Suomen Uhanalaiset Lajit

Thursday, 2 September 2021
  1. Uhanalaiset lajit – Forssan Lehti
  2. Uhanalaiset lajit | yle.fi

Luonnonsuojeluasetuksessa on lueteltu 2 124 uhanalaista lajia. Niistä 680 on erityisesti suojeltavia. Erityisesti suojeltavan lajin säilymiselle tärkeää esiintymispaikkaa ei saa hävittää eikä heikentää. Kielto tulee voimaan, kun ELY-keskus on rajannut esiintymispaikan ja tiedottanut siitä maanomistajalle. Ympäristöministeriö laatii tarvittaessa erityisesti suojeltaville lajeille suojeluohjelman. Siinä esitellään lajin tunnetut esiintymät ja niiden kehityssuunta sekä annetaan suosituksia lajin ja sen esiintymien säilyttämiseksi. Suojeluohjelmia on tehty tähän mennessä noin sadalle lajille. Äärimmäisen uhanalaisen Itämeren pyöriäisen havainnointi alkaa taas 21. 6. 2016 Kesän alkaessa on taas oiva aika havainnoida pyöriäisiä Itämeren vesillä. Pyöriäinen on ainoa Itämerellä esiintyvä valaslaji ja se on äärimmäisen uhanalainen. Itämeren pääaltaan pyöriäispopulaation arvioidaan olevan noin 500 yksilöä. Arvio perustuu kansainvälisen SAMBAH -hankkeen seurantaan, jossa Itämeren pohjaan asennettiin akustinen kuunteluverkosto.

Uhanalaiset lajit – Forssan Lehti

suomen uhanalaiset lait bio
  • Uhanalaiset lajit – Forssan Lehti
  • Ymparistoministerio > Lajien suojelu – tavoitteena turvata l
  • Moccamaster - Gigantti
  • Uhanalaiset lajit | Etelä-Suomen Sanomat
  • Suomen uhanalaiset lait de coco
  • Lomakorvaus jokaisen palkan yhteydessä
  • Blogi jasmin mäntylä
  • Suomen Luonto - Uhanalaiset-lajit
  • Suomen uhanalaiset lait de soja
  • Uhanalaiset lajit - Tulli

Uhanalaiset lajit | yle.fi

Suomen lintujen uhanalaisuus 2010 (Ari Rajasärkkä, Antti Below, Martti Hario, Aleksi Lehikoinen, Esa Lehikoinen, Teemu Lehtiniemi, Markku Mikkola-Roos, Juha Tiainen, Jari Valkama & Risto A. Väisänen 2011) (pdf, Linnut-vuosikirja) Lintujen alueellinen uhanalaisuus Suomessa (Ari Rajasärkkä, Antti Below, Martti Hario, Aleksi Lehikoinen, Esa Lehikoinen, Teemu Lehtiniemi, Markku Mikkola-Roos, Juha Tiainen, Jari Valkama & Risto A. Väisänen 2013) (pdf, Linnut-vuosikirja)

suomen uhanalaiset lait de soja

Siika Siika on lohikala, joka voi elää niin joessa, järvessä kuin meressä, ja josta esiintyy sekä paikallisia että vaeltavia kantoja. Luontaiset siikakantamme ovat useissa vesissä kärsineet heikentyneistä lisääntymismahdollisuuksista. Muiden vaelluskalojen tavoin myös vaellussiian kutuvaellus katkeaa usein patoihin tai muihin esteisiin, ja jokien kutupaikat ovat monin paikoin tuhoutuneet. Lisäksi erityisesti Pohjanlahdella kalastus kohdistuu nuoriin vaellussiikoihin, jotka eivät vielä ole sukukypsiä. Harjus Harjus on Pohjois-Suomen runsashappisissa virtavesissä ja järvissä viihtyvä lohikala. Se tulee toimeen myös Pohjanlahden vähäsuolaisessa murtovedessä, ja Suomen vesillä sinnitteleekin pieni meressä lisääntyvä harjuskanta. Meriharjus on rauhoitettu kaikelta kalastukselta. Siitä huolimatta havainnot ovat olleet viime vuosina vähissä, ja välillä meriharjuksen on jopa pelätty hävinneen vesistämme. Kantojen heikentymisen syynä pidetään Itämeren rehevöitymistä. Saimaan nieriä (kuvan yksilö kuvattu Lapissa) Saimaan nieriä on Suomen uhanalaisimpia kalapopulaatioita, joka saimaannorpan tavoin kärsii verkkokalastuksesta ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista.

suomen uhanalaiset lait d ânesse