Tapahtumien Yö Tampere 2019 - Tällaista Oli Tampereen Tapahtumien Yössä 8.8.2019

Saturday, 28 August 2021

19. 7. 2016 Tiedote vapaa julkaistavaksi 19. 2016 klo 10. 00 Torstaina 4. 8. järjestettävässä Tampereen Teatterikesän Tapahtumien Yössä on jokaiselle jotakin: taidetta, musiikkia, tanssia, kirjallisuutta, elokuvia, käsitöitä, museoita, urheilua, syömistä, juomista… Ympäri kaupunkia levittäytyvään Tapahtumien Yöhön antavat panoksensa tänä vuonna 77 ryhmää 195 esityksellään. Tapahtumapaikkoja on yhteensä 57. Jotain uutta, jotain vanhaa Tapahtumien Yön ohjelmasta löytyy monia tuttuja elementtejä edellisiltä vuosilta, mutta myös jotain aivan uutta. Tampereen seurakunnat järjestävät perinteisesti tapahtumia Tampereen kirkoissa, kuten soul-messun Aleksanterin kirkossa. Suomi-soulin kuninkaaksikin tituleerattu Sami Saari vastaa illan musiikista yhdessä Sonics-orkesterin kanssa. Monissa Tampereen museoissa järjestetään opastettuja kierroksia näyttelyihin. Suomalainen kirjakauppa ja Akateeminen kirjakauppa tuovat Tampereelle kattavan valikoiman kotimaisia kirjailijavieraita. Mielenkiintoisia uutuuksia löytyy esimerkiksi Hämeenpuistosta kaksin kappalein: Tampereen Työväen Teatteri esittää taltioinnin Sirkku Peltolan komediasta Yksiöön en äitee ota.

Tapahtumien yö tampere 2009 relatif

Opastuksella tutustutaan myös museon uuteen sosialistista lapsuutta käsittelevään teemaosioon. Tapahtumien yö on osa Tampereen Teatterikesää. Tapahtumien yön koko ohjelma löytyy osoitteesta: Tapahtumat Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Teatterikesän avajaisia vietetään Laikunlavalla tiistaina 6. 8. alkaen klo 12. Avajaistervehdyksen tapahtumalle tuo ohjaaja ja kirjailija Juha Hurme. Avajaisissa nähdään otteita festivaalin eri ohjelmistoista. Pääohjelmiston lisäksi ohjelmakokonaisuuteen sisältyvät Ohjelmateltta, fringe-ohjelmisto OFF Tampere ja Hotelli Tammerin kanssa yhteistyössä toteutettava Tammerin taikaa. Myös Tampereen kadut ja puistot torstaina 8. valtaava Tapahtumien Yö sisältyy Teatterikesän ohjelmistoon. Festivaaliviikon aikana nähdään satoja esityksiä ja tapahtumia, joista valtaosa on ilmaisia. Pääohjelmiston yhteinen nimittäjä on rohkeus, jonka alla kohdataan ja puretaan erilaisia pelkoja, käydään rasismin kimppuun ja tulkitaan länsimaisen kulttuurin pohjalla olevia myyttejä uuteen uskoon. Kansainvälisiä esiintyjiä saapuu Ruotsista, Britanniasta, Sveitsistä, Saksasta, Belgiasta, Australiasta ja Kanadasta. Kotimaisista teattereista festivaalilla vierailevat muun muassa Red Nose Company, Suomen Kansallisteatteri, Teatteri Jurkka, Q-teatteri, Circo Aereo, tanssiryhmä Kinetic Orchestra ja Tanssiteatteri MD.

Eija Ruohonen hymyilee tyytyväisenä. Hän on juuri voittanut Teekauppa Veiströmin järjestämän Tassirun-kilpailun. Tehtävänä oli kuljettaa täysi teekuppi tarjottimella radan läpi mahdollisimman nopeasti ja läikyttämättä. – Nyt on todella hyvä fiilis, vaikka vaatteet ovatkin hieman märkiä, Ruohonen sanoo. Tapahtumien yössä oli tarjolla valtava määrä ohjelmaa näyttelyistä tanssiin. Helsinkiläiseen Expert Touring -työryhmään kuuluvat Johanna Kultala ja Sini Lumiluoto halusivat klovneina madaltaa kynnystä saapua taidenäyttelyyn. Yleisökin vedettiin mukaan esitykseen Sara Hildénin taidemuseossa. Rikoskirjassa käsitellään ikääntymistä Perinteisesti tapahtumien yössä vierailee myös suuri joukko kirjailijoita kertomassa teoksistaan. Uutisankkuri ja kirjailija Matti Rönkä esitteli Tapahtumien yössä uusinta Viktor Kärppä -dekkarisarjan kirjaansa. Häntä saapui katsomaan suuri joukko ihmisiä. Uskottu mies on sarjan ensimmäinen osa kuuteen vuoteen. Edellisen osan jälkeen Rönkä aikoi lopettaa sarjan, mutta suunnitelmat muuttuivat.

Tuomiokirkossa 8. kello 21 Tapahtuman Facebook-sivu Katedraali. ​org – musiikkia uruille Tapahtumien yössä urkumusiikkia soitetaan Tuomiokirkossa kahdeksalla raajalla. Vuosi sitten Tuomiokirkko oli lähes täynnä, kun Tapahtumien yössä kuultiin elokuvamusiikin urkusovituksia. Tänä vuonna pistetään tuplasti paremmaksi, kun urkureita onkin kaksi! Kotkalainen urkuduo Jaana Jokimies ja Irina Lampén ovat soittaneet yhdessä jo 20 vuotta. Heidän vauhdikkaassa konsertissaan kuullaan muun muassa Wagnerin Valkyrioiden ratsastus, Tšaikovskin Pähkinänsärkijä sekä Sibeliuksen Finlandia. Käsiohjelman hinta on 10€. musiikkia uruille Tuomiokirkossa kello 19 Katso esimakua tulevasta: Lohtua ja lättyjä Mummon Kammarissa Myös Mummon Kammari on mukana Tapahtumien yössä. Luvassa on Lohtuhuivien neulomista, vohveleita ja yhteislauluja. Mummon Kammarin ovet Näsilinnankadulla ovat auki 8. kello 17–21 Tapahtuman Sama taivas – eri laulut Tule tutustumaan kristillisten yhteisöjen lauluperinteisiin Vanhaan kirkkoon.

tapahtumien yö tampere 2019 calendar

23. 7. 2019 15. 34 Tampereen seurakuntien tarjotin on kukkuroillaan ohjelmaa Tapahtumien yönä torstaina 8. elokuuta 2019. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Nyt saa laulaa – Iskelmä-messu Aleksanterin kirkossa Ehdoton tärppi iskelmän ystäville on Iskelmä-messu, joka järjestetään tamperelaisten pyynnöstä toistamiseen. Viime vuonna tilaisuus oli niin suosittu, että kaikki eivät mahtuneet kirkkoon. Messun konsepti on simppeli; virsien sijaan messumusiikki koostuu tutuista iskelmistä ja yhteislauluina on niin uusimpia suosikkeja kuin ajan kultaamia klassikoita iskelmätaivaan kirkkaimmilta tähdistä Juha Tapiosta Juiceen ja Kaija Koosta Katri Helenaan. Musiikista vastaa Jaakko Luoman johtama Las Palmas -orkesteri solisteinaan Pirkanmaan musiikkiopiston pop/jazz-laulajat. Messussa voi osallistua keräykseen Safka Aid -tapahtuman hyväksi ruoka-apua tarvitseville Kirkon Kotimaanavun kautta. Iskelmämessun aikana kirkkopuistossa on myynnissä makkaraa, lättyjä ja kahvia. Iskelmä-messu Aleksanterin kirkossa 8.

Tapahtumien yö tampere 2019 live

Paikalliset 7. 8. 2019 20:00 Tapahtumien yötä vietetään tämän viikon torstaina aamusta yöhön asti. Tänä vuonna tapahtumassa on mukana 92 järjestäjää, ja päivän aikana on yli 200 tapahtumaa tai esitystä yli 66 eri paikassa. Ohjelmaa järjestetään muun muassa museoissa, kirjakaupoissa, Keskustorilla ja Hämeenpuistossa. Vapriikissa Tapahtumien yö alkaa kello 10 ja päättyy illalla kello 22. Ohjelmassa on opastuksien lisäksi muun muassa lepakkoasiantuntija Olli Haukkovaaran luento, joka alkaa kello 18. Yön taitolentäjät – lepakoiden elämää Pohjolassa -luennolle on vapaa pääsy. Myös Työväenmuseo Werstas ja Lenin-museo osallistuvat tapahtumaan. Kumpikin museo on avoinna kello 21 saakka ja molemmissa järjestetään maksutonta ohjelmaa. Lenin-museoon on ilmainen sisäänpääsy kello 18 alkaen, Werstaalle on vapaa pääsy koko päivän kello 11 alkaen. Werstaalla voi tutustua muun muassa Museokirjapainon toimintaan. Näytökset pidetään kello 18–21. Lenin-museossa on kello 18 ja 19. 30 opastettu teemakierros neuvostonaisten arjesta ja elämästä.

Tampereen Teatterikesä peruuntuu tältä vuodelta Cancellation of this year's Tampere Theatre Festival (in English below) Tampereen Teatterikesän hallitus on päät... tänyt 27. 4. pitämässään kokouksessa, että perinteisesti elokuun alussa pidettävää Teatterikesää ei järjestetä tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi. Festivaali järjestetään seuraavan kerran 2. –8. 8. 2021. "Vaikka päätös festivaalin perumisesta on raskas, on se meidän tapauksessa ainoa vastuullinen ratkaisu. Vallitsevassa tilanteessa on ennen kaikkea ajateltava ihmisten terveyttä ja turvallisuutta. Päätöksellä voimme myös taata festivaalin jatkuvuuden tulevaisuudessa", sanoo Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl. Lue lisää perumisesta – ja laita kalenteriisi jo ensi vuoden päivät! /vuoden-2020-festivaali-perut…/ In English: Due to the situation caused by the Covid-19 pandemic, the board of directors has been obliged to take decision on the cancellation of this year's festival. The next edition of the Tampere Theatre Festival is scheduled for 2 – 8 August 2021.

tapahtumien yö tampere 2013 relatif
  • Höyrynsulun perusteet
  • Tapahtumien yö tampere 2010 qui me suit
  • Tapahtumien yö tampere 2019 start
  • Tapahtumien yö tampere 2019 schedule
  • Torstaina järjestetään perinteinen Tapahtumien yö | Paikalliset | Tamperelainen

8. kello 20 Tapahtuman Facebook-sivu Juurevaa rock'n rollia suurella sydämellä Keskustorin Vanhassa kirkossa on luvassa rouheaa rock'n rollia syntisemmällekin sielulle. Safka aid -tapahtumassa kanttoreina toimivat Knucklebone Oscar ja Lahden gospelkuoron solisti Ira Multaharju. Kirkkokuoroksi on pestattu Preach Gospel Choir. Myös Tuure Kilpeläinen ja Marjo Leinonen ovat ilmoittautuneet mukaan Safka aid -konserttiin ja ohjelmaan saattaa kuulua lisäksi yllätys! Konsertissa kerätyillä varoilla rahoitetaan 17. lokakuuta Asunnottomien yönä järjestettävä Safka aid -tapahtuma. Keräysvarat kulkevat ruoka-apua tarvitseville Kirkon Kotimaanavun kautta. Tapahtuman järjestää moottoripyöräkerho Sons of Abraham MCC yhdessä Tampereen seurakuntien kanssa. Safka aid Vanhassa kirkossa 8. klo 19 Tapahtuman Facebook-sivu: Totuudenetsijät Tuomiokirkossa – Hugo Simbergin taiteen salatut merkitykset Totuudenetsijät -teoksen (Vastapaino 2019) kirjoittanut yliopistotutkija Nina Kokkinen valottaa Tuomiokirkossa taiteilija Hugo Simbergin teosten yhteyksiä 1900-luvun vaihteen esoteeriseen henkisyyteen.

Kesän alussa levisi kryptovaluuttahuijaus, jossa uhreja houkuteltiin Röngän nimeä ja kasvoja käyttämällä. Hän itse näki sen sosiaalisessa mediassa, mutta myöhemmin sai myös yhteydenottoja huijatuilta. – Huijaukset olivat kömpelöitä, mutta yhdenkin uhrin erehtyessä rikollinen saa voittoa. Itselleni tämä oli lähinnä kiusallista, Rönkä sanoo. Rönkä ei vielä tiedä, aikooko hän jatkaa Viktor Kärppä -sarjaa. Kirjoittamista hän ei kuitenkaan aio lopettaa. Rönkä haluaa tehdä edelleen jotain, minkä kokee merkitykselliseksi. – Esikuvani on Clint Eastwood, joka tekee millaisia elokuvia huvittaa. Seuraavaksi voisin kirjoittaa lastenkirjan.

tapahtumien yö tampere 2019 schedule