Maailman Vanhin Kissa

Thursday, 2 September 2021

Julkaistu 13. 05. 2016 14:58 Ennätyksellisistä tapahtumista ja suorituksista raportoiva Guinnes World Records on julistanut texasilaisen Scooter-nimisen kissan maailman vanhimmaksi elossa olevaksi kissaksi. Rodultaan siamilainen Scooter syntyi 24 maaliskuuta vuonna 1986, ja se viettikin hiljattain 30-vuotisjuhliaan. Se on elänyt koko elämänsä yhdessä omistajansa Gail Floydin kanssa. Pienestä pitäen kissa on kiipeillyt omistajansa olkapäille ja kulkenut hänen mukanaan kaikkialle. Kolmen vuosikymmenen aikana mikään ei ole muuttunut. Floyd kertookin kissan herättävän omistajansa joka ikinen aamu kuudelta naukumalla ja hyppimällä ympäriinsä. Se odottaa aina myös omistajaansa uskollisesti ovella tämän palatessa töistä. Pitkän iän salaisuus löytyy aktiivisuudesta Floyd uskoo kissan pitkän iän salaisuuden löytyvän aktiivisuudesta. Omistajansa mukaan Scooter on leikkisä kissa täynnä energiaa. Se herkuttelee lisäksi päivittäin kanalla, joka on sen suurinta herkkua. – Se pitää ihmisistä ja näkee mielellään uusia paikkoja, Floyd kertoo.

Maailman vanhin kissa

  1. Maailman painavin kissa
  2. Bonusta Elisan Saunalahti -liittymistä! - S-kanava.fi
  3. Suomen vanhin kissa
  4. Maailman vanhin kissa kuollut
  5. Maailman vanhin kissa 2020
  6. Maailman väkiluku nyt cover
  7. Kissa gram
  8. Onko tämä maailman vanhin kissa - 31-vuotias komistus ihastuttaa edelleen
  9. Voinko striimata Netflixiä Ultra HD ‑näyttötarkkuudella?
  10. Timo miettinen tutkija kasvot y

Maailman painavin kissa

sunnuntai, 24 helmikuu 2019 Meille niin rakkaat lemmikit ovat todella ihania ja tarjoavat meille upeita hetkiä. Surullinen totuus on kuitenkin se, että vaikka kuinka paljon rakastaisimme niitä, ne kuolevat usein paljon ennen meitä. Esimerkiksi kissat ja koirat elävät rodusta riippuen keskimäärin 10-15- vuotiaiksi, joskus jopa 20- vuotiaiksi - paitsi tämä kissa. Michele Heritage toi kotiinsa pienen kissanpennun vuonna 1988 ja antoi sille nimeksi Rubble. Jokin aika sitten Rubble vietti 30-vuotis syntymäpäiviään ja on tiettävästi maailman vanhin elossa oleva kissa. Rubble elää Exeterissä, Britanniassa, yhdessä omistajansa Michelen kanssa. Michele osti kissan juuri ennen omia 20-vuotis syntymäpäiviään vuonna 1988 ja pari on ollut siitä lähtien erottamaton. Rubblen 30 vuoden ikä vastaa ihmisvuosissa noin 137 vuotta! "Se on mahtava kissa, vaikka se on tullut hieman kärttyisäksi vanhemmiten, " Michele kertoi Daily Mail -sivustolle. Rubble nautti syntymäpäivistään paikallisella eläinlääkäriklinikalla, jossa sitä hemmoteltiin sen suosikkiruoalla ja ilmaisella eläinlääkärin tarkistuksella.

Maailman vanhin kissa on kuollut 32-vuotiaana. Kissan vuosissa se tarkoittaa 144 vuotta. Nutmeg-niminen kissa syntyi Margaret Thatcherin hallituskaudella Iso-Britanniassa. Nyt 32-vuotias lemmikki on siirtynyt kissojen taivaaseen, kamppailtuaan sydämen vajaatoiminnan kanssa. Nutmegin omistajat, Liz ja Ian Finlay, surevat rakasta lemmikkiään, joka ehti asua heidän kanssaan 27 vuotta. – Tuntuu, kuin sydämemme olisi revitty irti. Hän oli meidän pikku poikamme, pariskunta myöntää: – Tiesimme eläinlääkäriin lähtiessämme, ettei se tulisi takaisin kotiin... Emme aio hankkia toista kissaa, sillä emme halua enää kokea tällaista sydänsurua. Ennen kuin Nutmegistä tuli osa Lizin ja Ianin perhettä, se oli kulkukissa. Pariskunta, jolla ei ole lapsia, adoptoi kissan ja kasvatti sen, kuin lapsen. He uskovatkin, että Nutmegin pitkän elämän salaisuus piilee hemmottelussa. Nutmeg herkutteli jatkuvasti muun muassa tonnikalalla ja paistetulla kanalla. Vain kolme hammasta Kun Nutmeg sai itselleen maailman vanhimman kissan tittelin, sillä oli suussaan enää kolme hammasta, eikä se enää poistunut talosta.

Maailman vanhin kiss of death

Tarinat Tiffany II:n jokapäiväisestä elämästä kertovat, kuinka tyynessä ja topakassa fyysisessä kunnossa kissa on, ja sen omistaja on hyvin ylpeä kissansa jaksamisesta: "Se jaksaa vielä kiivetä ja tulla alas portaita. Se ei pelkää mitään. Se kävelee koirien vierestä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Se on hyvin elämänmyönteinen kissa. " Mitä odottaa vanhemmalta kissalta? Sharron Voorhesin sanojen mukaan, Tiffany II:lla on edelleen erinomainen näkö ja kuulo ja vain joitakin ajoittaisia ongelmia korkean verenpaineen kanssa. Yli kymmenvuotiaan, eli eläkeikäisen kissan ikä näkyy eläinlääkäri Benedetta Gianninin mukaan yleensä lähinnä siinä, että se nukkuu enemmän, leikkii vähemmän, on arempi kylmälle, ei jaksa putsata itseään eikä olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa ja sillä saattaa esiintyä ongelmia myöskin syömisen ja ruuansulatuksen kanssa. Näissä tapauksissa pitää vain hyväksyä ajan kuluminen ja auttaa kissaa sen päivittäisissä rutiineissa: pesemisessä, syömisessä ja oikeanlaisen ruokavalion löytämisessä.

Virallisesti maailman vanhin kissa on nimeltään Corduroy ja se asuu Reek Okuran kanssa Yhdysvalloissa. Lähde: Metro. co. uk

Tiffany II: maailman vanhin kissa – Almo Nature

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. Scooter onkin päässyt matkustamaan omistajansa kanssa lähes jokaiseen Yhdysvaltojen osavaltioon. Kissan elämä ei kuitenkaan ole ollut pelkillä ruusuilla tanssimista, sillä muutama vuosi sitten se mursi jalkansa, joka jouduttiin operoimaan. Eläinlääkärin mukaan Scooter on kuitenkin ihmeellinen kissa, jolla on vahva elämänhalu. Scooterilla on vielä muutama vuosi matkaa siihen, että se julistettaisiin kaikkien aikojen vanhimmaksi kissaksi. Tämä ennätys kuuluu vuonna 2005 menehtyneelle 38-vuotiaalle Creme Puff -nimiselle kissalle. Video: Tälle kissalle meinasi käydä köpelösti.

0:54 Julkaistu 11. 01. 2020 12:01 Julkkiselämään tottunut aikansa tiedesensaatio viettää nykyisin rauhallisia eläkepäiviä Texasissa Yhdysvalloissa. Maailman ensimmäinen kissa kloonattiin Texasissa Texas A&M yliopistossa vuonna 2001. Kissan nimi on Carbon Copy, tuttavallisemmin CC. Joidenkin mukaan kirjainyhdistelmä on lyhennelmä sanoista copy cat. Kissojen mittapuulla kunnioitettavan iän saavuttaneen CC:n nykyinen omistaja Duane Kraemer oli yliopiston vanhempi professori ja myös aikoinaan mukana kloonausprosessissa. CC kloonattiin tavallisesta kotikissasta nimeltä Rainbow. Kissat eivät kuitenkaan ulkoisesti ole täysin samannäköisiä, vaikka niiden geenit ovat identtisiä. Tutkijoiden mukaan eroavaisuudet ulkonäössä ja luonteessa johtuvat erilaisten ympäristöjen vaikutuksesta. CC oli aikoinaan paljon julkisuudessa ja onkin tottunut olemaan huomion keskipisteenä. CC näytti epäilijöille – Monet luulivat, että kloonit kuolevat nuorina, mutta CC on osoittanut kaikki luulot vääriksi, omistaja Duane kertoo uutistoimisto CNN:lle.