Mct-Öljy

Tuesday, 31 August 2021
  1. Mct-öljy kahvi
  2. Mct-öljy ennen nukkumaanmenoa
  3. Mct-öljy kolesteroli
  4. Neem öljy
  5. MCT-öljy 500 ml| Reseptit & toimitus 0€ |CocoVi Superfoods

Alkuperämaa: Saksa Gluteeniton / maidoton / lisäaineeton / kosher / vegaaninen Pakkauskoot: 500 ml

Mct-öljy kahvi

MCT-öljystä on tullut hittituote. Mutta kuinka hyvin öljyn myyntipuheet pitävät paikkaansa? Psst! Mikäli ravitsemusasiat kiinnostavat sinua enemmänkin, kannattaa tsekata tämä Ravintovalmentaja -opas. MCT-öljy on noussut hittituotteeksi " rasvakahvibuumin " myötä. Öljyn luvataan parantavan terveyttä sekä tehostavan laihtumista ja suorituskykyä. MCT-öljyn nimi tulee sanoista medium-chain triglycerides, eli keskipitkäketjuiset triglyseridit. Triglyseridi tarkoittaa rasvapalleroa, joka sisältää kolme rasvahappoa, jotka ovat kiinnittyneet glyserolimolekyyliin. Ruoan sisältämät rasvat ovat pääosin tässä muodossa. Rasvahappojen pituus määräytyy niiden sisältämien hiiliatomien perusteella. Lyhyet rasvahapot sisältävät 2–4 hiiltä, keskipitkät rasvahapot 6–10 hiiltä ja pitkät rasvahapot 12–26 hiiltä. MCT-öljy sisältää nimenomaan keskipitkiä rasvahappoja, pääosin kapryylihappoa ja kapriinihappoa. Useimmat ravintorasvat ovat kuitenkin pitkäketjuisia. Toisin kuin pitkät rasvahapot, lyhyet ja keskipitkät rasvahapot voivat imeytyä suoraan mahalaukusta porttilaskimon kautta maksaan, jossa ne käytetään energiaksi.

Mct-öljy ennen nukkumaanmenoa

  1. Harry potter ja puoliverinen prinssi online
  2. Clas Ohlson Oy | Yrityksen tiedot - Taloussanomat
  3. Mct-öljy ketoosi
  4. Oulun kärpät 46

Mct-öljy kolesteroli

Tämä tekee niistä selvästi pitkiä rasvahappoja nopeampia energianlähteitä. Tästä syystä on myös esitetty, että MCT-öljy voisi toimia hiilihydraattien tavoin nopeana energianlähteenä liikunnassa. Lisäksi öljyä on markkinoitu laihduttajille korvaamaan muita ruokaöljyjä, sillä keskipitkäketjuiset triglyseridit eivät varastoidu niin herkästi kehon rasvakudokseen kuin pitkäketjuiset triglyseridit. Pitkäaikaisesta käytöstä ei tutkimusnäyttöä MCT-öljyä valmistetaan palmu- ja kookosöljystä, jotka sisältävät suhteellisen paljon keskipitkäketjuisia triglyseridejä. Myös voi sisältää niitä pieniä määriä. MCT-öljyä ei esiinny sellaisenaan luonnossa lainkaan vaan aina muiden rasvojen kanssa yhdessä. Pullotetun öljyn kohdalla kyse on siis teollisesti valmistetusta tuotteesta. Keskipitkäketjuisia triglyseridejä ei ole ihmislajin historiassa koskaan käytetty niin runsaasti kuin moni tekee tänä päivänä, eikä MCT-öljyn pitkäaikaisesta käytöstä ole tutkimusnäyttöä. Yhdysvalloissa keskipitkiä rasvahappoja saadaan keskimäärin 2 prosenttia ruokavalion rasvasta, eli parin gramman verran päivää kohti.

Neem öljy

öljy

MCT-öljy 500 ml| Reseptit & toimitus 0€ |CocoVi Superfoods

atf öljy

Huikean suosion saavuttanut MCT-öljy on varsin pätevä elämänkumppani etenkin aamukahviin lorautettuna. MCT-öljyllä rikastetun "rasvakahvin" nautittuasi on sinussa voimaa kuin pienessä kylässä! MCT-öljy on noussut suureen suosioon suorituskykyään optimoivien, kilojaan karkottavien ja trenditietoisten keskuudessa. MCT-öljyn avulla puolipaastokin sujuu kuin leikki konsanaan - MCT-öljyllä rikastetun aamukahvin avulla jaksat taivaltaa tarmokkaasti puolille päivin. Testaa ja totea teho! MCT-öljy on erinomainen energialähde sekä mainio buusteri esimerkiksi ennen liikuntasuoritusta. MCT-öljyn nimi tulee sanoista Medium Chain Triglycerides. Tyypillisesti markkinoilla olevat MCT-öljyt eristetään sekä kookoksesta että öljypalmun ydinöljystä. CocoVin MCT-öljy on valmistettu 100%:sti kookoksesta ja se sisältää vain keskipitkäketjuisia rasvahappoja - sekä kapryylihappoa (C-8) että kapriinihappoa (C-10). MCT-öljyn rasvahapot imeytyvät elimistöön muita rasvoja helpommin. Tämän vuoksi etenkin urheilijat ja painonpudottajat ovat suosineet tätä väritöntä ja mautonta öljyä jo vuosikymmenien ajan rasva-aineenvaihduntaa tukevana energianlähteenä.

Koska aivot koostuvat rasvahapoista, on niiden saatava rasvaa, jotta ajatus pysyy selkeänä. Pitkäketjuiset rasvat ovat sellaisia, jotka sulavat nopeasti ja toimivat näin parhaana suojana. Mct öljyjen on todistettu parantavan muistisairaiden vireystasoja ja jopa ehkäisevän ikääntyneiden muistihäiriöitä. Kookosöljyllä on täsmälleen samanlaisia vaikutuksia ihmisen muistiin ja aivojen toimintaan. Ne toimivat siis aivojen polttoaineena, jolla oma toiminta saadaan selkeämmäksi ja vireämmäksi. Mct öljy on uusi trendiöljy, joka rantautui Suomeen voikahvin mukana. Öljyllä on monia terveysvaikutuksia, kuten rasvanpolton tehostaminen sekä vireystilan ylläpito. Öljyllä on siis paljon hyviä ominaisuuksia, joten se sopii loistavasti osaksi terveellistä ruokavaliota.