Musta Torni Elokuva

Wednesday, 1 September 2021
  1. Musta pitkä
  2. Torni brunssi
  3. Musta torni elokuva in concert
  4. Musta torni elokuva in hindi
  5. Stephen Kingin kirjoihin perustuva Musta torni on yhden tähden elokuva – Matthew McConaghey ja Idris Elba eivät pelasta kliseekokoelmaa - Kulttuuri | HS.fi

The Dark Tower) on vuonna 2017 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen fantasiaelokuva, jonka on ohjannut Nikolaj Arcel. Se perustuu Stephen Kingin samannimiseen kirjasarjaan. Elokuva kertoo salaperäisestä revolverimiehestä Rolandista, joka pyrkii estämään useita maailmoja tasapainossa pitävää mystistä Mustaa tornia tuhoutumasta samalla kun hänen yliluonnollinen arkkivihollinen Walter yrittää tornia tuhoamalla saada aikaiseksi maailmanlopun. Elokuvan pääosissa ovat Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor, Claudia Kim, Fran Kranz, Abbey Lee, Katheryn Winnick ja Jackie Earle Haley. Musta torni sai ensi-iltansa 31. heinäkuuta 2017 New Yorkin Museum of Modern Artissa. Tuotanto [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Musta torni -sarjan saattaminen elokuvaksi on käynyt läpi pitkän ja vaiheikkaan esituotannon. Ensimmäisten joukossa J. J. Abrams suunnitteli toteuttavansa kauan odotetun filmaattisen sovituksen, mutta peläten pilaavansa sen hän päätti jättää asian sikseen. Myöhemmiten projektiin astui ohjaajaksi Ron Howard ja käsikirjoittajaksi Akiva Goldsman.

Musta pitkä

Hän näkee näkyjä toisesta maailmasta. Näyt ovat totta, mutta aikuiset eivät usko. Poika pakenee portaalin kautta postapokalyptiseen maailmaan, jossa hän tapaa tyynen revolverimiehen ja pahan inkarnaationa esiintyvän velhon. Mutta maailmat ja kaikkeudet ovatkin monet, ja koko kosmos on vaarassa. Kohta Matrixin energiavarkaudet kohtaavat Tolkien-maat ja Star Warsin lelut. Ne puolestaan saavat tuekseen keskiaikaiset helvetin visiot scifi-fantasian ja westernin kehyksissä. Isot osat elokuvasta on lainattua ja varastettua. Musta torni on kuin lapsen fantasia toisista maailmoista, popkulttuurinen muusaus elokuvista, kirjoista ja videopeliskenaarioista. Kingin tarinaa ei seurata kohta kohdalta, koska se olisi mahdotonta. Musta torni on esittää tiivistelmän epilogimaisen yhteenvedon muodossa. Käyhän se näinkin. Ohjaus: Nikolaj Arcel. Pääosissa: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor. Kesto: 1h 31min. Ikäraja: K12. Ensi-ilta: Plevna pe-la 15. 00, 17. 45, 20. 00, 22. 15, su-ma 15. 00, ti 17.

Torni brunssi

Howard suunnitteli tekevänsä kirjasarjasta kolme elokuvaa sekä televisiosarjan. Huhtikuussa 2011 varmistettiin pääosan esittäjäksi Javier Bardem, joka olisi tullut näyttelemään Mustan tornin päähahmoa, revolverimies Roland Deschainia. Ensimmäisen elokuvan huhuttiin valmistuvan vuonna 2013, mutta heinäkuussa 2011 elokuvan ollessa alkutuotantovaiheessa ilmoitti Universal Studios peruvansa koko hankkeen rahoittamisen taloudellisten ongelmien takia ja Howard siirtyi ohjaajan paikalta tuottajaksi. 2015 projekti käynnistettiin uudelleen. Lopulta ohjaajaksi valikoitui tanskalaissyntyinen Nikolaj Arcel ( Miehet jotka vihaavat naisia, Kuningatar ja henkilääkäri, Fasandræberne) toteuttamaan Goldsmanin laatima käsikirjoitus elokuvaksi. Roland Deschainiksi kiinnitettiin Idris Elba ( Luther, Thor, Viidakkokirja, Star Trek Beyond) ja Matthew McConaughey esittämään Rolandin arkkivihollista Walter Padickia, mustiin puettua miestä. Näyttelijät [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] … Roland Deschain / Revolverimies … Walter Padick … Jake Chambers … Arra Champignon … Pimli … Tirana … Laurie Chambers … Sayre Dennis Haysbert … Steven Deschain Vastaanotto [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Elokuvan budjetti oli 66 miljoonaa dollaria [2] ja maailmanlaajuisesti se tuotti vain 113, 2 miljoonaa dollaria, [3] jääden tavoitteissa vajaaksi toivotuista summista.

Musta torni elokuva in concert

Puolestaan sivurooleissa Dennis Haysbert Roland Descainin isänä ja Jackie Earle Haley maanpällisenä Walter O`Dimin kätyrinä ei muutamaa repliikkikiä enempää ole tekemistä keksitty. Kokonaisuutena Musta Torni on vioistaan ja ajoittaisesta kiirestä huolimatta kohtuullinen paketti yhdestä Stephen Kingin kuuluisimmasta tarinasta. Pisteet: rating 60, 000 rating 60, 000 Aiheeseen liittyvät artikkelit Aiheeseen liittyvät uutiset Saman kategorian TOP-leffoja Suosituksia Kommentit IsoVauva Käyttäjä 23. 19 klo 19:58 En ole lukenut kirjoja, mutta ilmeisesti tuhansien(? ) sivujen pituisesta kirjasarjasta on väännetty 1, 5h elokuva ja se kyllä näkyi. Leffan m... Lue loput Juki 10. 12. 18 klo 23:42 Kirjasarjaa en ole lukenut, joten vertailu ei onnistu. Leffa oli todella tylsä ja meinasin jopa nukahtaa puolessa välissä, mutta jaksoin kuitenki... Lue loput Tupolev79 27. 18 klo 18:57 Kirjoja en ole lukenut joten niihin en pysty vertaamaan mutta olihan tämä aikamoinen mitäänsanomattomuus ja pettymys. Ja vielä tuon tas...

Musta torni elokuva in hindi

musta torni elokuva

Stephen Kingin kirjoihin perustuva Musta torni on yhden tähden elokuva – Matthew McConaghey ja Idris Elba eivät pelasta kliseekokoelmaa - Kulttuuri | HS.fi

musta torni elokuva in youtube
  • Musta torni elokuva in london
  • Musta torni elokuva in tamil
  • Citymarket oulu raksila
  • Musta torni elokuva traileri

Idris Elba yrittää roolissaan kyllä yrittää parhaansa, vaikka näyttääkin välillä siltä kuin kärsisi vakavasta ummetuksesta. McConaughey ei viitsi edes vaivautua, vaan vetää pahisroolinsa tahallisen campiksi, lausuen myötähäpeää aiheuttavat repliikkinsä sen näköisenä, ettei malta odottaa pääsevänsä pois kameran edestä niin pian kuin mahdollista. Herra on roolissaan huonompi kuin yhdessäkään niistä lukemattomista romanttisista komedioista joita hän tehtaili aikoinaan kuin liukuhihnalta. Walter, Mies mustissa taitaa olla onnettomin leffapahis sitten Cate Blanchetin suorituksen Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta -elokuvassa. Varietyn pari päivää sitten julkaisema artikkeli avaa elokuvan taustoja ja selittää ainakin osittain miksi lopputulos on näin kaamea. Nikolaj Arcel on alun perinkin väärä mies ohjaajaksi, sillä hänellä ei riitä paukkuja spektaakkelin tekemiseen. Studio ei myöskään ole uskaltanut antaa ohjaajan tehdä juuri lainkaan lopullisia päätöksiä ja on laittanut mukaan säheltämään aivan liikaa jengiä, joista usea on tunnetusti täysi tunari, joita ei aja eteenpäin muu kuin raha.

Tämä sovitus on kuin kuin jonkin halvalla tehdyn SyFy-kanavan kökkösarjan pilottijakso, niin erikoistehosteiden kuin rytmityksensä puolesta. Tarina alkaa esiteini-ikäisen Jake Chambersin ( Tom Taylor) unimaailmasta, jossa Mies mustissa koittaa tuhota mystisen Tornin ja häntä vastaan taistelee revolverimies Roland. Jake omaa näkijänlahjat ja pitää hänen arkisen elämänsä New Yorkissa sotkevia uniaan todellisina. Pojan äiti ja isäpuoli luulevat Jaken kärsivän tietysti psyykkisistä sairauksista ja juoksuttavat häntä kallonkutistajalta toiselle. Näkijänlahjaan kuuluu myös "hohto", sama kyky jonka King esitteli jo Hohto -kirjassaan. Kykyjensä ansiosta Jake pystyisi tuhoamaan Tornin ajatuksen voimalla, joten hän saa mustapukuisen Walter-pahiksen peräänsä ja päätyy hylätystä talosta löytyvän portaalin kautta rinnakkaistodellisuuteen, josta löytyvä revolverimies ryhtyy hänen suojelijakseen. Kyseessä on siis perinteinen hyvän ja pahan kosminen taisto, mutta aivan liian ennalta-arvattava ja simppeli seikkailu ei saa katsojaa missään vaiheessa välittämään yhdestäkään henkilöhahmosta.

Akiva Goldsman käsikirjoitustiimeineen on keksinyt omaperäisen tavan muokata tuhansia sivuja pitkän kirjasarjan puolentoistatunnin mittaiseksi elokuvaksi. Täysin järjetön tarina tuntuu siltä, kuin se olisi kasattu lukemalla satunnaisia pätkiä kirjoista, napattu niistä muutama hahmo ja osia Kingin fantasiamaailman mytologiasta, nakattu kaikki samaan kasaan, sekoitettu ja toivottu kirjasarjan fanien maksavan pääsylipun hinnan. Nimen lisäksi tällä Mustalla tornilla ei ole oikeastaan yhtään mitään tekemistä lähdemateriaalin kanssa. Yksi typerimmistä muutoksista on tehdä Jake Chamberista päähenkilö, vaikka Musta torni on nimenomaan Roland-revolverimiehen tarina. Vaikka elokuvalla on pituutta vain puolitoista tuntia, niin silti kestää ikuisuuden ennen kuin revolverimies nähdään tositoimissa. Hänestä ja taustoistaan ei kerrota oikeastaan yhtään mitään, mistä hän tulee, miksi hän suojelee Tornia ja mitä kaikkea on aiemmin on tapahtunut. Selville tulee vain se, että muut revolverimiehet ovat kuolleet Walter-pahiksen ansiosta ja Roland janoaa kostoa.