Kela Asumistuen Tarkistus, Opiskelija, Muista Tehdä Asumistuen Vuositarkistus – Kelan Asiantuntija Vastaa 11 Kysymykseen | Yle Uutiset | Yle.Fi

Thursday, 2 September 2021
  1. Kela asumistuen tarkistaminen
  2. Kela suomi
  3. Opiskelija, muista hakea asumistuen vuositarkistusta! - Elämässä
  4. Kela asumistuen tarkistus opiskelija

4. Milloin siis Kelaan pitäisi tehdä välitarkistus ja miltä ajalta? olli1957 Viestit: 2 Liittynyt: 11 Huhti 2019, 10:33 Kirjoittaja olli1957 » 11 Huhti 2019, 10:44 Yksinasuva työtön opiskeleva 23 v mies Tampere jolla ei tuloja. Miten paljon saa vuokratukea? Jos asunto maksaa esin 750 eur kuussa niin saaka esim. osan tukena vain pitöökö asunto olla tietyn hintainen 400-550 eur kuussa? Asumistuki yksin asuva. Kirjoittaja olli1957 » 11 Huhti 2019, 10:46 Jos asunto maksaa esin 750 eur kuussa niin saako esim. osan tukena vain pitöökö asunto olla tietyn hintainen 400-550 eur kuussa? Nykyiseen saa tukea 495 eur kk, mutta homeessa ja pitää hakea uusi kämppä. Vieras Kirjoittaja Erika88 » 12 Huhti 2019, 11:54 Varmistan vielä, että pystyn pyytämään välitarkistusta huhti- ja toukokuun ajaksi? Tarkoittaako tämä siis sitä, että joudun taas kesäkuussa pyytämään uutta välitarkistusta? Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 15 Huhti 2019, 09:47 Yleisen asumistuen päätös tehdään aina tarkistamisajankohdasta vuodeksi eteenpäin.

Kela asumistuen tarkistaminen

Asiakas näkee oman tukensa tarkistusajankohdan edellisestä asumistuen päätöksestä. Päätöksen voi lukea kirjautumalla Kelan verkkopalveluun osoitteessa. Asiakas voi myös soittaa Kelaan ja kysyä tarkistuksesta. Jos puhelinpalvelussa on ruuhkaa, palveluun voi myös varata ajan. Postilakon vuoksi Kela myös soittaa asiakkaille useammin kuin yleensä. Puhelu Kelasta tulee yleensä 020-alkuisesta numerosta. Jos asumistuen vuosi- tai määräaikaistarkistus on ajankohtainen, asiakkaan kannattaa tehdä tarkistushakemus, vaikka siitä muistuttavaa kirjettä ei olisi tullutkaan. Tarkistus on kätevintä tehdä verkkopalvelussa, mutta sen voi tehdä myös suullisesti soittamalla Kelan puhelinpalveluun tai käymällä palvelupisteessä. Lisätietoja asiakkaille: Yleisen asumistuen tarkistaminen Eläkkeensaajan asumistuki Kela soittaa 020-alkuisesta numerosta Puhelinpalveluun voi varata myös ajan Näin asioit verkossa Kuvallinen ohje verkossa asiointiin (pdf) Palvelupistehaku ja aukioloajat Usein kysyttyä postilakosta Tiedote.

Valvoja: Kela | työttömyysturva Erika88 Viestit: 22 Liittynyt: 20 Maalis 2017, 15:34 Asumistuen tarkistus tarpeen? Hei! Aloitan ensi viikolla viikon kestävän työn. Sama rupeama on edessä myös toukokuussa. Pitääkö näitä varten pyytää asumistuen tarkistusta? Työttömyyspäivärahan saan liiton työttömyyskassasta, siinä asiassa en siis ole Kelan asiakas. Kela | työttömyysturva Viestit: 14536 Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11 Re: Asumistuen tarkistus tarpeen? Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 29 Maalis 2019, 14:50 Hei Erika88! Asumistukeen täytyy tehdä välitarkistus, jos tulosi nousevat vähintään 400e/kk verrattuna edellisellä päätöksellä huomioitaviin tuloihin. Jos kesätöiden myötä tulosi nousevat tuon verran, niin sinun kannattaa tehdä asumistukeen välitarkistushakemus. Voit tehdä tarkistuksen asiointipalvelun kautta sähköisesti. Ystävällisin terveisin Hanna | Kela työttömyysturva Kirjoittaja Erika88 » 10 Huhti 2019, 16:30 Arvioisin että tuloni ylittävät tuon 400 €/kk. Ihan varma en kuitenkaan ole, ja palkka maksetaan vasta 30.

Julkaistu: 27. 11. 2019, 13:10, Kela Viimeksi päivitetty: 2. 2019

Kela suomi

Lisäksi yleisessä asumistuessa huomioidaan asumismenoina vain osa asumiskuluista, joita kutsutaan hyväksyttäviksi asumismenoiksi. Näin ollen yleistä asumistukea maksetaan 80% siitä summasta, joka jää jäljelle, kun perusomavastuun osuus on vähennetty hyväksyttävistä asumismenoista. Voit tutustua tarkemmin hyväksyttäviin asumismenoihin ja enimmäisasumistuen rajoihin Kelan Asunto ja asumismenot -sivulta. Sivulta löydät myös asumistuen laskukaavan. Asumistuen määrään vaikuttavat ansiotulot Esimerkiksi palkkatulo, josta on tehty mahdollinen ansiotulovähennys. pääomatulot Pääomatuloja ovat esimerkiksi vuokratulot ja talletusten korot. useat sosiaalietuudet Tällaisia ovat esimerkiksi työmarkkinatuki, opintoraha, eläkkeet ja sairauspäiväraha. Asumistuen määrään eivät vaikuta tietyt sosiaalietuudet Tällaisia ovat esimerkiksi esimerkiksi toimeentulotuki, lapsilisä tai opintorahan huoltajakorotus. opintolaina ruokakunnan alaikäisen lapsen tulot satunnaiset tulot Tällaisia ovat esimerkiksi perintö tai lahja.

  • Kela asumistuen tarkistus opiskelija
  • Kela asumistuen tarkistus ohje
  • Kesätyö 2019 helsinki
  • Kela asumistuen tarkistus
  • Kela asumistuen tarkistus kesätyö
  • Moottoritiellä on puma x

Opiskelija, muista hakea asumistuen vuositarkistusta! - Elämässä

Jos tulot ovat pysyneet pitkälti samoina kuin mitä keskiarvotuloa varten on ilmoitettu, ei tukea välttämättä tarvitse tarkistaa. Yksittäisen kuukauden suurempi palkka ei siis vielä vaadi uutta hakemusta. 9. Entä jos perun vuoden aikana opintorahakuukausia, koska en ole suorittanut tarpeeksi opintopisteitä? Etukäteen tai kesken lukukauden peruutetut tai palautetut opintorahat saattavat vaikuttaa asumistuen määrään. Kannattaa olla yhteydessä Kelaan tai tehdä tarkistushakemus. Jälkikäteen palautettavat tai Kelan liian suurien tulojen takia takaisinperimät opintorahat eivät kuitenkaan vaikuta asumistukeen. 10. Joudunko maksamaan takaisinperinnästä korkoa? Liian suurien tulojen takia tehdystä opintorahan takaisinperinnästä maksetaan korkoa, mutta vastaava käytäntö ei koske yleistä asumistukea. 11. Pitäisikö asumistuki lakkauttaa kesätöiden ajaksi, etten saa liikaa tukia ja joudu maksamaan niitä vuositarkistuksen jälkeen takaisin? Niillä opiskelijoilla, joilla on yhdeksän kuukauden ajan tulona pelkästään opintotuki, ei kesän ajalta saatava suurempikaan palkka välttämättä alenna asumistukea.

Tuki tarkistetaan sen kuukauden alusta, josta muuttuneita tai uusia asumismenoja maksetaan koko kuukaudelta. Ruokakunta muuttaa 4. 6. Vuokrasopimus on voimassa 1. alkaen ja ruokakunta maksaa koko kuukauden vuokran uuteen asuntoon, tuki tarkistetaan 1. alkaen. Ruokakunnan jäsenmäärä tai kokoonpano muuttuu tai ruokakunta ottaa alivuokralaisen tai alivuokralaissuhde päättyy. Tuki tarkistetaan sen kuukauden alusta, josta muutos on voimassa kuukauden 1. päivästä alkaen. Asukkaiden lukumäärä muuttuu 25. 5., tuki tarkistetaan 1. alkaen. Asukkaiden lukumäärä muuttuu 1. 6., tuki tarkistetaan 1. alkaen. Sinun on oltava Kelaan yhteydessä myös silloin, kun ruokakuntaasi kuuluva lapsi täyttää 18 vuotta ja hänellä on palkkatuloa tai muita tuloja. Täysi-ikäisen lapsen tulot otetaan huomioon asumistukea laskettaessa. Ilmoita muutoksista verkossa tai hakemuslomakkeella ( AT 1), jossa on tiedot siitä, mitä liitteitä tarvitaan. Jos asumistuen määrä suurenee tarkistuksessa, Kela maksaa korotusta vain hakemuksen jättämistä edeltävän kuukauden alusta.

Etusivu Postilakolla vaikutuksia asumistukien vuosi- ja määräaikaistarkistuksiin Postilakon vuoksi Kela ei ole lakkauttanut sellaisia asumistukia, joiden vuosi- tai määräaikaistarkistus olisi joulukuun alussa, vaikka tarkistusta ei ole haettu määräajassa. Kun asumistuen vuosi- tai määräaikaistarkistukseen on noin kuukausi aikaa, Kela lähettää tuensaajalle kirjeen, jossa muistutetaan tarkistuksesta. Asiakkaan pitää tehdä tarkistushakemus kirjeessä kerrottuun määräaikaan mennessä. Liitteeksi tarvitaan selvitykset muuttuneista tiedoista. Jos asiakas ei palauta hakemusta määräaikaan mennessä, asumistuen maksu lakkaa. Postilakon vuoksi on mahdollista, että Kelan muistutuskirjeet eivät ole saapuneet asiakkaille ajoissa. Lisäksi on mahdollista, että asiakkaiden postittamat tarkistushakemukset eivät ole saapuneet Kelaan. – Kela on joustanut, jotta yhdenkään asiakkaan tuki ei katkeaisi sen vuoksi, että tieto määräaikaistarkistuksesta ei ole tullut perille. Tämän vuoksi emme ole lakkauttaneet niitä asumistukia, jotka olisi pitänyt tarkistaa 1.

Kela asumistuen tarkistus opiskelija

kela asumistuen tarkistus 2020 kela asumistuen tarkistus ohje

Tärpit 1 min Yleinen asumistuki myönnetään toistaiseksi, mutta tuki tarkistetaan vähintään kerran vuodessa. Saat Kelalta kirjeen noin kuukautta ennen vuositarkistusajankohtaa. Jos sinun tai ruokakuntasi jäsenen olosuhteet muuttuvat, tuki voidaan tarkistaa jo aikaisemmin. Tällöin on kyseessä välitarkistus. teksti ja kuva Kela 1. 8. 2018 Saitko Kelasta kirjeen asumistuen tarkistamisesta? Toimi näin: Yleisen asumistuen vuositarkistus tehdään, kun asumistuen myöntämisestä tai edellisestä tarkistamisesta on kulunut vuosi. Saat Kelasta kirjeen noin kuukautta ennen tarkistusajankohtaa. Kirjeessä sinua kehotetaan hakemaan tarkistusta asiointipalvelussa tai lomakkeella AT1. Tarkistushakemus pitää toimittaa Kelaan mahdollisimman pian. Esimerkiksi jos asumistuessasi on vuositarkistus 1. 9., tarkistushakemuksen tulee olla Kelassa viimeistään 15. 8. Jos et palauta hakemusta riittävän ajoissa, asumistuki lakkautetaan. Saat lakkautuksesta päätöksen kotiin. Voit tällöin vielä hakea asumistuen vuositarkistusta, mutta toimi ripeästi.

kela asumistuen tarkistaminen