Lapin Yliopisto Oikeustiede

Wednesday, 1 September 2021

Yhteispisteillä valittiin 60% kaikista valintakoevalinnassa valittavista uusista opiskelijoista. Tänä vuonna yhteispisteiden sijaan uudet opiskelijat valittiin suoraan ylioppilastodistuksella tai valintakokeen pisteiden perusteella. Todistusvalinnassa oli noin 20 prosenttia kaikista aloituspaikoista eli yhteensä 110 aloituspaikkaa. Pisterajat todistusvalinnassa tulosten julkistamisen aikaan 26. 6. 2019: Lopulliset pisterajat julkaistaan -sivustolla elokuussa.

26.6.2019 Yhteishaun tulokset julkaistu – Oikeustieteellisen alan yhteisvalinta

Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoilta Johdatus oikeustieteeseen -opintojakson suoritusta ei vaadita. Johdatus oikeustieteeseen, 3 op Käytännön taidot: Asiakirjojen laadintakurssi, 3 op Oikeushistoria, 5 op Opintojakson aikana opiskelija hahmottaa yleiskuvan oikeudellisten ilmiöiden historiallisesta kehityksestä. Opiskelija ymmärtää oikeuden kentän laajuuden historiallisessa perspektiivissä: oikeushistoria tarkastelee niin oikeusnormeja, oikeuskäytäntöä, oikeudellisia instituutioita, oikeuskulttuuria kuin oikeudellisia katsomuksiakin. Opiskelija oppii analysoimaan oikeuskehityksen suuret linjat ja selittämään havaitsemansa oikeudelliset muutokset kytkemällä ne yhteiskunnallisiin, historiallisiin ja kulttuurisiin yhteyksiinsä. Opiskelija oppii myös analysoimaan oikeusjärjestysten välisiä vuorovaikutussuhteita sekä hahmottamaan kotimaisen oikeuskehityksen osana eurooppalaista. Oikeushistorian seminaari, 5 op Seminaari johdattaa tutkimukselliseen ajatteluun ja ongelmien ratkaisemiseen.

- tuntee ja ymmärtää perhe- ja jäämistöoikeuden alaan kuuluvan sääntelyn, jota tarvitaan alan tavanomaisissa lakimiestehtävissä - osaa soveltaa perhe- ja jäämistöoikeuden alaan kuuluvia normeja esimerkiksi tavanomaista perinnönjakoa, ositusta tai lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevassa riita-asiassa. Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoilta opintojakson suoritusta ei vaadita. Opintojakson suorituksen voi korvata myös aikaisemmilla oikeustieteen opinnoilla, esim. Työoikeus, 6 op Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää ja osaa arvioida työ- ja sosiaalioikeudellisen ajattelun peruspiirteitä ja periaatteita sekä kertoa niistä. Opiskelija kykenee analysoimaan ja perustellen ratkaisemaan keskeisiä individuaaliseen ja kollektiiviseen työoikeuteen sekä sosiaalisiin riskeihin liittyviä oikeudellisia ongelmia sellaisina kuin ne käytännössä usein ilmenevät. Opiskelija kykenee kuvaamaan työtä oikeudellisen sääntelyn kohteena, ymmärtää työoikeuden normijärjestelmän, osaa kertoa siitä ja soveltaa sitä.

Valintakoe perustuu ennakkoon ilmoitettuun kirjallisuuteen ja kokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon. Valintakoe arvostellaan samalla tavalla kaikkien hakukohteiden valintoja varten. Valintakoekirjallisuus Oikeustieteellisen alan dekaanit ovat yhteisesti päättäneet, että kaikki ennakkomateriaali on saatavissa maksutta sähköisenä julkaisuna. Ennakkomateriaalin voi tilata painettuna myöhemmin julkaistavan tilausohjeen mukaisesti. Painettu materiaali on maksullinen. Toimitusteknisistä syistä, myös maksuton, sähköinen ennakkomateriaali tulee tilata tilausohjeen mukaisesti. Valintakoekirjallisuus 2020: Pia Letto-Vanamo: Johdatus oikeuteen ja oikeudelliseen ajatteluun. Oikeuden perusteet 1. ISBN 978-951-51-2558-3. Olli Mäenpää: Julkinen valta ja oikeusvaltio. Oikeuden perusteet 2. ISBN 978-951-51-5817-8. Janne Kaisto: Johdatus yksityisoikeuteen. Oikeuden perusteet 3. ISBN 978-951-51-5819-2. Lisätietoja kirjojen tilauksesta löytyy Unigrafian sivuilta (linkki). Pääsykoekirjoista julkaistaan myös sähköiset versiot, jotka ovat kaikkien ladattavissa ilmaiseksi julkaisujen ilmestyttyä.

  • Lapin yliopisto oikeustiede henkilökunta
  • Lapin yliopisto oikeustiede house
  • Lapin yliopisto oikeustiede de la

Keskeisellä sijalla ovat tutkimuksen metodologiset kysymykset tutkimuksen kysymyksen asettelusta lähdekritiikkiin ja argumentaatioon. Kurssi kohdistuu oikeudelliseen muutokseen eri aikakausina ja muutosten selittämiseen. Aiheen voi valita haluamaltaan aikakaudelta ja oikeudenalalta. Johdantoluennolla esitellään laaja luettelo mahdollisista kirjoituksen aiheista. Edeltävät opinnot tai edeltävä osaaminen A20019/20019 Oikeushistoria 5 op (suositus) A200012/200012 Tieteellisen kirjallisen työn ja tiedonhankinnan perustaidot, 2 op (joko edeltävinä opintoina tai tämän kurssin rinnalla). Oikeusteoria, 6 op 1. Antaa kokonaiskuva modernin oikeuden rakenteesta, oikeuslähteistä, käsitteistä, periaatteista ja rationaliteetista sekä jäsentää niitä ongelmia, joita eurooppalaistuminen ja globalisaatio aiheuttavat modernille oikeudelle.. 2. Perehdyttää oikeudellisen ajattelun aate- ja käsitehistoriaan. 3. Perehdyttää oikeustieteen luonteeseen tieteenä ja käytäntönä. Näistä perusteista lähtien oikeusteorian tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet tunnistaa ja paikantaa oikeudellisesti merkityksellisiä ongelmia sekä hahmottaa oikeutta monitasoisena ilmiönä.

Lapin yliopisto oikeustiede mail

lapin yliopisto oikeustiede

Suosituin hakukohteista oli Turun yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta, jonne haki yhteensä 4422 hakijaa. Oikeustieteellisen alan valintakoe pidettiin 14. 5. 2019. Valintakokeen arvosteluperusteet julkaistaan perjantaina 28. 2019 -sivulla. Hakijat valitsivat -palvelussa hakukohteet mieleiseensä järjestykseen. Valintakoevalinnassa hakijoiden valintajärjestys määräytyy koepisteiden perusteella. Valintakokeen maksimipistemäärä oli 80 pistettä. Valintakokeen tarkastaminen oli kaksivaiheinen: ensimmäisessä vaiheessa kaikilta kokeeseen osallistuneilta tarkastettiin monivalintatehtävät ja hakijat asetettiin niiden perusteella paremmuusjärjestykseen. Monivalintatehtäväpisteiden perusteella toiseen vaiheeseen edenneiltä tarkastetaan kaikki vastaukset. Toiseen tarkastusvaiheeseen etenevien määrä oli rajattu niin, että se oli kolminkertainen suhteessa kunkin hakukohteen lopulliseen sisäänottomäärään. Toiseen tarkastusvaiheeseen eteni 1643 hakijaa. Toisen vaiheen pisterajaksi muodostui 27 pistettä monivalintatehtävistä.

Edeltävät opinnot tai edeltävä osaaminen Johdatus oikeustieteeseen -opintojakso tai vastaava oltava suoritettuna ennen kurssin alkua. Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoilta Johdatus oikeustieteeseen -opintojakson suoritusta ei vaadita. Johdatus oikeustieteeseen -opintojakson suorituksen voi korvata myös aikaisemmilla oikeustieteen opinnoilla, esim. jos olet suorittanut opintojakson Johdatus Suomen oikeusjärjestelmään jos olet suorittanut vähintään 6 ov/10 op oikeustieteellisiä aineopintoja yliopistossa jos sinulla on muu vastaava suoritus. Jos korvaat Johdatus oikeustieteeseen -opintojakson aikaisemmilla oikeustieteen opinnoilla, lähetä tieto opintojen sisällöstä ja laajuudesta lomakkeella.

Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan yhteishaussa keväällä 2019 olleiden hakukohteiden tulokset ovat julkaistu. Tänä keväänä oli ensimmäistä kertaa mahdollista hakea ylioppilastodistuksen arvosanoilla oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan suomenkielisiin hakukohteisiin. Todistusvalinnassa huomioiduksi tuli jokainen valintakriteerit täyttävä ylioppilas. Todistusvalinnassa valittiin 110 uutta opiskelijaa. Enimmäispistemäärä todistusvalinnassa oli 47, 5 pistettä. Tasapistetilanteissa ratkaisivat yo-arvosanat seuraavassa järjestyksessä: äidinkieli tai suomi/ruotsi toisena kielenä, matematiikka (pitkä tai lyhyt), kieli (pitkä oppimäärä), muu parhaat pisteet antava kieli ja parhaat pisteet antava ainereaali tai (vanhamuotoinen) reaali. Todistusvalinnan käyttöönotto toi muutoksen valintakoevalintaan, sillä sen myötä ylioppilastodistuksen ja koepisteiden muodostamat yhteispisteet jäivät pois käytöstä. Vuonna 2018 ylioppilaskokeen painoarvo yhteispisteillä valittaessa oli 35 prosenttia ja koepisteiden 65 prosenttia.

[Hyväksyn ehdot] OK

Lukuoikeudet sähköisiin versioihin hankitaan Unigrafian verkkokaupasta! Valintakoe pidetään tiistaina 26. 5. 2020 klo 10:00­–14:00. Kokeen pituus on neljä tuntia ja koe suoritetaan yhtäjaksoisesti. Valintakokeeseen on vastattava suomen kielellä. Valintakoe järjestetään seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Joensuu, Kuopio, Oulu, Rovaniemi, Turku ja Vaasa. Valintakoepaikka ilmoitetaan sitovasti Opintopolussa hakemuksella, eikä sitä voi enää hakuajan jälkeen vaihtaa! Helsingin yliopisto (Helsinki, Vaasa): Itä-Suomen yliopisto: Joensuu: Carelia, sali C1 (Yliopistokatu 4); Kuopio: Snellmania, sali SN100 (Yliopistonranta 1 E) Lapin yliopisto (Oulu, Rovaniemi): Turun yliopisto (Turku): Valintakokeiden tarkistus on kaksivaiheinen: ensimmäisessä vaiheessa kaikilta kokeeseen osallistuneilta tarkastetaan monivalintatehtävät ja hakijat asetetaan niiden perusteella paremmuusjärjestykseen. Monivalintatehtäväpisteiden perusteella toiseen vaiheeseen edenneiltä tarkastetaan kaikki vastaukset. Toiseen tarkastusvaiheeseen etenevien määrä on rajattu niin, että se on nelinkertainen* suhteessa koko yhteisvalinnan hakukohteiden valintakoevalinnan aloituspaikkojen sisäänottomäärään.

  1. Alien – kahdeksas matkustaja
  2. Beta-alaniini vegaani
  3. Moi mitä kuuluu
  4. Kaasupullon paineensäädin tokmanni