Koiranpentu Puree Tosissaan

Thursday, 2 September 2021
  1. Perheen ihmisiin tai koiriin suuntautuva aggressiivisuus | Hankikoira.fi

kauskas #1 Kuuluuko se normaaliin käytökseen? Siis pureksii silleen pentumaisen näykkivästi "normaalisti", mutta sitten etenkin meidän nuorinta eli 6-vuotiasta kohtaan ihan oikeasti murisee ja rähisee ja yrittää purra kunnolla. Eilen hyppäsi purren, mutta lapsi ehti väistää ja koira sai vain purruksi lapsen paidan olkapään rikki. Olisi varmasti tullut kasvoihin kunnon haava, jos ei olisi ehtinyt väistää. Ollaan yritetty kieltää, olla kiinnittämättä huomiota jnejne, mutta mikään ei tunnu auttavan. Koira rähisee lapselle niin kauan, että sitä ottaa niskasta kiinni ja raahaa koiran pois lapsen luota. täh #2 Toi on vähän sama kun kysyisi et miksi vauva paskoo housuunsa. Ottaako ihmiset oikeasti koiria tietämättä yhtään mitä pentuaikaan kuuluu vai onko tää taas jokus paska provo? "vieras" #3 Onko tämä provo? :O Se on pentu, sille pitää opettaa johdonmukaisesti käytöstapoja. Ei se niitä osaa. Ja jos ikää on 9 viikkoa ette kovin pitkään ole vielä opettaneet.... höhö vähän pitkäjänteisyyttä pliis.

Perheen ihmisiin tai koiriin suuntautuva aggressiivisuus | Hankikoira.fi

Tutkimuksissa havaittiin kuitenkin, että oman perheen koiria tai ihmisiä kohtaan hyökkäävät koirat käyttäytyivät usein muutenkin aggressiivisesti, myös sellaisissa tilanteissa, jotka eivät mitenkään liittyneet koirien sosiaaliseen kanssakäymiseen. Tarkkailtaessa perheensisäisiä hyökkäystilanteita selvisi, että osa tilanteista liittyi aivan muuhun kuin arvojärjestyksen selvittämiseen. Siksi nykyisin ei enää niputeta "sosiaaliseksi dominanssiksi" kaikkea koiran omaan perheeseen suuntaavaa aggressiivisuutta, vaan aggressiivisuutta nimitetään sen mukaan, mikä sen taustalla oleva syy kulloinkin on. Syyt voivat olla yhtä moninaisia kuin aggressioissa muutenkin. Todellisen syyn löytäminen on välttämätöntä, ja erityisen tärkeää silloin, jos aikuisen koiran käytös muuttuu suuntaan tai toiseen. Käytöstä myös korjataan vaikuttamalla ensisijaisesti sen syyhyn. Kiinnipitämistä vastustelevan tai ruokakupilla murisevan koiran käytöksen syynä saattaa olla esimerkiksi selkäkipu (koira vietävä eläinlääkäriin) tai epävarmuus eli tottumattomuus kiinnipitotilanteeseen (koira siedätettävä asteittain).

#10 No irrotat koiran ja kiellät ja sit jätät huomiotta. hmph #11 Kuulostaa ikävältä koiralta. Kiinnostaisi tietää, minkärotuinen kaveri se on. : / Meiltä sais hyvin äkkiä lähtöpassit, noin dominoiva jo noin pienenä, ei hyvä..... #12 Meiltä sais hyvin äkkiä lähtöpassit, noin dominoiva jo noin pienenä, ei hyvä. No, tässä nyt on kuultu vain osa tarinasta. Ehkä pentu pelkää lasta? Kyllä minusta on ihan ymmärrettävää jos lapsi on kiusannut (ei välttämättä edes tahalleen) noin pientä uudessa talossa olevaa pentua. Pentu ei ehkä vielä ole kokenut saavansa turvaa mistään ihmisestä, etenkään jos sitä on aina retuutettu kun on iskenyt hampaansa kiusaajaan/uhkaan. Hyökkääminen kun kuitenkin on paras puolustus. Tämä nyt vain on EHKÄ. Voihan se pentu olla mielenvikainen, mutta jos kyseessä on 9-viikkoinen pentu ja 6-vuotias lapsi, niin suuremmalla todennäköisyydellä ongelma löytyy siitä kaksijalkaisesta.!!! #13 On aivan normaalia ei pentua vaan niskasta retuutetamalla opeteta hankkikaa pätevää tietoa itselläni on 4kk vanha kääpiö nauzerin pentu enkä aijo niskasta retuuttaa koira tottelee jos se luottaa sinuun mutta kärsivällisyyttä tarvitaan ei onnistu eka eikä eikä vielä toisellakaan kerralla tiskiina #14 Jos te niskasta raahaatte sen pois lasten luota aina kun riehuu niin se ei kyl ikinä opi mitää positiivista asennetta lapsia kohtaan.

Ja jos saa, kuinka paljon ja missä muodossa? Espanjalaistutkijat korostavat, että omistajan tai haltijan on osoitettava koiralle, kuka suhteessa määrää. Tarvittaessa tässä on käytettävä myös voimakeinoja. Perez-Guisadon ja kumppanien seurannassa 40 prosenttia liiallisen aggressiivisuuden takia tarkkailuun tai hoitoon joutuneista koirista oli sellaisia, joiden haltijat eivät pystyneet osoittamaan tätä johtajuutta tai jotka eivät olleet milloinkaan kouluttaneet tai vieneet koiraansa asianmukaiseen koulutukseen. Jatkuu mainoksen jälkeen Mainos päättyy Vaikka joitakin koirarotuja pidetään muita alttiimpina aggressiiviseen käyttäytymiseen, todellisuudessa rodulla ei ole merkitystä koiran toimintaan. Espanjalaistutkimuksessa oli mukana yli 710 koiraa, ja mukana oli niin aggressiivisina kuin lempeinä pidettyjä rotuja. Yleisimmin vihaisiksi ja aggressiivisiksi mainituista roduista mukana olivat muun muassa dobermanni, bullterrieri, rottweiler ja bokseri. Lempeiksi miellettävistä roduista mukana olivat ainakin dalmatiankoira, kultainen noutaja, labradorinnoutaja sekä pienikokoisista koirista chihuahua, kiinanpalatsikoira ja kääpiövillakoira.

  1. "Valtaosa ei tiedä, mikä lämmitin omassa autossa on" – säteilylämmitin vaatii lohkolämmitintä pidemmän käyttöajan | Yle Uutiset | yle.fi
  2. Bridget jones elämä jatkuu imdb
  3. Yhtiökokous pöytäkirja mall of america
  4. Myy turhaksi jääneet levysi meille - Sammakka P...
  5. Pentu murisee ja puree syliin nostettaessa/sylissä yms. - Koirien kouluttaminen - Suomi24 Keskustelut
  6. Ryhmien tekninen tuki - Office-tuki
  7. Kissan suolistotulehdus oireet fruit
  8. Muistiperheiden virkistyspäivässä viihdytään ja verkostoidutaan - Tornionlaakso.net
  9. Sää 3 vrk helsinki
  10. Pentu puree tosissaan

Vastoin yleistä mielikuvaa koirarodulla on yllättävän vähän merkitystä siihen, käyttäytyykö koira huonosti. Tärkein lemmikin aggressiivisen käyttäytymisen aiheuttaja on koiran omistajan oma käytös, muistuttaa espanjalaisen Cordoban yliopiston tutkijan Joaquin Perez-Guisadon johdolla julkaistu tuore analyysi. Aivan turhan monta koiraa lopetetaan aggressiivisen käyttäytymisen takia. Koiran aggressiiviseen käyttäytymiseen johtavia yleisimpiä tekijöitä ovat Journal of Animal and Veterinary Advances -tiedelehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan muun muassa seuraavat: Koira on nykyisen omistajan ensimmäinen, sitä ei viedä asiantuntevaan koulutukseen, koiraa hemmotellaan ylenmääräisesti, koira on ostettu omistajalleen lahjaksi tai omaan kotiin hetken mielijohteesta, koiraa pidetään pitkiä aikoja ilman ruokaa tai se jätetään pitkiksi ajoiksi ilman seuraa tai ulkoilua. Fyysisen voiman käyttö koiran koulutuksessa on ikiaikainen kiistan aihe: Saako omistaja käyttää fyysistä voimaa lemmikkiä kohtaan?

*ensikertalainen* Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Lopulta saatetaan olla tilanteessa, jossa koira puolustautuu varmuuden vuoksi aina, jos se ei ymmärrä ihmisten käyttäytymistä tai jos siltä vaaditaan asioita, joita sille ei ole opetettu. On yleistä, että sohvalta poistumista vastustavat juuri ne koirat, joille ei ole koskaan rauhassa opetettu "alas"-sanan merkitystä. Tavallista on myös, että sellainen koira kieltäytyy avaamasta hampaitaan löytämänsä ruokapalan ympäriltä, jolle ei ole erikseen ystävällisesti opetettu "irti"-sanan merkitystä (oikeasta käytöksestä palkiten). Koiralle huutaminen tai sen leukojen vääntäminen auki voi saada koiran tuntemaan olonsa niin uhatuksi, että se voi jopa purra. Tutkimusten valossa on selvää, että kouluttamattomuus tai hemmottelu eivät sinällään aiheuta voimakasta aggressiivista käyttäytymistä. Mutta ristiriitatilanteet ja ymmärrysongelmat voivat aiheuttaakin. Tärkein apuväline aggressiivisuuden vähentämiseen ja ennaltaehkäisyyn onkin muutamien yhteiselämää helpottavien tehtävien opettaminen jo ennen kuin koiralta pyydetään mitään.

Opettaminen tehdään kaikessa rauhassa (välttäen aloittamasta hankalimmista tilanteista). Tehtävää vaikeutetaan vähitellen ja koiraa palkitaan aina sen onnistuessa. Ei ole ollenkaan harvinaista, että uppiniskaisuus paljastuukin ymmärtämättömyydeksi: voimakkaasti sohvalta poistumista vastustellut koira siirtyykin kauniisti syrjään sitten, kun sille on toisessa yhteydessä opetettu, mitä sen yksiselitteisen sanan kuullessaan pitäisi tehdä. Ilman useita kymmeniä toistoja ja oikeasta käytöksestä palkitsemista koira ei voi tietää, mitä tehdä. Se ei synnynnäisesti ymmärrä sanojen merkitystä. Sohvan, lelujen tai ruoan puolustaminen Koira saattaa murahtamalla ilmoittaa toisille koirille jo kaukaa, että luu on sen. Koirat ovat kesyyntymisen myötä kehittyneet osittaisiksi yksineläjiksi, jotka usein hotkivat löytämänsä herkut pikemminkin kuin jakavat ne. Siksi herkkuruokaa (tai roskia) jostain löytänyt koira saattaa yrittää pitää sen itsellään juoksemalla karkuun tai jopa murahtamalla lähestyvälle ihmiselle.

Olen aivan neuvoton minulla on sekarotuinen 4kk ikäinen narttukoira, joka puree saadakseen huomiota ja tänään murisi todella kovasti kun yritin ottaa patongin palan siltä pois kun se oli luvatta sen pöydältä napannut. koiramme puri kerran 5 vuotiasta tyttöämme käteen kun yritti ottaa purulelun pois kesken leikin(ei kovasti onneksi. ) olen niin hermostunut pentuun ja sen puremiseen, että otan välillä turhankin kovasti sitä niskavilloista ja kuonosta kiinni vaikka se ei hyvä menettely olekaan. ja välillä pentu uskookin paremmin. Pentu on huomattavasti rauhallisempi, kun on saanut liikkua ja touhuta riittävästi, mutta olen itse väsynyt töistä ja yleensä arjenpyörittämisestä ja pentu jää vähemmälle lenkitykselle ja huomiolle. Jolloin ongelmat suurenevat ja uhmakohtaukset lisääntyvät. Tänään pelkäsin ensimmäistä kertaa pentua ihan tosissaan, vaikka periksi en pennulle antanut niin silti sydän jyskyttää vieläkin. (kun on vastatusten murisevan koiran kanssa joka vaan koventaa murinaansa mitä enemmän kiellät ja komennat sitä) ja nyt on todellakin saatava pureminen ja ruoan/lelujen puolustaminen kuriin, ennen kuin pentu puree tosissaan meidän tyttöä tai meitä.

  1. Kokkola-lehti
  2. Kilometrikorvaus 2011
  3. Ilmainen chat