värväytyy naisorkesterin soittajiksi. Orkesterin mukana he matkustavat Floridaan, jossa yhtyeen solisti Sugar Kane (Marilyn Monroe) saa kaksikon pään pyörälle, ja he molemmat yrittävät saada hänet rakastumaan itseensä. Genret: Komedia Valmistusvuosi: 1959 Pituus: 120 min Ohjaajat: Billy Wilder Käsikirjoittajat: Billy Wilder, I. A. L. Diamond Pääosanäyttelijät: George Raft, Jack Lemmon, Joe E. Brown, Marilyn Monroe, Tony Curtis Maat: USA Kielet: englanti Arvostelut Uskomattoman hyvin säilynyt komedia. Huumori osuu maaleihinsa aivan samalla tavalla kuin ilmestyessään 40 vuotta sitten. Billy Wilderin (1906-2002) ohjaajaura koostuu pääasiassa erityyppistä huumoria sisältävistä elokuvista, joista ehkä kaikkein muistettavin ja samalla riemukkain on 30-luvulle sijoittuva farssi Piukat paikat (Some Like It Hot).

Ohjaaja Wilder käyttää tiuhaan erilaisia verhoja ja kankaita asioiden paljastamiseen ja piilottamiseen. Se ei ole sattumaa: kaikki täällä on eräänlaista naamioleikkiä. Nainen on mies, mies on nainen, köyhä on rikas, rikas on köyhä, ehkä kaikkia myös yhtä aikaa. Elokuvan neljäs iso näyttelijä on tuntemattomampi Joe E. Brown. Brown on elokuvan miljonääri, joka hymyilee leveästi tekohampaillaan ja joka rakastuu palavasti Lemmonin esittämään Daphneen. Iloinen pohatta saa elokuvan lopussa sanoa sen, mitä elokuva on viestinyt pitkin matkaa. Ole mitä olet. Nyt me pidetään hauskaa. Jutun kirjoittaja Veli-Pekka Lehtonen on Helsingin Sanomien elokuvatoimittaja ja tietokirjailija, jonka tuorein teos on elokuvatuottaja Markus Selinin elämäkerta. Veli-Pekka Lehtonen Kriittisellä vyöhykkeellä. Elokuvakriitikko Veli-Pekka Lehtonen nojaa koivuun sumuisessa metsässä. Teeman elokuvafestivaali, Kriittinen vyöhyke Kaikki täällä on eräänlaista naamioleikkiä. Nainen on mies, mies on nainen, köyhä on rikas, rikas on köyhä.

Piukat paikat esitetään Teeman elokuvafestivaalilla perjantaina 29. 11. kello 20. Areenassa se on katsottavissa viikon ajan. Mistä elokuvakriitikot uneksivat? Teeman elokuvafestivaali vei kuvausryhmän, kahdeksan kriitikkoa, yhden Stalkerin, yhden vauvan ja yhden koiran tarkovskilaiselle vyöhykkeelle asiaa pohtimaan. Samat kriitikot vierailevat kirjoittajina Teeman elokuvafestivaalin nettisivuilla.